reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

Ja dopiero zaczęłam brać od 2 tygodni... ginekolog kazała wziąść jak zobaczyła wyniki a endrykinolg kazał trzymać dietę. Zobaczymy jak wyjdą wyniki w 12 tc. Mi nic nie jest oprócz mdłości jak czegoś nie zjem za długo ale to mój normalny objaw jak jestem głodna;)

reklama
Ja w poprzedniej ciazy, miałam tak z pizza... o 23 wysyłałam męża po pizze. Teraz jestem jeszcze na Glucophage to to mi hamuje apetyt, mam brać do 12tc.
Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok i 29 zobaczę serduszko. Nie wiem jak tylko wymknąć się z pracy bo aż się boję poniedziałki jak po 2tygodniach wracam, pierw opieka na dziecko a później mnie grypa rozłożyła... ja miałam rtg robione ale wtedy to był tydzień po zapłodnieniu beta nie wyszła, a podejrzenie było zapalenie osierdzia... na szczęście zapalenie chrzastek miedzyzebrowych...
ja biorę na codzień siofor ale już go odstawiłam na czas ciąży. Mam nadzieję że nie przytyje tak strasznie.

W poprzedniej ciąży schudłam na tej metforminie więc dlatego wydaje mi się że hamuje apetyt albo po prostu przyspiesza metabolizm 😉 ale wtedy miałam dość duże dawki, teraz tylko xr 750. Kurczę ogólnie zdania są chyba podzielone co do tej metforminy w ciąży, dlatego chyba będę naciskać na jej odstawienie..
mój lekarz jest zdania że nie jest potrzebna w ciąży. W pierwszej ciąży po pozytywnym teście miałam odstawić, tak zrobiłam i wszystko było wporzadku.teraz też już odstawiłam.

Ja w pierwszej ciazy i przed nie brałam, miałam bardzo aktywny teyb życia, praca fizyczna wypady w góry nawet w dniu porodu byłam na spacerze w górach na wywołanie. Teraz mam najgorsza kondycję w moim życiu... usiadłam przed komputerem i tragedia... doczepiła się io...

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅

Hej! Dołączam do Was dziewczyny ❤️
Starania mieliśmy ponad 3 lata, 3 inseminacje i 2 in vitro i mamy małego bąbelka ❤️ i mam nadzieję 1 trymestr będzie spokojny i bezpieczny dla „NAS”. U mnie termin porodu waha się między 8 a 12 październikiem bo przy in vitro jest inaczej i lekarz liczy mi z miesiączki a USG pokazuje wyżej, ale według USG to 8 pazdziernik ❤️

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Czy są dziś jakieś wizyty zaplanowane??
Kiedy mówicie w pracy o ciąży? A kiedy informujecie rodzinę? Czekacie do skończenia 3 msc czy wcześniej dzielicie się tą informacją???
Na ten moment tylko ja z mężem wiemy, powiemy rodzinie i znajomym dopiero po prenatalnych jak będzie pewność że jest wszystko dobrze, chce w spokoju przebrnąć przez 1 trymestr ❤️

Cześć dziewczyny, nieśmiało się z Wami witam 😉 mam nadzieję, że zostanę na dłużej. Dopiero co zrobiłam testy, które zaczęły coś pokazywać, jutro lecę na betę 😉 teoretycznie z obliczeń termin wychodzi na 27.10. To byłaby moja 4 ciąża, w domu jest już 3 dzieci (5 lat, 3 lata i 15 miesięcy). To będzie 4🤭 przeczytałam dopiero część wątku i nie wiem czy są tu jeszcze jakieś wielodzietne mamy? 😉
Widziałam, że pisałyście o pastach do zębów. Mnie w poprzednich ciążach (a miałam potworne mdłości) ratowały pasty dziecięce😅
U mnie na stanie 11 latek i 8 latka 😉

reklama
Do góry