reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
no ale chyba eutyrox zbija TSH więc dawkę trzeba było zmniejszyć . Tak mi się wydaje 🤨

Bo w ciąży podobno trzeba zwiększyć🤔
I jak teraz miałam konsultacje z luxmedu to też mi powiedziała, że trzeba było zwiększyć dawkę a mam 1,75 TSH. Jak byłam w 1 ciąży to też mi zwiększała dawki, bo z tego co mi tłumaczyła lekarka to chodzi o to że dziecko potrzebuje hormonów tarczycy a my ich nie produkujemy i zwiększa się zapotrzebowanie, bo my potrzebujemy i dziecko. Tyle że mi zawsze kazała jeszcze robić FT4 i nawet w wynikach w diagnostyce są podane tabelki dla kobiet w ciąży.
We wtorek mam wizytę u endo na NFZ, bo tam zamierzam w czasie ciąży chodzić ciekawe co mi powie 🤔

Załączniki

• 2024-02-28 11_54_40-Diagnostyka - Twoje wyniki - Work - Microsoft​ Edge.png
    2024-02-28 11_54_40-Diagnostyka - Twoje wyniki - Work - Microsoft​ Edge.png
    12,9 KB · Wyświetleń: 35
I jak teraz miałam konsultacje z luxmedu to też mi powiedziała, że trzeba było zwiększyć dawkę a mam 1,75 TSH. Jak byłam w 1 ciąży to też mi zwiększała dawki, bo z tego co mi tłumaczyła lekarka to chodzi o to że dziecko potrzebuje hormonów tarczycy a my ich nie produkujemy i zwiększa się zapotrzebowanie, bo my potrzebujemy i dziecko. Tyle że mi zawsze kazała jeszcze robić FT4 i nawet w wynikach w diagnostyce są podane tabelki dla kobiet w ciąży.
We wtorek mam wizytę u endo na NFZ, bo tam zamierzam w czasie ciąży chodzić ciekawe co mi powie 🤔
No właśnie, co laboratorium to inne widełki dopuszczalne, dlatego trzeba słuchać lekarza i tego co on mówi ;)
Daj znać co powie endo na NFZ :p bo ja przerobiłam już kilku lekarzy na NFZ i żaden nawet mnie dokładnie nie zbadał. A prywatnie całkowicie inne podejście mają

na czym polega ta metoda?
dziewczyny tutaj mnie zainteresowały i popatrzyłam w internecie to się patrzy niby ma podstawie zdjęcia USG ciąży z okolic 6 tygodnia 😉

Cyt. Metoda Ramziego zwana także teorią Ramziego zakłada, że można przewidzieć płeć dziecka już w 6. tygodniu ciąży, wykorzystując do tego obraz z USG. Według teorii tej, jeśli łożysko formuje się po prawej stronie macicy, dziecko najprawdopodobniej będzie chłopcem

reklama
dziewczyny tutaj mnie zainteresowały i popatrzyłam w internecie to się patrzy niby ma podstawie zdjęcia USG ciąży z okolic 6 tygodnia 😉

Cyt. Metoda Ramziego zwana także teorią Ramziego zakłada, że można przewidzieć płeć dziecka już w 6. tygodniu ciąży, wykorzystując do tego obraz z USG. Według teorii tej, jeśli łożysko formuje się po prawej stronie macicy, dziecko najprawdopodobniej będzie chłopcem
A gdzie to łożysko widać?😅

Do góry