reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Próbuję różnych firm, zwracam uwagę na czułość... kurczę, w ogóle mam wrażenie, że rano ta kreska ledwo jest, a po południu jest dużo ciemniejsza... może przez to, że sporo piję wody na wieczór i w nocy jak się przebudzę na karmienie też, a w ciągu dnia sporo biegam przy dzieciach, mniej czasu żeby wypić cokolwiek i mocz wtedy jest bardziej zagęszczony?🤔
pamiętaj że każdy test się różnie wybarwia więc może już nie rób dla spokojnej głowy?

Dziewczyny, a jak to wygląda u Was w przypadku noszenia starszaków? Mam w domu 2-latka, który jest strasznym przytulasem i nie wiem czy dobrze robię ale podeszłam do tematu tak, że skoro noszę go od zawsze to tak na prawdę nie jest to żaden wysiłek dla mojego organizmu. Wiadomo, nie noszę go non stop, ograniczyłam też np usypianie na rękach (bo sporadycznie się zdarzało) ale jednak staram się nie wariować i jak potrzebuje to i tak go przytulę na stojąco czy kawałek przeniosę…
Kochana, moja przylepa też mi nie odpuszcza więc non stop go noszę. Myślę że nasze starszaki krzywdy nam nie zrobią a nie da się ich odgonić niestety. Na wizycie doktór mówił że wszystko jest super, żadnych oznak odklejania więc te moje 11kg mogę nosić 🥰

Dziewczyny cały weekend zdychałam. Dzisiaj normalnie jak ręką odjął. Nawet kawkę z rana walnęłam 😱 i teraz szczęście niesamowite i doza niepokoju. Wiem, że to normalne, ale ten cichy głosik z tyłu głowy 😱

U mnie dziś po wizycie, wiadomo tyle, co nic. Spodziewałam się już bijącego serca, bo powinno być 6+4 około dziś. Na USG końcówka 5, wczesny 6 tydzień. Pęcherzyk w macicy, zarodek jest, ale bez akcji serca. Coś już lekko mrugało, ale lekarz mówiła ze to jeszcze nie to. Kontrola u niej za 3 tyg + mam zlecona już badania, więc zakładam że będzie dobrze.
Ale ze ja to ja.. nie wytrzymam tyle to umówiłam się w luxmedzie na wizytę w czwartek. Muszę tylko w pracy wolne wziąć. Wtedy już serduszko być powinno. Planuje też wziąć skierowanie na wszystkie badania tam. Ciążę jednak prowadzić bez zmian będę prywatnie.
Trochę czuję przerażenie. Bo to trzecie.. mam nadzieję, ze przejdzie mi i że serduszko pojawi się. Test pozytywny był już 29.01, więc kurczę jakoś liczyłam że już jest czas serduszka, no ale równie dobrze może już być jutro. Na zdjęciu też w zasadzie mikro kropek. Mam nadzieję, że zmierzamy w dobrą stronę..

Oprócz tego, męczą mnie od 6 rano takie mdłości, ze nie odpuściły nawet na minutę do teraz….
O to będzie prawdopodobnie dziewczynka 😍😍😍😍 ,pojawi się serduszko napewno ♥️♥️

Dziewczyny cały weekend zdychałam. Dzisiaj normalnie jak ręką odjął. Nawet kawkę z rana walnęłam 😱 i teraz szczęście niesamowite i doza niepokoju. Wiem, że to normalne, ale ten cichy głosik z tyłu głowy 😱
Hej!
Też jesteście takie zmeczone? 😱🥱
Ja pol weekendu przespalam. Dzisiaj troche lepiej ale po poludniu pewnie znowu padne.
Jak dobrze, ze pracuje z domu bo nie wiem jak bym sie zebrala zeby dojechac do biura. Do tego jeszcze snieg pada. Nic tylko spac 🫣

Hej!
Też jesteście takie zmeczone? 😱🥱
Ja pol weekendu przespalam. Dzisiaj troche lepiej ale po poludniu pewnie znowu padne.
Jak dobrze, ze pracuje z domu bo nie wiem jak bym sie zebrala zeby dojechac do biura. Do tego jeszcze snieg pada. Nic tylko spac 🫣
oj tak. Do południa jeszcze jako tako. Po południu mnie dosłownie odcina. Dobrze, że wczoraj i w sobotę mąż małego zabrał na całe popołudnia a to tu a to tam w gości. A ja leżałam, dosłownie leżałam. I to w jednej pozycji, bo nawet nie chciało mi się przekręcić na drugi bok 😖 dzisiaj mam jakiś przypływ mocy. Ale po południu już będzie dętka 😑

reklama
z ramzi czy jak to tam wychodzi chłopak 😂 niech jest tylko zdrowe. Reszta jakoś sama przyjdzie 👶🏻👧🏼
Aa no tak mój błąd🙈🙈🤭 , sama już sobie mieszam haha, ja niestety mam 8 marca wizytę bo ostatnio nie było jeszcze zarodka , dziś zrobiłam betę i mam zrobić w środę jeszcze, nie mogę się doczekać, mdli mnie od kilku dni i jakąś niestrawność mam 🙈🙈

Do góry