reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ciągle dostajemy pampersy w prezencie wiec mam rozne. I zwykle pampers i dady dwa rodzaje. Zobaczymy co będzie dzieciom odpowiadać.
A biustonosz kupiłam z Lidla przez neta.
A co do pampersów też miała różne 😊
A że mała drobniutka bo miała 2790g wagi urodzeniowej to nawet w szpitalu ze wzgledu na kikuta dawali nam happy zerówki później w domu tez dokupiliśmy pampersa zerówki na początek ale po 2 siusiach przeciekają tak jak i 1 zwykłe i premium naj lepsze to huggis 1 dostepne w carfurze okazały się raz że drobniutkie to i mają kieszonkę na rzadką kupkę na 2 miejscu biedronki dada premium i rosmana naj zwyklejsze lidla są duże nawet teraz są na nią duże chodź ma miesiąc i waży teraz prawie 4kg to tak jak happy dopiero teraz są na na nią dobre chodz nie przeciekają i są delikatne dla skóry dała bym im 3 miejsce😊

reklama
Męża wczoraj złapał niesamowity skurcz uda, nie dał rady się ruszyć, jak już mu przeszło to mówi do mnie, Jezu chyba wiem co Cię czeka jak będziesz rodzić, ale Ci współczuje, to na pewno był taki sam ból 🙈
Urodziłam 4 dzici sn w różnych latach
Pierwsze 17,5 roku temu naj młodsze miesiąc temu i nie wiem jak to działa pamiętam że boli momentami tak że oddechu nie można złapać ale skurcze parte jak dla mnie tylko picia piecze prawie pali ale nie boli 😊
Ale ja to szybkie porody ok 3-5h skurczy Góra 10 min partych i koniec🙈😆

Urodziłam 4 dzici sn w różnych latach
Pierwsze 17,5 roku temu naj młodsze miesiąc temu i nie wiem jak to działa pamiętam że boli momentami tak że oddechu nie można złapać ale skurcze parte jak dla mnie tylko picia piecze prawie pali ale nie boli 😊
Ale ja to szybkie porody ok 3-5h skurczy Góra 10 min partych i koniec🙈😆
Chciałabym, aby ten pierwszy poród był spokojny, i wmawiam sobie, ze moje bolesne miesiączki i poród to będzie bardzo podobny ból🙈

Ja z każdej strony próbowałam ogarnąć ten rossnę, zarejestrowałam się żeby te premium za 1gr dostać i nic… zero odzewu, wiec sobie darowalam
W aplikacji -> ustawienia (kółko zębate) -> Rossne mam 2 rzeczy:
- status Oczekuję na dziecko i tam wpisana przewidywana datę porodu
- włączony guzik newsletter Rossne

Maila o pampersach dostałam w 34tc (6 tyg przed PTP wpisanym do statusu oczekujacej)

Chciałabym, aby ten pierwszy poród był spokojny, i wmawiam sobie, ze moje bolesne miesiączki i poród to będzie bardzo podobny ból🙈
Bo tak będzie 😊
Ja przy tym porodzie miała ułożony dokładny plan porodu i chodz w szpitalu w którym rodziłam nie został wzięty od mnie to wszystko poszło według niego wręcz powiedziała bym że położna która mnie przejęła na 2,5h przed narodzinami bo o 19 zaczynała pracę to anioł ze słany z nieba 🙈
Pierwsza z która miała styczność do godz 19 od 16 była zimna jak lód kazała mi się położyć do łóżka podłączone ktg i już dobrze że mój byl ze mna było chociaż do kogo buzie otworzyć 😔
I nagle zmiana wpada Młoda położna ok 30 lat uśmiechnięta od ucha do ucha a wszystko co proponowała było z mojej listy życzeń planu porodu jak by go Czytała a nikt przecież nie miał go w rękach
Zrobiła aromaterapię bo u mnie w szpitalu jest tak możliwość ciągle dawała wskazówki mojemu m co ma robić jak pomagać jak masować bo dla niego to był pierwszy poród dla mnie 4 tak wyszło 🙈
Była możliwość włączenia muzyki więc włączył mi mój m radyjko nowaradio ale fajne piosenki leciały polskie pamiętam do tej pory na same narodziny malej leciała urszula niebo dla ciebie mam🥲🥲🥲 aż łezka się kręci w oku
Zezwoliła pochodzić poruszać się
Zaproponowała lewatywę na przyspieszenie i że po niej będzie lepiej w kazdej pozycji rodzić i bez niespodzianek zgodziłam się bo tak właśnie chciałam 😊 pozwoliła siedzieć pod prysznicem 30 m8n jak będę czuć się dobrze mogę i 45min siedziałam 45 tak było dobrze po tej lewatywie i przy skurczach 🙈☺chciałam by chronić moje krocze żebym urodziła bez nacięcia a położna sama wyskakuję czy byłam nacinana ja że tak przy każdym a ona i dlaczego i że ona zrobi wszystko by uchronić krocze przed cięciem ...i udało się nic nie miała cięte 😃😃😃 a porównać poród z nacieciem a bez ti jak porownanie noebo a ziemia po 2 h od porodu nie czułam się jak bym urodziła a jak bym miała @
Chciała dotknąć główki małej w trakcie akcji i ona też pyta chcesz madziu dotknąć główki córeczki ☺
Poród wymarzony
Rodziłam w pozycji kolanowo łokciowej do zejścia całej glowki w kanał na ostatnim skurczu poprosiła mnie położna o położenie się w standardowej pozycji na plecach.....
Poprostu miałam poród taki jak sobie wymarzyłam tobie też takiego życzę z całego ❤🤗😘

