Bo tak będzie
Ja przy tym porodzie miała ułożony dokładny plan porodu i chodz w szpitalu w którym rodziłam nie został wzięty od mnie to wszystko poszło według niego wręcz powiedziała bym że położna która mnie przejęła na 2,5h przed narodzinami bo o 19 zaczynała pracę to anioł ze słany z nieba
☺
Pierwsza z która miała styczność do godz 19 od 16 była zimna jak lód kazała mi się położyć do łóżka podłączone ktg i już dobrze że mój byl ze mna było chociaż do kogo buzie otworzyć
I nagle zmiana wpada Młoda położna ok 30 lat uśmiechnięta od ucha do ucha a wszystko co proponowała było z mojej listy życzeń planu porodu jak by go Czytała a nikt przecież nie miał go w rękach
Zrobiła aromaterapię bo u mnie w szpitalu jest tak możliwość ciągle dawała wskazówki mojemu m co ma robić jak pomagać jak masować bo dla niego to był pierwszy poród dla mnie 4 tak wyszło
☺
Była możliwość włączenia muzyki więc włączył mi mój m radyjko nowaradio ale fajne piosenki leciały polskie pamiętam do tej pory na same narodziny malej leciała urszula niebo dla ciebie mam
aż łezka się kręci w oku
Zezwoliła pochodzić poruszać się
Zaproponowała lewatywę na przyspieszenie i że po niej będzie lepiej w kazdej pozycji rodzić i bez niespodzianek zgodziłam się bo tak właśnie chciałam
pozwoliła siedzieć pod prysznicem 30 m8n jak będę czuć się dobrze mogę i 45min siedziałam 45 tak było dobrze po tej lewatywie i przy skurczach
☺chciałam by chronić moje krocze żebym urodziła bez nacięcia a położna sama wyskakuję czy byłam nacinana ja że tak przy każdym a ona i dlaczego i że ona zrobi wszystko by uchronić krocze przed cięciem ...i udało się nic nie miała cięte
a porównać poród z nacieciem a bez ti jak porownanie noebo a ziemia po 2 h od porodu nie czułam się jak bym urodziła a jak bym miała @
Chciała dotknąć główki małej w trakcie akcji i ona też pyta chcesz madziu dotknąć główki córeczki ☺
Poród wymarzony
Rodziłam w pozycji kolanowo łokciowej do zejścia całej glowki w kanał na ostatnim skurczu poprosiła mnie położna o położenie się w standardowej pozycji na plecach.....
Poprostu miałam poród taki jak sobie wymarzyłam tobie też takiego życzę z całego ❤