Dokładnie, poród jaki by nie był trzeba przetrwać, a wszystko dla pięknej nagrodyDziękuje
Tak jak ktoś ma dobre wspomnienia z porodu to inaczej podchodzi do tej kwestii.
Przy pierwszym porodzie mąż nie mógł ze mną być ( covid ) nawet odwiedzić mnie nie mógł. Chodź jak tylko miałam maluszka przy sobie o wszystkim zapomnialam. Bardzo szybko wróciłam do sobie o 17. 50 cc a przed 5 rano już chciałam żeby mnie pionizowali. Położne proponowały żebym wypoczywa i chciały by Ignaś był z Nimi ale ja wolałam go mieć przy sobie. Dali mi go do łóżka leżał ze mną, chciał ssać cyca także po porodzie było naprawdę dobrze
Teraz chciałabym żeby mąż był przy mnie. Całkiem inaczej będę się czuła.
Tak za późno się obudziłam żeby próbować załatwić zaświadczenie. Wcześniej na luzie podchodziłam a teraz im blizej porodu tym większy strach
Zawierzę wszystko Matce Bożej co ma być to będzie. Nie minie mnie to. Najważniejsze żeby Zosia urodziła się cała i zdrowa
reklama
MimiiMalwina
Fanka BB :)
Dziękuje bardzo , to miłe co piszecie jeśli poród sam bd postępował to myśle ze aż tak zle nie będzie.Ty wiesz najlepiej co jest dobre dla Ciebie i Twojego dziecka. Nie przejmuj się tego typu komentarzami, chociaż wiem, jak mogą być raniące. Mam nadzieję, że trafisz na lekarza, który tym razem nie będzie zwlekał i wykona cc, jesli porod nie bedzie postepowal. Na pewno przy przyjęciu do szpitala mów lekarzom i położnym przy każdej okazji o doświadczeniach z pierwszego porodu, oni też nie będą chcieli ryzykować powtórki.
Tak bd mówić o swoich doświadczeniach. Mój ginekolog stwierdza, ze zrobia mi cc bo nikt nie będzie ryzykował powtórki z rozrywki ale skierowania nie chce wypisać
Poród już niedługo - 20 październik, dziś wizyta u ginekologa prowadzącego Aa ciekawa jestem bardzo jak szyjka jak maluszek.
nie martw się ja tez nie wspominam miłoDziękuje bardzo , to miłe co piszecie jeśli poród sam bd postępował to myśle ze aż tak zle nie będzie.
Tak bd mówić o swoich doświadczeniach. Mój ginekolog stwierdza, ze zrobia mi cc bo nikt nie będzie ryzykował powtórki z rozrywki ale skierowania nie chce wypisać
Poród już niedługo - 20 październik, dziś wizyta u ginekologa prowadzącego Aa ciekawa jestem bardzo jak szyjka jak maluszek.
Pierwszego porodu. Duże dziecko, 2h parcia na marne, balonik, oksy, ból. Nikt nie ma prawa mówić co powinnaś czuć i dwa prostu mogą się diametralnie od siebie różnic. Dla mnie to głównie przez ból jest to traumatyczne przeżycie i gdyby była
Możliwość od razu brałabym znieczulenie zewnatrzoponowe ale niestety nie ma takiej możliwości w moich szpitalach ..
tak jak z ciąża jedna przytyje 5kg, ma piłeczkę i ciąża to błogosławiony stan, a druga przechodzi ja ciężko i ma komplikacje. Uszy do góry, wszystko będzie dobrze
MimiiMalwina
Zgadzam się w 100 %nie martw się ja tez nie wspominam miło
Pierwszego porodu. Duże dziecko, 2h parcia na marne, balonik, oksy, ból. Nikt nie ma prawa mówić co powinnaś czuć i dwa prostu mogą się diametralnie od siebie różnic. Dla mnie to głównie przez ból jest to traumatyczne przeżycie i gdyby była
Możliwość od razu brałabym znieczulenie zewnatrzoponowe ale niestety nie ma takiej możliwości w moich szpitalach ..
tak jak z ciąża jedna przytyje 5kg, ma piłeczkę i ciąża to błogosławiony stan, a druga przechodzi ja ciężko i ma komplikacje. Uszy do góry, wszystko będzie dobrze
Planuje rodzic w Piasecznie tam jest możliwość skorzystania z znieczulenia także nie jest zle
Wiadomo, matka dla dobra swojego dziecka zniesie każdy ból i to niepodległa dyskusji. Najważniejszy jest maluszek a reszta to rzecz drugorzędowa.
Dziękuje bardzo za wsparcie.
A Ty już po 2 porodzie ??
MimiiMalwina
Dokładnie tak my już wszyscy czekamy na mała ZosięDokładnie, poród jaki by nie był trzeba przetrwać, a wszystko dla pięknej nagrody
gdzie tam , lekarz dawał mi tydzień (minął wczoraj) a ja w zasadzie czuje się coraz lepiej.. jedyne co to spać w nocy nie mogę i wczoraj trochę skurcze się zaczęły ale w nocy się całkiem uspokoiły.. myśle, ze mała Zeszła jeszcze niżej bo dzisiaj ciężkoZgadzam się w 100 %
Planuje rodzic w Piasecznie tam jest możliwość skorzystania z znieczulenia także nie jest zle
Wiadomo, matka dla dobra swojego dziecka zniesie każdy ból i to niepodległa dyskusji. Najważniejszy jest maluszek a reszta to rzecz drugorzędowa.
Dziękuje bardzo za wsparcie.
A Ty już po 2 porodzie ??
