reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Jestem po polowkowych :) chłopak 465g a dziewczynka 440g, zdrowe i śliczne 🥰
moja Malutka wazy 496g,dzisiaj 22i5dni 🙈🙈🙈
Ale ambitne dania w upały robicie, ja dzisiaj szybkie leczo ;)
Ja też tu trochę "nielegalnie", bo termin z OM mam na 20.09, ale z USG (i z moich obliczeń też) na 3.10 i z tego liczymy z lekarzem tygodnie. Mam nadzieję, że urodzę na koniec września, bo pewnie w tym terminie 3.10 to już będą chcieli od razu w szpitalu wywoływać.
Co do wieku to ja w miarę młoda matka, bo ma być trójka dzieci przed trzydziestką 🙂 30 lat kończę w listopadzie
ja 29 w lipcu i drugie dziecko i Na tym kończę 🙃🙃🙃
I tak zawsze chciałam jedno
Dziecko a tutaj wyszło jak wyszło 🙈🙈🙈🤪🤪🤪

reklama
Dziewczyny, a macie może do polecenia jakieś fajne balsamy do brzucha/piersi?
Testuje aktualnie samarite, ale jest dość drogie i nie zachwyciło mnie - myslalam ze będzie bardziej wydajne. Szukam czegoś nowego😍🙈

Dziewczyny, a macie może do polecenia jakieś fajne balsamy do brzucha/piersi?
Testuje aktualnie samarite, ale jest dość drogie i nie zachwyciło mnie - myslalam ze będzie bardziej wydajne. Szukam czegoś nowego😍🙈
Ja używam Tołpa mum, czy jakoś tak. Jeden balsam antycellulit to biorę na uda i pośladki a drugi taki krem bardziej na brzuch i piersi Podoba mi się zapach i konsystencja. Wszelkie oliwki jakoś mi nie pasują, czuję się uklejona po tym. Jak na razie nie mam żadnych rozstępów i skóra fajnie nawilżona, ale z tymi rozstępami to chyba bardziej sprawa genetyczna i predyspozycji niż tych balsamów. Moja mam twierdziła że nie miała w żadnej ciąży i moja siostra też nie miała. Mam nadzieję, że mnie geny też pomogą 😉

Ja używam Tołpa mum, czy jakoś tak. Jeden balsam antycellulit to biorę na uda i pośladki a drugi taki krem bardziej na brzuch i piersi Podoba mi się zapach i konsystencja. Wszelkie oliwki jakoś mi nie pasują, czuję się uklejona po tym. Jak na razie nie mam żadnych rozstępów i skóra fajnie nawilżona, ale z tymi rozstępami to chyba bardziej sprawa genetyczna i predyspozycji niż tych balsamów. Moja mam twierdziła że nie miała w żadnej ciąży i moja siostra też nie miała. Mam nadzieję, że mnie geny też pomogą 😉
Ja bio oil stosuje na brzuch i piersi i tak pewnie nic nie da ..bo skóra i tak się swoimi prawami rzadzi heh

moja Malutka wazy 496g,dzisiaj 22i5dni 🙈🙈🙈
ja 29 w lipcu i drugie dziecko i Na tym kończę 🙃🙃🙃
I tak zawsze chciałam jedno
Dziecko a tutaj wyszło jak wyszło 🙈🙈🙈🤪🤪🤪
to ja chciałam 3 albo 4 😁 ale na ten moment na pewno mówię stop, bo już po dość ciężkim początku ciąży i do tego fatalnym sezonie chorobowy jesteśmy zmęczeni ogólnopanującym chaosem w domu. A przyszły rok pewnie lżejszy nie będzie 😏 z resztą jak mała podrośnie to chcę trochę się rozwinąć zawodowo, bo ostatnie lata to zajęcia dorywcze. I tak nie wiem czy pogodzę trójkę dzieci i pełen etat, raczej poszukam czegoś bardziej elastycznego. Ale za parę lat, kto wie, czy mi się czwarte nie zamarzy, aby nie wiem czy męża się uda namówić 😆
Co do smarowania to ja używam balsamów do ciała po prostu. Rozstępy mam, ale nie przeszkadzają mi jakoś strasznie. Robią mi się głównie nad i pod pępkiem i jakiś czas po ciąży jak skóra nie jest taka naciągnięta nie są super widoczne. A predyspozycje do rozstępów mam, bo mam już z okresu dojrzewania kilka na piersiach i udach.

Ja to nie ufam temu testowi Pappa, wyszlo mi o wiele większe ryzyko niz tobie bo 1:400 i skorugowane 1:600. Zrobiłam później test panorama i wszystko wyszło super, wszelkie choroby ryzyko minimalne. Jeśli chcesz mieć pewność zrób inny test niż pappa. Według mnie to co robi lekarz na usg to nie ma wplywu na te czynniki z krwi. Zmiana lekarza to chyba nic nie
Ja to nie ufam temu testowi Pappa, wyszlo mi o wiele większe ryzyko niz tobie bo 1:400 i skorugowane 1:600. Zrobiłam później test panorama i wszystko wyszło super, wszelkie choroby ryzyko minimalne. Jeśli chcesz mieć pewność zrób inny test niż pappa. Według mnie to co robi lekarz na usg to nie ma wplywu na te czynniki z krwi. Zmiana lekarza to chyba nic nie da.
ja wiem ze te Pappa to trochę tylko straszą, sama lekarka (ta druga) powiedziała ze tej Pappy wysokiej nie mialam. Ale tak mi ten lekarz podpadł ze ja teraz mu po prostu nie ufam czy on tam dobrze to podstawił ;)

reklama
Od wczoraj mam zatejpowany brzuch :) nic nie piecze, nie swędzi.
Minus, że zmniejszyła mi się powierzchnia do robienia zastrzyków z heparyny 😅
No i właśnie jestem w stanie mniejszy fragment brzucha smarować kremem- ja mam jakiś z rossmanna za około 25zl, wydaje się być ok. Na razie nie mam rozstępów.

Do góry