reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Ja w tej ciąży będę miała na bank +30kg. Cały dzień mam mdłości więc ciągle jem, żeby je chociaż na chwilę załagodzić. A wieczorem to już w ogóle nie mam opamiętania. Wysłałam właśnie męża po zapiekankę 😖
a ja znowu w drugą stronę. Cały dzień mdłości i nic prawie przez to nie jem, bo jak zjem to jest jeszcze gorzej 😵‍💫

reklama
ma nowy sprzęt. Dosłownie nowy. 😅 nawet jakoś automatycznie wyliczał wielkość pęcherzyka, a poprzedni co miała to musiała ręcznie zaznaczać obszar
Aaa to może nie wiem jakieś złudzenie optyczne, bo mi się zdjęcie jakieś niewyraźne wydało..ale może dlatego, że to zdjęcie zdjęcia 🙂

a ja znowu w drugą stronę. Cały dzień mdłości i nic prawie przez to nie jem, bo jak zjem to jest jeszcze gorzej 😵‍💫
a mi tylko jedzenie pomaga. Na pół godziny, ale pomaga. Do jedzenia się właściwie zmuszam, ale chwilę po nim jest ulga na 30 minut 😅 właśnie zeżarłam i lecę spać, puki mnie mdłości nie ruszają 😅

Załączniki

• 26930803-eca8-4b6b-82ff-17eb576e5d50.jpeg
    26930803-eca8-4b6b-82ff-17eb576e5d50.jpeg
    81 KB · Wyświetleń: 85
U mnie dziś po wizycie, wiadomo tyle, co nic. Spodziewałam się już bijącego serca, bo powinno być 6+4 około dziś. Na USG końcówka 5, wczesny 6 tydzień. Pęcherzyk w macicy, zarodek jest, ale bez akcji serca. Coś już lekko mrugało, ale lekarz mówiła ze to jeszcze nie to. Kontrola u niej za 3 tyg + mam zlecona już badania, więc zakładam że będzie dobrze.
Ale ze ja to ja.. nie wytrzymam tyle to umówiłam się w luxmedzie na wizytę w czwartek. Muszę tylko w pracy wolne wziąć. Wtedy już serduszko być powinno. Planuje też wziąć skierowanie na wszystkie badania tam. Ciążę jednak prowadzić bez zmian będę prywatnie.
Trochę czuję przerażenie. Bo to trzecie.. mam nadzieję, ze przejdzie mi i że serduszko pojawi się. Test pozytywny był już 29.01, więc kurczę jakoś liczyłam że już jest czas serduszka, no ale równie dobrze może już być jutro. Na zdjęciu też w zasadzie mikro kropek. Mam nadzieję, że zmierzamy w dobrą stronę..

Oprócz tego, męczą mnie od 6 rano takie mdłości, ze nie odpuściły nawet na minutę do teraz….

Wszystko bedzie dobrze :) w czwartek pewnie już będzie ❤️❤️

a mi tylko jedzenie pomaga. Na pół godziny, ale pomaga. Do jedzenia się właściwie zmuszam, ale chwilę po nim jest ulga na 30 minut 😅 właśnie zeżarłam i lecę spać, puki mnie mdłości nie ruszają 😅
Oooo wygląda smakowicie 🤤🤤🤤 u mnie mega ciśnienie na owoce…. Pochłaniam kilogramami zwłaszcza jabłka i mandarynki… wczoraj tak się objadałam że zgubiłam się w liczeniu sztuk jabłek… 😂

Oooo wygląda smakowicie 🤤🤤🤤 u mnie mega ciśnienie na owoce…. Pochłaniam kilogramami zwłaszcza jabłka i mandarynki… wczoraj tak się objadałam że zgubiłam się w liczeniu sztuk jabłek… 😂
O jabłka i mandarynki u mnie też idą jak głupie, no i jeszcze ciemne winogrono. W Biedronce jest takie pakowane po 500g. Jest tak słodkie i dobre, że pochłaniam je w sekundy 😅

Ja w poprzedniej ciazy, miałam tak z pizza... o 23 wysyłałam męża po pizze. Teraz jestem jeszcze na Glucophage to to mi hamuje apetyt, mam brać do 12tc.
Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok i 29 zobaczę serduszko. Nie wiem jak tylko wymknąć się z pracy bo aż się boję poniedziałki jak po 2tygodniach wracam, pierw opieka na dziecko a później mnie grypa rozłożyła... ja miałam rtg robione ale wtedy to był tydzień po zapłodnieniu beta nie wyszła, a podejrzenie było zapalenie osierdzia... na szczęście zapalenie chrzastek miedzyzebrowych...

Ja w poprzedniej ciazy, miałam tak z pizza... o 23 wysyłałam męża po pizze. Teraz jestem jeszcze na Glucophage to to mi hamuje apetyt, mam brać do 12tc.
Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok i 29 zobaczę serduszko. Nie wiem jak tylko wymknąć się z pracy bo aż się boję poniedziałki jak po 2tygodniach wracam, pierw opieka na dziecko a później mnie grypa rozłożyła... ja miałam rtg robione ale wtedy to był tydzień po zapłodnieniu beta nie wyszła, a podejrzenie było zapalenie osierdzia... na szczęście zapalenie chrzastek miedzyzebrowych...
O ja też przyjmuję Glucophage. W poprzedniej ciąży do końca byłam na metforminie, teraz nie wiem jaka będzie decyzja lekarza ale chciałabym odstawić właśnie ok 12 tc.
Nie wiem jak Ty ale ja po tym leku czuję się beznadziejnie. Ogólnie biorę go od dawna i wydawało mi się że mój organizm już się do niego przyzwyczaił, a odkąd jestem w ciąży to bardzo wpływa na mój układ pokarmowy robiąc mi rewolucję w żołądku po dosłownie każdym posiłku. Jedyny plus jest taki że rzeczywiście hamuje apetyt 😉

O ja też przyjmuję Glucophage. W poprzedniej ciąży do końca byłam na metforminie, teraz nie wiem jaka będzie decyzja lekarza ale chciałabym odstawić właśnie ok 12 tc.
Nie wiem jak Ty ale ja po tym leku czuję się beznadziejnie. Ogólnie biorę go od dawna i wydawało mi się że mój organizm już się do niego przyzwyczaił, a odkąd jestem w ciąży to bardzo wpływa na mój układ pokarmowy robiąc mi rewolucję w żołądku po dosłownie każdym posiłku. Jedyny plus jest taki że rzeczywiście hamuje apetyt 😉
to jak metformina hamuje apetyt ( ja biorę metformax) to ja nie chcę odstawiać, bo będę jak bańka wstańka 😅 w okolicy 12 tygodnia będę odstawiać, zrobimy krzywą i lekarka będzie podejmować decyzje.

reklama
to jak metformina hamuje apetyt ( ja biorę metformax) to ja nie chcę odstawiać, bo będę jak bańka wstańka 😅 w okolicy 12 tygodnia będę odstawiać, zrobimy krzywą i lekarka będzie podejmować decyzje.
W poprzedniej ciąży schudłam na tej metforminie więc dlatego wydaje mi się że hamuje apetyt albo po prostu przyspiesza metabolizm 😉 ale wtedy miałam dość duże dawki, teraz tylko xr 750. Kurczę ogólnie zdania są chyba podzielone co do tej metforminy w ciąży, dlatego chyba będę naciskać na jej odstawienie..

Do góry