reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Polecam płatki owsiane z jogurtem i kiwi a potem chleb razowy z hummusem i ogórkiem kiszonym, popijane kefirem😁
Haha płatki owsiane zajadam na śniadanie z mlekiem i masłem orzechowym ale bez chleba z hummusem i ogórka 😂 nawet mój ciążowy apetyt nie pozwala na takie połączenie
Dziś na śniadanie był wypasik czyli pancake z boczkiem i syropem klonowym 😍

Ja dzisiaj przerobiłam 12 kg pomidorów. Ufff. Będę miała na pomidorówkę i spaghetti po porodzie 😀 w ogóle w ciąży jem pomidory kilogramami. Moja jedyna ciążowa zachcianka. Codziennie muszę zjeść kilka.

ja dzisiaj 5kg pomidorów przerobiłam i miałam dosyć 😂😂
ja przetwory muszę robić na raty, bo nie daje rady szybko i przez to nie zawsze wychodzą 😅 z ogórkami konserwowy się ostatnio poddałam i zawiozłam mamie, żeby mi zrobiła. Teraz robię ketchup z cukinii i pomidorów i jutro jeszcze dżem z jabłek, ale to mąż mi pomoże.
Co do biegunki to ja miałam ze 2 miesiące temu pełen zestaw biegunka + wymioty to przeszłam bardzo ciężko. Jak mnie w sobotę złapało to piłam tylko małymi łyczkami elektrolity i smecte a wymiotowałam kilkanaście razy. W niedzielę, już po, byłam taka osłabiona, że nie wstawałam z łóżka przez cały dzień, żeby sił nie tracić.
Moje dzieci mają chyba bostonkę, najpierw gorączka a teraz córa ma krosty w buzi i stopy też pokazuje, że bolą. Tak nam się przypałętało w środku lata.

Dziewczyny czy jest cos co mozna bezpiecznie zastosowac w ciazy na reakcje alergiczna/ podraznienie skory?
Zrobilam sobie maseczke z zielonej glinki, nigdy nie dopuszczam do tego, zeby wyschla na twarzy i tym razem tez co chwile spryskiwalam ja woda ale mimo wszystko dookola twarzy i w kilku miejscach zdazyla sie lekko podsuszyc. Teraz mam jedna wielka czerwona plame wzdluz linii wlosow i kilka pojedynczych plam na twarzy i dekolcie(tam nie bylo maseczki, jedyne co to mogla splynac przy splukiwaniu)
Dodatkowo niedawno sie poplakalam(nie z powodu maseczki)i oprocz tego mam cale czerwone i spuchniete oczy..pomocy😔zaraz musze wyjsc z domu a wygladam jak potwor..
Już wszystko ok? Ja bym smarowała czymś dziecięcym na odparzenia a jeśli to faktycznie alergia to maścią z hydrokortyzonem.

reklama
ja przetwory muszę robić na raty, bo nie daje rady szybko i przez to nie zawsze wychodzą 😅 z ogórkami konserwowy się ostatnio poddałam i zawiozłam mamie, żeby mi zrobiła. Teraz robię ketchup z cukinii i pomidorów i jutro jeszcze dżem z jabłek, ale to mąż mi pomoże.
Co do biegunki to ja miałam ze 2 miesiące temu pełen zestaw biegunka + wymioty to przeszłam bardzo ciężko. Jak mnie w sobotę złapało to piłam tylko małymi łyczkami elektrolity i smecte a wymiotowałam kilkanaście razy. W niedzielę, już po, byłam taka osłabiona, że nie wstawałam z łóżka przez cały dzień, żeby sił nie tracić.
Moje dzieci mają chyba bostonkę, najpierw gorączka a teraz córa ma krosty w buzi i stopy też pokazuje, że bolą. Tak nam się przypałętało w środku lata.
Właśnie ta bostonka to często jak słyszę to w takich właśnie już ciepłych porach się pojawia.Moj bratanek miał też w buzi to biedak jeść nie mógł, jego siostra potem też się zaraziła i też pierw gorączka ale to parę dni i po lekarzach jeździli i dopiero potem wysypało.

Do góry