Ostatnia edycja:
Bo tak będzie 😊
Ja przy tym porodzie miała ułożony dokładny plan porodu i chodz w szpitalu w którym rodziłam nie został wzięty od mnie to wszystko poszło według niego wręcz powiedziała bym że położna która mnie przejęła na 2,5h przed narodzinami bo o 19 zaczynała pracę to anioł ze słany z nieba 🙈
Pierwsza z która miała styczność do godz 19 od 16 była zimna jak lód kazała mi się położyć do łóżka podłączone ktg i już dobrze że mój byl ze mna było chociaż do kogo buzie otworzyć 😔
I nagle zmiana wpada Młoda położna ok 30 lat uśmiechnięta od ucha do ucha a wszystko co proponowała było z mojej listy życzeń planu porodu jak by go Czytała a nikt przecież nie miał go w rękach
Zrobiła aromaterapię bo u mnie w szpitalu jest tak możliwość ciągle dawała wskazówki mojemu m co ma robić jak pomagać jak masować bo dla niego to był pierwszy poród dla mnie 4 tak wyszło 🙈
Była możliwość włączenia muzyki więc włączył mi mój m radyjko nowaradio ale fajne piosenki leciały polskie pamiętam do tej pory na same narodziny malej leciała urszula niebo dla ciebie mam🥲🥲🥲 aż łezka się kręci w oku
Zezwoliła pochodzić poruszać się
Zaproponowała lewatywę na przyspieszenie i że po niej będzie lepiej w kazdej pozycji rodzić i bez niespodzianek zgodziłam się bo tak właśnie chciałam 😊 pozwoliła siedzieć pod prysznicem 30 m8n jak będę czuć się dobrze mogę i 45min siedziałam 45 tak było dobrze po tej lewatywie i przy skurczach 🙈☺chciałam by chronić moje krocze żebym urodziła bez nacięcia a położna sama wyskakuję czy byłam nacinana ja że tak przy każdym a ona i dlaczego i że ona zrobi wszystko by uchronić krocze przed cięciem ...i udało się nic nie miała cięte 😃😃😃 a porównać poród z nacieciem a bez ti jak porownanie noebo a ziemia po 2 h od porodu nie czułam się jak bym urodziła a jak bym miała @
Chciała dotknąć główki małej w trakcie akcji i ona też pyta chcesz madziu dotknąć główki córeczki ☺
Poród wymarzony
Rodziłam w pozycji kolanowo łokciowej do zejścia całej glowki w kanał na ostatnim skurczu poprosiła mnie położna o położenie się w standardowej pozycji na plecach.....
Poprostu miałam poród taki jak sobie wymarzyłam tobie też takiego życzę z całego ❤🤗😘
Matko jedyna, aż się miło czyta, nie wiem czy w moim szpitalu w ogóle są jakieś młode położne, w kwietniu leżałam z kolka nerkowa to powiem szczerze, że same nabzdyczone kobiety chodziły, strach było się odezwać… czuje, ze jak zajdę w odpowiedniej godzinie, to któraś dostanie po prostu kopertę, żeby traktowanie było w miarę, żebym przy tym pierwszym porodzie nie zniechęciła się w ogóle do porodów…

Czy też macie wahania nastrojów🤔 zdarza mi się płakać nagle, bez powodu 🤦‍♀️
Miała tak na ok 3-2 tygodnie przed porodem płakała z byle powodu że mój m krzywo spojrzał że pewnie nie chce byc ze mną przy porodzie
że w filmie wzruszająca scena
ba czasem same słowa narratora w serialu czy filmie doprowadziły mnie do łez
Że tramwaj mi uciekł
a że czuję się samotna
a że urodzę pewnie po terminie i będę mieć poród wywoływany
bo lekarz stwierdził że nic nie widać żebym urodziła w najbliższym czasie
Z igły widły i płacz 😁

reklama
Do góry