Niestety mam to samo ostatnio, strasznie mnie to irytuje bo dobrze wie, że muszę się oszczędzać i coraz mniej czasu do porodu zostalo, a też muszę kilka razy powtarzać żeby coś zrobił.Czy wasi mężowie/ partnerzy też są tacy, że wszystko trzeba palcem pokazać i jeszcze powtórzyć 5 razy, żeby to zrobili. Staram się więcej odpoczywać, ale coś mnie trafia na koniec tej ciąży normalnie... wszystko muszę mówić, żeby było zrobione.
reklama
Co do witamin ja kupuję witaminę D w areozolu z D-Vitum te twist-off do mnie nie przemawiają, zaraz wylewają się na palce a tak to psikne i po sprawieDonoszona to 37+0
Dziewczyny a jaką witaminę D kupiłyście dla dzieciaczków? Na szkole rodzenia tylko powiedziała nam położna że najlepiej w kroplach dawka to 400 j. Ale nic konkretnego nie poleciła
aspekt
Fanka BB :)
Ja też chcę w kroplach/psikaczu, nie znoszę tych twist off. Tylko chyba postawie na myvita. Pamiętajcie, że vigantol jest lekiem bez recepty, przy czym teoretycznie nie powinno się wkrapiac bezpośrednio do buzi, bo kroplomierz włożony w szyjkę butelki może się obsunąć (to dotyczy wszystkich preparatów z kroplomierzem czyli dicofloru czy biogai też)Co do witamin ja kupuję witaminę D w areozolu z D-Vitum te twist-off do mnie nie przemawiają, zaraz wylewają się na palce a tak to psikne i po sprawie
kaha216
Moderator
ogólnie na codzień to nie, mega ogarnia dom i takie rzeczy bieżące, ale do wyprawki się zbiera jaaaak.... komode skręcał 3 dni na raty, wszystko można później, pokój pomaluje pewnie jak w szpitalu będę... TO MNIE WKURZACzy wasi mężowie/ partnerzy też są tacy, że wszystko trzeba palcem pokazać i jeszcze powtórzyć 5 razy, żeby to zrobili. Staram się więcej odpoczywać, ale coś mnie trafia na koniec tej ciąży normalnie... wszystko muszę mówić, żeby było zrobione.
Allama
ogólnie na codzień to nie, mega ogarnia dom i takie rzeczy bieżące, ale do wyprawki się zbiera jaaaak.... komode skręcał 3 dni na raty, wszystko można później, pokój pomaluje pewnie jak w szpitalu będę... TO MNIE WKURZA
Nas też jeszcze czeka malowanie ....... ale jest już mały sukces bo dzis rano sam od siebie powiedział że w przyszły weekend pojedziemy kupić farbę.
Anulka4247
Ja to w ogóle już malowanie odpuściłam, ale dywany jeszcze chciałam wyprać, w tym jeden do pokoju małego. Oprożnic regał w tym pokoju itd. Ja już tego nie zrobię, muszę męża zagonić i już widzę jak to będzie robił...ogólnie na codzień to nie, mega ogarnia dom i takie rzeczy bieżące, ale do wyprawki się zbiera jaaaak.... komode skręcał 3 dni na raty, wszystko można później, pokój pomaluje pewnie jak w szpitalu będę... TO MNIE WKURZA
kociamama.
Moderator
Dziewczyny, przygotowuje sobie juz komplety ubranek do szpitala. Jak mam spiochy z dlugim rekawem to pod spod lepiej sie sprawdzi body na dlugi czy krotki rekaw?
I dodatkowo jak mam komplecik body+polspiochy to przyda sie do tego jeszcze jakis kaftanik na gore? Czy sam rozek/kocyk wystarczy?
Tak na logike wydaje mi sie, ze na porodowce powinno byc dosc cieplo, nie chcialabym tego malenstwa przegrzac ale z drugiej strony chce sie przygotowac na 100%, zebym potem nie zalowala, ze czegos nie spakowalam
I dodatkowo jak mam komplecik body+polspiochy to przyda sie do tego jeszcze jakis kaftanik na gore? Czy sam rozek/kocyk wystarczy?
Tak na logike wydaje mi sie, ze na porodowce powinno byc dosc cieplo, nie chcialabym tego malenstwa przegrzac ale z drugiej strony chce sie przygotowac na 100%, zebym potem nie zalowala, ze czegos nie spakowalam
reklama
aspekt
Ze względu na łatwość wkładania rękawów, lepsze jest body na krótki rękaw, nie ma wtedy w nadgarstkach dwóch ściągaczy, który mogą się ze sobą gryźć. Ja w szpitalu zakładam tylko jedną warstwę i zawijam dziecko w ten rożek-kocyk. Wcześniaki bardziej marzną, to musiałam jeszcze dokładać warstwę, ale to robiłam zewnetrznie-kolejny koc.Dziewczyny, przygotowuje sobie juz komplety ubranek do szpitala. Jak mam spiochy z dlugim rekawem to pod spod lepiej sie sprawdzi body na dlugi czy krotki rekaw?