Bo mówiła położna właśnie że to ostatecznie ten 30 ale pójdę w piątek i tak lekarz wraca w poniedziałek a lab w soboty pracuje bo nie wiem ile się czeka na wynikEhh to będę musiała iść bez względu na to garło
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Mój lekarz mówił, że między 24 a 28Ehh to będę musiała iść bez względu na to garło
No teraz nie dość że myślę że może i gardło to jeszcze widzę w artykule i wiek może wpłynąć na cukrzycę też ehh...Moja gin to w ogóle każe robić krzywa po 22 tygodniu, ale ja się nie wyrobiłam wcześniej niż 25+. Tu jest artykuł gdzie piszą że do 28tc Link do: Rozpoznawanie i leczenie cukrzycy ciążowej okiem ginekologa Wiem że mamaginekolog podaje do 26.
Olafasola1990
Każdy straszył a naprawde spoko! Przed badaniem piłam wodę bo nie dałabym rady, później pierwsze pobranie na czczo bez glukozy (przy okazji morfologia z innymi badaniami) i mąż wymieszał mi glukoze z woda. Wzięłam kubek plastikowy taki 0,5l, wsypał proszek i tak wlał do wysokości 3/4. Glukoze miałam cytrynowa a wodę po drodze kupiłam zimna z lodówki. Glukoza mega słodka, ale po wypiciu wszystko było Ok, trochę przeszedł głód, ale pielęgniarka pozwoliła mi wziąć łyka wody na godzinę. Po godzinie pierwsze pobranie, po następnej ostatnie pobranie i do domu. Nie było mi słabo ani nic z tych rzeczy. Polecam brać glukoze smakową, ale z tych smaków typu cytryna lub pomarańcza. Wynik wysłałam do lekarza i wszystko jest dobrze, cukrzycy nie maI jak wrazenia? Jak sie czulas w trakcie badania?
Ja z tym niskoschodzacym łożyskiem kopniaki czuje wyśmienicie, az skóra chodzi od uderzeńŁożysko na przedniej ścianie, więc bólu nie ma Dziwne uczucie jest wtedy, jak kopie tak jakby do środka, w stronę kręgosłupa albo prosto w okolice pęcherza. Czasami mam godzinę ciszy i nagle bach, z całej siły, wtedy się lekko zegnę. Maluch ułożony poprzecznie i czasami mam wrażenie jakby się wyciągał, bo mam z jednej strony wybrzuszenie i uczucie za ciasnej skóry
Anulka4247
Ja na allegro wszystko kupuje. A teraz znalazlam tanio wszystko co biorę w aptece internetowej aptelia. Na razie zamówiłam, jeszcze nie przyszło. Różnica w cenie dość znaczna.No tak ja witaminy zamawiam co miesiąc i co miesiąc coraz droższe ale zawsze taniej przez internet niż w aptece.Te ceny rosnąl szybciej niż mój brzuch...ja
aspekt
ja poszłam z gardłem chorym, bo i tak od lutego się kłuję glukometrem i mi w sumie wisi wynik. I miałam przekroczona normę o 0,2... U mnie wyraźnie przy infekcji dog oddechowych cukry były podwyższone. Zrobisz jak Ci wygodnie, ale jakbym źle się czuła, to bym krzywa przełożyła o kilka dni. A może skierowanie Ci wygasa?No teraz nie dość że myślę że może i gardło to jeszcze widzę w artykule i wiek może wpłynąć na cukrzycę też ehh...
reklama
crainte
Nastaw się pozytywnie. Za 20 minut mam koniec i najgorsza z tego wszystkiego jest niewygodna kanapaJa na glukoze ide w swoje urodziny, 11lipca strasznie jestem ciekawa jak będzie