Mi się chodzi i czuje jak podnoszę nogi, ze mała już jest na maksa nisko .. ale kiedy wyjdzie to już chyba nikt nie zgadnie
Madziszy
Miałam poród wywoływany 2 razyA czego można tu nie rozumieć ?? tak boje sie przez doświadczenie w pierwszym porodzie.
Miałam wywoływany poród, dzień wcześniej balonik ( nie wiem
Czy mialas ale ogólnie bardzo nieprzyjemne wypycha Cir od środka bo on sie napełnia np ja go miałam od 18 do 7 rano , doszło do krwawienia ) na drugi dzień próba porodu czyli co oksytocyna - jedna nie pomogła to druga. Przebicie pęcherzyka tez nie pomogło. Bole naturalne które miałam przy tych sztucznych były pikusiem. Czujesz ból okropny a nie możesz przeć itp oczywiście musiałam cały czas leżeć nie mogłam wstać przez 10 h bo byłam podłączona jak nie pod kroplówkę to pod ktg. Zaczęło skakać mi ciśnienie, chcialam
Wymiotować nie moglam
Bo nie mialam
Czym. Uwierz w tamtej chwili marzyłam żeby rodzie naturalnie bym mogła działać . Zreszta do szpitala szlam z nastawieniem na poród SN bo tak ustaliłam z ginekologiem prowadzącym i on odbierał mój poród.
Jak już opadlqm z sil i ciśnienie dalej skakało moja Polozna wręcz wykrzyczała żeby już mnie nie męczył ginekolog tylko zrobil cc.
Co sie okazało - dodatkowo dziecko owinęło sie pępowina.
Wiec dalej zastanawiasz sie czemu boje sie porodu SN ? Krotka opowiedz boje sie ze znowu bd zmuszeni podac mi oksytocynę, która zle na mnie działa a przede wszystkim boje sie ze dziecko bd owinięte pępowina Aa nikt tego wcześniej nie sprawdzi..
j
Za pierwszy razem właśnie w wieku 16 lat bo małej się nie śpieszyło i tak zadecydował lekarz ze względu też na mój wiek wtedy dostałam żel na szyjkę i poskutkowało
I 2 raz 3 poród bo w dniu terminu w szpitalu lekarze stwierdzili mało wód płodowych co przy porodzie okazało się nie prawdą bo się schowały....
Właśnie tz balonikiem a dokladnie cewnikem foleya a wszczesniej masaż szyjki i odklejanie pęcherza.....
Nie za rzucam ci niczego to twój wybór
Ja na odwrót byłam gotowa znieść wszystko byle nie mieć cc bo dla mnie to operacja i nie wiadomo jak może się dla mnie skończyć o w porownaniu do ciebie Bałam się i boję na przyszłość cc
Madziszy
Tak jak ty boisz sn ja bałam się cc i nie miała nic złego na myśli naprawdęMiałam poród wywoływany 2 razy
Za pierwszy razem właśnie w wieku 16 lat bo małej się nie śpieszyło i tak zadecydował lekarz ze względu też na mój wiek wtedy dostałam żel na szyjkę i poskutkowało
I 2 raz 3 poród bo w dniu terminu w szpitalu lekarze stwierdzili mało wód płodowych co przy porodzie okazało się nie prawdą bo się schowały....
Właśnie tz balonikiem a dokladnie cewnikem foleya a wszczesniej masaż szyjki i odklejanie pęcherza.....
Nie za rzucam ci niczego to twój wybór
Ja na odwrót byłam gotowa znieść wszystko byle nie mieć cc bo dla mnie to operacja i nie wiadomo jak może się dla mnie skończyć o w porownaniu do ciebie Bałam się i boję na przyszłość cc
Mój m ma znajomego którego dziewczyna przypuszczam przechodziła to samo co ty raz że po 10 dniach od terminu jej wywolywali poród przez 2 dni roznymi sposobami które prowadziły do bolesnych skurczy i tyle bez akcji żadnej i ja 3 dzień zrobili jej cc .....
Mały ich ma 4,5 roku znajomy chciał by mieć jeszcze jedno dzidzi ale ona tak psychicznie się zablokowała że powiedziała że nigdy wiecej w życiu nawet ostatnio pieluszkę 1 zabierał by jej pokazać że nóż widelec coś poczuje.....dostałam biedny opieprz
Dlatego pytalam czemu tak bardzo chcesz cc...
Teraz rozumiem
aspekt
@MimiiMalwina Mnie najbardziej dziwi, że Ty wcale nie jesteś daleko od tego kryterium czasu - ile to będzie? 21 miesięcy? Medycyna nie matematyka a tutaj się lekarz uczepil jak rzep, że 18 miesięcy minęło. Ale pewnie patrzy nie przez pryzmat ryzyka dla macicy tylko swojej ewentualnej odpowiedzialności prawnej za stosowanie procedur
reklama
MimiiMalwina
Czyli jesteś po terminie? u mnie tez czuje, ze jest nisko. A w nocy to norma spać nie można - każda pozycja nie wygodna Aa o po 6 pobudka to druga pociecha budzigdzie tam , lekarz dawał mi tydzień (minął wczoraj) a ja w zasadzie czuje się coraz lepiej.. jedyne co to spać w nocy nie mogę i wczoraj trochę skurcze się zaczęły ale w nocy się całkiem uspokoiły.. myśle, ze mała Zeszła jeszcze niżej bo dzisiaj ciężko
Mi się chodzi i czuje jak podnoszę nogi, ze mała już jest na maksa nisko .. ale kiedy wyjdzie to już chyba nikt nie zgadnie
Dostałaś jakieś skierowanie do szpitala ??