olala25
Fanka BB :)
na 39+4No to książkowo jak na 36 opada a poprzednia w którym tyg urodziłaś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na 39+4No to książkowo jak na 36 opada a poprzednia w którym tyg urodziłaś?
Ja cały czas się waham między dwoma szpitalami i każdy wymaga czego innego heh mam spakowaną już walizkę jak do tego co więcej wymaga (bo zdecydowałam się jednak zmienić materiałową torbę na kabinówkę). Jeden z nich na przykład daje podkłady na łóżko a drugi nie. W ogóle chyba wyjmę z tej walizki rzeczy potrzebne na sam poród i przełożę je do torby takiej eko płóciennej. Ja biorę dwie butelki wody na początek a potem stwierdziłam, że mąż dowiezie kolejnego dnia.Na stronie mojego szpitala jest taaaaka długa lista co zabrać. Wychodzi na to, że nic nie mają na stanie. Samych podkładów poporodowych każą brać 2-3 paczki, a to już połowa małej walizki. Pampersy, pieluchy tetrowe, 2-3 komplety ciuszkow dla dziecka, rożek lub kocyk i wiele innych rzeczy. U mnie same dwa rożki już zajmują sporo miejsca. Piszą nawet, żeby brać swój laktator jak się ma. Porzuciłam więc wizję pakowania się w kabinowke i biorę większą walizkę.
Z ostatnich odkryć to szlafrok zrobił się na mnie za mały i muszę spakować mezowy do szpitala
Najbardziej wkurza mnie brak wody w szpitalu, to jest jakieś chore, że mam dźwigać kilka litrów wody ze sobą. Za Wasza rada kupiłam butelkę z filtrem i czekam aż dojdzie.
W Piasecznie jest 1 stopień i go rozważam właśnie, na stronie jest napisane, że skonczony 36 tydzieńA jak myślicie/ mówili Wam lekarze, od którego tygodnia można jechać do szpitala 1 stopnia
Mi mówił od 36tygA jak myślicie/ mówili Wam lekarze, od którego tygodnia można jechać do szpitala 1 stopnia referencyjności?
No tak chociaż ja na razie mam dzieci 3 palce pod cyckami, od początku zamieszkały wysoko
Czy butelki dla dzieci, smoczki itp można myć w zwykłym płynie do naczyń czy w czymś innym?
Do sterylizacji mam takie pudełko podlączane do prądu
Oki to dopisuje do mojej listy zakupowej bez końcaPamiętam że były jakieś plyn specjalne do butelek z Białego Jelenia, itp. Na początek na pewno w razie czego takie bym używał ale później jak dziecko będzie mieć kolo roku to myślę że już spokojnie będę myła zwykłym.