reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Pozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji😂 doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal
W kolejce w sklepie osiedlowym stałam 10min to już uf puf robiłam a gdzie tu autobusem i jeszcze dreptanie 🙈

reklama
W kolejce w sklepie osiedlowym stałam 10min to już uf puf robiłam a gdzie tu autobusem i jeszcze dreptanie 🙈
No ciezki dzis dzien😔 w dodatku coraz czesciej twardnieje mi brzuch, i o ile jak w ciagu dnia sobie odpoczywam i tak w pol leze na plecach to jeszcze jest ok to jak troche wiecej pochodze czy klade sie w nocy do spania na boku to z mocniejszymi ruchami mlodej tak mi sie mocno napina, nieprzyjemne uczucie, od razu mam mysli czy wszystko jest ok. Do tej pory ginekolog mowila, ze z szyjka wszystko jest ok, nie skraca sie wiec mam sie nie martwic tylko brac magnez i pic duzo wody. Pije ta muszynianke, biore 2x magne b6 forte ale nadal sie to pojawia, sa dni kiedy nic sie nie dzieje ale przy upalach i intensywnym dniu dosc czesto mnie to lapie. W czwartek mam wizyte, pogadam z nia czy moze nie zwiekszyc tej dawki magnezu

Pozale sie troche ale mam dzis tak kiepski dzien, ze masakra.. musialam jechac na pobranie krwi komunikacja wiec mialam spacerek, 40min w autobusie i kolejny spacerek. Dodatkowo z rana wydawalo sie, ze bedzie chlodno wiec ubralam sie odpowiednio do pogody a w polowie drogi na przystanek wyszlo slonce i zrobilo sie tak goraco, ze myslalam, ze zaraz fikne. Pojechalam, pobrali krew, zjadlam kanapke wiec poczulam przyplyw energii i wracajac wstapilam do galerii handlowej. Nie wiem co mnie podkusilo bo po 30minutach nie bylam juz w stanie chodzic, myslalam, ze do autobusu nie dojde. Spuchly mi nogi to przy okazji mi klapki poobcieraly cale stopy.. jak wysiadlam z autobusu to myslalam, ze usiade na chodniku i sie rozplacze no ale na szczescie obylo sie bez takich atrakcji😂 doczlapalam sie jakos do domu, mialam dzis tyle planow, porobic prania, wysprzatac mieszkanie a jak narazie tylko leze i pachne. Jeszcze mnie czeka wieczorem szkola rodzenia, nie mam pojecia jak ja tam wysiedze 3 godziny, po ostatnim spotkaniu dwa dni mnie tylek bolal
Odważna jestes, że na takie eskapady się sama wybierasz. Ja jak mam dobry dzień to jeszcze na spacer do lasu się przejdę, ale to góra na godzinke i idę noga za noga. A jak dzień słaby to po 30min siedzenia na krześle mam parówki zamiast palców. Chyba juz czas się z tym pogodzić, że sił brak.

Odważna jestes, że na takie eskapady się sama wybierasz. Ja jak mam dobry dzień to jeszcze na spacer do lasu się przejdę, ale to góra na godzinke i idę noga za noga. A jak dzień słaby to po 30min siedzenia na krześle mam parówki zamiast palców. Chyba juz czas się z tym pogodzić, że sił brak.
Nie mialam wyjscia, a ta nieszczesna galeria to jakos w przyplywie sil po kanapce mi wpadla do glowy😂 dobrze, ze stamtad juz kilka przystankow i bylam w domu

Nie mialam wyjscia, a ta nieszczesna galeria to jakos w przyplywie sil po kanapce mi wpadla do glowy😂 dobrze, ze stamtad juz kilka przystankow i bylam w domu
Dlaczego zajęcia w Twojej szkole rodzenia są aż tak długie? U mnie to godzinka co tydzień. Nie wytrzymałabym 3h, a już na pewno bym nie była w stanie tyle słuchać

Nasze dzisiejsze odkrycie: w naszym aucie nie da się zamontować fotelika na isofix na przednim fotelu... Czyli czy tego chcemy czy nie dzieci będa musiały jeździć na tylnej kanapie razem. Miałam nadzieję, że ja będę siedziała z tyłu i w razie wycia będę ogarniać stamtąd oboje, a tu psikus.

Czy znacie jakiś preparat na zapalenie dziąsła, który można używać w III trymestrze? Bo znów ósemka mi idzie i boliii dziąsło i jest czerwone :(
Eludril Classic, poleca żona dentysty 😃 na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą

Dlaczego zajęcia w Twojej szkole rodzenia są aż tak długie? U mnie to godzinka co tydzień. Nie wytrzymałabym 3h, a już na pewno bym nie była w stanie tyle słuchać
Nie mam pojecia, spotkania sa co tydzien od 18 do 21, do tego ok 45min drogi w jedna strone wiec sie schodzi. Teraz sobie odpoczywam i nastawiam sie mentalnie na jutrzejszy bol tylka😅 tydzien temu jak wrocilam to nie wiedzialam co ze soba zrobic, kosc ogonowa to mnie w kazdej pozycji bolala

reklama
Eludril Classic, poleca żona dentysty 😃 na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą
A mi moja stomatolog powiedziala, zeby na czas ciazy odstawic eludrill :( i tak sobie stoi na poleczce i sie na mnie patrzy, uwielbiam go, w razie jakis stanow zapalnych to moj nr 1!

Do góry