reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

Ja dopiero zaczęłam brać od 2 tygodni... ginekolog kazała wziąść jak zobaczyła wyniki a endrykinolg kazał trzymać dietę. Zobaczymy jak wyjdą wyniki w 12 tc. Mi nic nie jest oprócz mdłości jak czegoś nie zjem za długo ale to mój normalny objaw jak jestem głodna;)

reklama
Ja w poprzedniej ciazy, miałam tak z pizza... o 23 wysyłałam męża po pizze. Teraz jestem jeszcze na Glucophage to to mi hamuje apetyt, mam brać do 12tc.
Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok i 29 zobaczę serduszko. Nie wiem jak tylko wymknąć się z pracy bo aż się boję poniedziałki jak po 2tygodniach wracam, pierw opieka na dziecko a później mnie grypa rozłożyła... ja miałam rtg robione ale wtedy to był tydzień po zapłodnieniu beta nie wyszła, a podejrzenie było zapalenie osierdzia... na szczęście zapalenie chrzastek miedzyzebrowych...
ja biorę na codzień siofor ale już go odstawiłam na czas ciąży. Mam nadzieję że nie przytyje tak strasznie.

W poprzedniej ciąży schudłam na tej metforminie więc dlatego wydaje mi się że hamuje apetyt albo po prostu przyspiesza metabolizm 😉 ale wtedy miałam dość duże dawki, teraz tylko xr 750. Kurczę ogólnie zdania są chyba podzielone co do tej metforminy w ciąży, dlatego chyba będę naciskać na jej odstawienie..
mój lekarz jest zdania że nie jest potrzebna w ciąży. W pierwszej ciąży po pozytywnym teście miałam odstawić, tak zrobiłam i wszystko było wporzadku.teraz też już odstawiłam.

Ja w pierwszej ciazy i przed nie brałam, miałam bardzo aktywny teyb życia, praca fizyczna wypady w góry nawet w dniu porodu byłam na spacerze w górach na wywołanie. Teraz mam najgorsza kondycję w moim życiu... usiadłam przed komputerem i tragedia... doczepiła się io...

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅

Hej! Dołączam do Was dziewczyny ❤️
Starania mieliśmy ponad 3 lata, 3 inseminacje i 2 in vitro i mamy małego bąbelka ❤️ i mam nadzieję 1 trymestr będzie spokojny i bezpieczny dla „NAS”. U mnie termin porodu waha się między 8 a 12 październikiem bo przy in vitro jest inaczej i lekarz liczy mi z miesiączki a USG pokazuje wyżej, ale według USG to 8 pazdziernik ❤️

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
Na ten moment tylko ja z mężem wiemy, powiemy rodzinie i znajomym dopiero po prenatalnych jak będzie pewność że jest wszystko dobrze, chce w spokoju przebrnąć przez 1 trymestr ❤️

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅
U mnie na stanie 11 latek i 8 latka 😉

reklama
Do góry