Oj tak, na szkole rodzenia położna mówiła gdzie u nas w okolicy jest szansa na znieczulenie zewnatrzoponowe do porodu a gdzie nie. Odnioslam jednak takie wrażenie, że raczej mała szansa, że dostaniemy je nawet w szpitalu w którym to robią. A bo musi być dobry czas, a jak babki wołają o znieczulenie to już jest zwykle za późno, a to, że anestezjolog nie zawsze jest dostepny. Położna raczej odradzała, bo akcja porodowa spowalnia, bo trzeba już wtedy leżeć i że komplikację mogą być po takim znieczuleniu. Ja miałam mieszane uczucia słuchając tego, bo jednak w wielu krajach rutynowo dziewczyny dostają i są zadowolone, a u nas to brzmi trochę jakby było fanaberia... Ehh matka polka ma cierpieć dla zasadyCzy ktoras z Was spotkała się ze szpitalem w którym nie ma w ogóle możliwości znieczulenia zewnatrzopnowego?
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Moje właśnie teraz nie bolą, ale też swędząmnie bardziej swędza niż bola, sutki i cale cycki
olala25
uwierz mi, że można, ja nie dostałam "nie będę znieczulać do szycia, bo to tylko otarcie" byłam świeżo po urodzeniu, więc nie do końca ogarnęłam. Największy ból tego porodu..."Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza"
Eeee to można nie dostać znieczulenia do szycia?
olala25
tego również u mnie nie ma, ale to akurat nie jest dla mnie istotneW moim szpitalu plan porodu jest wymagany jako dokument jeśli kobieta nie ma go napisanego to z położona wypełnia taka mini ankietę właśnie na zasadzie czy zgadzasz się na nacięcie krocza, czy przy porodzie będzie osoba towarzyszącą, czy i jaka formę znieczulanie chce.
Czy ktoras z Was spotkała się ze szpitalem w którym nie ma w ogóle możliwości znieczulenia zewnatrzopnowego?
olala25
w ogóle ta lekarka taka milutka na poczatku, zagadała do mnie, że pamięta mnie z liceum, chodziła do biol-chemu rok wyżej a ja rok niżej (potem myliła moje imię ) a przed tym szyciem coś słyszałam jak mówiła do położnej, że ona nie da rady się tak schylić, więc chyba nie dostałam znieczulenia, bo panią doktor plecki bolały rodziłam bez męża, bo to w covidzie, teraz mu powiem, że to jego najważniejsze zadanie pilnować tego znieczulenia...uwierz mi, że można, ja nie dostałam "nie będę znieczulać do szycia, bo to tylko otarcie" byłam świeżo po urodzeniu, więc nie do końca ogarnęłam. Największy ból tego porodu...
aspekt
@olala25 Kurcze, przecież to jest tylko kwestia zastrzyku i odczekania aż zadziała. Nie musiała gapić się w krocze przez cały czas, mogła sobie gimnastykę zrobić i siąść na stołek dopiero jak będzie znieczulone. Ja raz leżałam na takim łóżku, że dla lekarza podnieśli je dobrze ponad metr nad podłogę, żeby nie musiał się schylać biedaczek - wrażenia naprawdę jak w samolocie. Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy mnie znieczulali do drugiego szycia, ale wydaje mi się niemożliwe, żeby nie...
aspekt
Pewnie Ci powie, że dużo piłaś i dlatego niski ciężar. W ramach solidarności, napiszę Ci, że dzisiaj to ja się już popłakałam na te moje wyniki moczu.Miałyście kiedyś za niski ciężar właściwy moczu ? I zaś te d.liczne bakterie yhh
Koniczynka93
Ja mam chyba co badanie za niski ciężar, ponoć to nic takiego dużo wody pijemy i dlategoMiałyście kiedyś za niski ciężar właściwy moczu ? I zaś te d.liczne bakterie yhh
reklama
Właśnie wczoraj tak dużo nie piłamPewnie Ci powie, że dużo piłaś i dlatego niski ciężar. W ramach solidarności, napiszę Ci, że dzisiaj to ja się już popłakałam na te moje wyniki moczu.