No ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badająJa lubię wiedzieć co mi robią, jak, co z tego ma wynikać, a przede wszystkim jak się przygotować przeczytałam sobie opis badania na stronie labolatorium.
reklama
Olafasola1990
Fanka BB :)
Mi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłamNo ja czytałam ogólnie to że nie jeść 12h przed badaniem wziąsc ze sobą wodę ,łyka na godzinę można po wypiciu , glukozę jak nie mają w lab., Nie jesc rano i że podają rozrobionej do wypicia i pomairy co godzinę nic tam o glukometrem nie widziałam. Ale to dobrze że badają
Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?
No jak wynik ujemny to w każdym trymestrze się bada ja też mam teraz do zbadania a już koniec II trymestruMi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłam
Tak btw. teraz powtarzałam badania na tokso, w 3 trymestrze tez się to jeszcze powtarza?
Koniczynka93
Ja też niestety ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem mam 1:88 (chyba coś takiego), ale lekarz nic nie wspomniał o sterydach... A ten stan przedrzucawkowy też niestety mnie dotyczy.. Acard biorę i robię pomiary ciśnienia, na szczęście wszystkie w normieOszacowano mi grupy ryzyka preeklampsji i przedwczesnego porodu jako bardzo wysokie. Nastawiam się na to, że to grupy ryzyka i nie musi się zdarzyć, ale jednocześnie chcę się przygotować tak jakby miało się zdarzyć. I póki co nie kupuję poniżej 56, bo grupa ryzyka to grupa ryzyka i żartuję sobie, ze może się jeszcze zdarzyć, ze przenoszę
crainte
spokojnie. Sterydy dopiero, jak już będzie wiadomo na pewno, że możesz lada chwila zacząć rodzić. Wtedy dostajesz leki na przetrzymanie i sterydy na szybszy rozwój płuc u dziecka. Póki co kontrole będę miała od 25 tygodnia co 2 tygodnie, a potem już co tydzień. A ja w sumie po korekcie nie wiem, jakie ryzyko. Gin dzwoniła i mówiła, że się zmniejszyło po ostatnich wynikach. Było 1;4, potem 1:57, a potem jeszcze odrobinkę się zmniejszyło, ale ile to się dowiem w pon.Ja też niestety ryzyko samoistnego porodu przed 34 tygodniem mam 1:88 (chyba coś takiego), ale lekarz nic nie wspomniał o sterydach... A ten stan przedrzucawkowy też niestety mnie dotyczy.. Acard biorę i robię pomiary ciśnienia, na szczęście wszystkie w normie
Ja dostałam w 36tyg ciąży dopiero sterydy i w sumie przenosilam o tydzień córkę.spokojnie. Sterydy dopiero, jak już będzie wiadomo na pewno, że możesz lada chwila zacząć rodzić. Wtedy dostajesz leki na przetrzymanie i sterydy na szybszy rozwój płuc u dziecka. Póki co kontrole będę miała od 25 tygodnia co 2 tygodnie, a potem już co tydzień.
u mnie rozmiar 56 śpiochów był dobry przez jakiś tydzień/ półtora. Dopoki nie zaczął prostować nóg Syn 4100, 59cm długi.Mam wyprawkowe pytanie do doświadczonych. Na zimę planuję do gondoli kupić kombinezon, a nie śpiworek, ale nie mam pojęcia na co się nastawić. Rozmiar 56 na pewno odpadnie. Myśleć o 62, czy większym? Z jednej strony 62 to może być na koniec zimy za mały, więc może lepiej większy? Tak statystycznie, jak szybko dzieći z 62 wskakują w kolejny?
dokładnie. Ja na krzywej miałam z glukometru na czczo 93 a po 2h 113(glukometr przychodni bo mój z poprzedniej ciąży to w ogóleDokładnie! Jak nie trzeba to nie należy robić pomiarów domowych. Glukometry mocno przeklamuja wyniki, nie służą do diagnostyki cukrzycy.
Po
Godzinie pokazał
189 , a wyniki cukru z żyły byly 80/167/98.
Różnica diametralna, niepotrzebnie
Się tylko pare dni stresowałam zanim odebrałam wyniki bo byłam pewna ze mam cukrzyce a najlepsze ze mierzyli mi tył glukometrem krwią z żyły wiec już w ogóle
Glukometr ma tolerancje błędu po jedzeniu do 15/20 procent a to jest baaaardzo dużo ….
Też bym jeszcze czekala z miesiąc z zakupami, ale.co chwila słyszę, że jest ryzyko przedwczesnego porodu, więc wolę jednak wcześniej.
Nie stresuj się tak bardzo mi tez tak mówili
W zeszłej ciąży a skończyło się dwudniowym wywoływaniem bo miałam cukrzyce i urodziłam idealnie w dzień terminu
mi pobieraliA widzisz nie wiedziałam , bo nie pamiętam żeby mi te prawie 13lat temu pobierali coś przed wypiciem glukozy.
Przed i po 2h zanim mnie do domu wypuściła
tak, w każdym semestrze sprawdzają bo to bardzo ważne wiedzieć kiedy się zaraziło w razie czego…Mi nie badali glukometrem po pierwszym badaniu krwi na czczo. Później normalnie walnelam glukoze, mała zaczęła po godzinie szaleć jak dzik. Z moim gadulstwem to najgorsze było milczenie dobrze, ze telefon miałam ze sobą to jakoś zleciało, książki nie ruszyłam
reklama
Anulka4247
Ja też odebrałam wynik krzywej
Na czczo 73
Po godzinie 131
Po dwóch godzinach 104
Glukometr na czczo pokazał praktycznie to samo.
Po godzinie pokazał 164 więc duża rozbieżność
Po dwoch godzinach pokazał 133, więc znowu duża różnica.
Na czczo 73
Po godzinie 131
Po dwóch godzinach 104
Glukometr na czczo pokazał praktycznie to samo.
Po godzinie pokazał 164 więc duża rozbieżność
Po dwoch godzinach pokazał 133, więc znowu duża różnica.