reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Cześć, przycupnę tutaj, bo mam wrażenie, że też mogę być w ciąży z terminem na październik.

Jak sobie tak przemyślałam, to okres spóźnia mi się już tydzień, co się normalnie nie zdarza, a piersi mam tak wrażliwe, że mam ochotę córkę przegryźć w pół, jak mnie łokciami okłada przez sen😉
O poprzednią ciążę staraliśmy się półtora roku, więc teraz jestem trochę zaskoczona, że po dwóch miesiącach mogło się udać 😅
Do tego stopnia się nie spodziewałam, że nawet żadnego testu nie mam w zapasie i muszę jakiś ogarnąć 🙂

reklama
Cześć, przycupnę tutaj, bo mam wrażenie, że też mogę być w ciąży z terminem na październik.

Jak sobie tak przemyślałam, to okres spóźnia mi się już tydzień, co się normalnie nie zdarza, a piersi mam tak wrażliwe, że mam ochotę córkę przegryźć w pół, jak mnie łokciami okłada przez sen😉
O poprzednią ciążę staraliśmy się półtora roku, więc teraz jestem trochę zaskoczona, że po dwóch miesiącach mogło się udać 😅
Do tego stopnia się nie spodziewałam, że nawet żadnego testu nie mam w zapasie i muszę jakiś ogarnąć 🙂
tydzień po to ja bym poszła odrazu na betę bez sikanca :)

tydzień po to ja bym poszła odrazu na betę bez sikanca :)
Ale ja to bym chciała kiedyś zobaczyć w końcu te dwie kreski na teście 😅

O poprzedniej ciąży dowiedziałam się podczas pobytu na oddziale reumatologicznym, wyszło z badań krwi, więc już nie robiłam sikańca i teraz zrobię z ciekawości, a na betę i tak w tym tygodniu się wybiorę, tylko czekam aż samochód wróci od blacharza, bo w Polsce powiatowej bez samochodu jak bez ręki 🙂

Ale ja to bym chciała kiedyś zobaczyć w końcu te dwie kreski na teście 😅

O poprzedniej ciąży dowiedziałam się podczas pobytu na oddziale reumatologicznym, wyszło z badań krwi, więc już nie robiłam sikańca i teraz zrobię z ciekawości, a na betę i tak w tym tygodniu się wybiorę, tylko czekam aż samochód wróci od blacharza, bo w Polsce powiatowej bez samochodu jak bez ręki 🙂
a kiedy samochód masz mieć? Nie wiem to zamawiaj przez internet bo ja to bym zwariowała 😂

Dzien dobry!
Nie odzywalam sie przez chwile bo nie mam za bardzo nic do powiedzenia w kwestii L4 - nie wiem jak to dziala 🤷‍♀️
U mnie jest tak, ze nie potrzebuje nic od lekarza. Do tygodnia albo dwoch, po prostu informuje, ze mnie nie bedzie. Pierwszy dzien zawsze jednak jest platny 0%. Dopiero gdyby ktos przeginal i zbyt czesto go nie bylo, pracodawca poprosi o zaswiadczenie od lekarza.
Mam bezstresowa prace, do tego kiedy chce to z domu, wiec jesli wszystko bedzie ok to bede pracowac do konca lata.

reklama
Do góry