Magdalena09
Fanka BB :)
szybko zleciMyślę, że na USG jeszcze za wcześnie - jestem na początku piątego tygodnia. Umówiłam się za 2 tygodnie dopiero, żeby na pewno było coś widać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
szybko zleciMyślę, że na USG jeszcze za wcześnie - jestem na początku piątego tygodnia. Umówiłam się za 2 tygodnie dopiero, żeby na pewno było coś widać
no właśnie w poniedziałek mąż wymiotowałam a okazuje się że w weekend tesciowaChyba coś w powietrzu jest, bo u mnie w rodzinie ostatnio co chwilę ktoś z jelitówką
na czym polega ta metoda?a według ramziego to co druga córka powinna być ?
już kawal człowieczkaJuż ma jakieś kształty
TSH w ciąży powinno być pomiędzy 0,1 a 2. najlepiej tak koło 1,5Bo w ciąży podobno trzeba zwiększyć
Heja kropeczkoJuż ma jakieś kształty
no ale chyba eutyrox zbija TSH więc dawkę trzeba było zmniejszyć . Tak mi się wydaje
I jak teraz miałam konsultacje z luxmedu to też mi powiedziała, że trzeba było zwiększyć dawkę a mam 1,75 TSH. Jak byłam w 1 ciąży to też mi zwiększała dawki, bo z tego co mi tłumaczyła lekarka to chodzi o to że dziecko potrzebuje hormonów tarczycy a my ich nie produkujemy i zwiększa się zapotrzebowanie, bo my potrzebujemy i dziecko. Tyle że mi zawsze kazała jeszcze robić FT4 i nawet w wynikach w diagnostyce są podane tabelki dla kobiet w ciąży.Bo w ciąży podobno trzeba zwiększyć
No właśnie, co laboratorium to inne widełki dopuszczalne, dlatego trzeba słuchać lekarza i tego co on mówiI jak teraz miałam konsultacje z luxmedu to też mi powiedziała, że trzeba było zwiększyć dawkę a mam 1,75 TSH. Jak byłam w 1 ciąży to też mi zwiększała dawki, bo z tego co mi tłumaczyła lekarka to chodzi o to że dziecko potrzebuje hormonów tarczycy a my ich nie produkujemy i zwiększa się zapotrzebowanie, bo my potrzebujemy i dziecko. Tyle że mi zawsze kazała jeszcze robić FT4 i nawet w wynikach w diagnostyce są podane tabelki dla kobiet w ciąży.
We wtorek mam wizytę u endo na NFZ, bo tam zamierzam w czasie ciąży chodzić ciekawe co mi powie
dziewczyny tutaj mnie zainteresowały i popatrzyłam w internecie to się patrzy niby ma podstawie zdjęcia USG ciąży z okolic 6 tygodniana czym polega ta metoda?
A gdzie to łożysko widać?dziewczyny tutaj mnie zainteresowały i popatrzyłam w internecie to się patrzy niby ma podstawie zdjęcia USG ciąży z okolic 6 tygodnia
Cyt. Metoda Ramziego zwana także teorią Ramziego zakłada, że można przewidzieć płeć dziecka już w 6. tygodniu ciąży, wykorzystując do tego obraz z USG. Według teorii tej, jeśli łożysko formuje się po prawej stronie macicy, dziecko najprawdopodobniej będzie chłopcem