reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Nikt nawet nie informował o takich szczepieniach dlatego jestem taka zdziwiona 🤔
ja 3 ciąże prowadziłam prywatnie i też mi lekarze nie mówili... Sama się natknęłam na info jak był krztusiec w rodzinie. A teraz migracja z powodu wojny i fakt posiadania 3 dzieci chodzących do placówek edu podsyciły moje obawy i chyba się zdecyduje na wersję z polio. W każdym razie, zapytam aktualnego lekarza prowadzącego. Znając życie, powie że nie wie, żebym sobie sama poszukala...

reklama
ja 3 ciąże prowadziłam prywatnie i też mi lekarze nie mówili... Sama się natknęłam na info jak był krztusiec w rodzinie. A teraz migracja z powodu wojny i fakt posiadania 3 dzieci chodzących do placówek edu podsyciły moje obawy i chyba się zdecyduje na wersję z polio. W każdym razie, zapytam aktualnego lekarza prowadzącego. Znając życie, powie że nie wie, żebym sobie sama poszukala...
No ja mam nawet wpisane w karcie ciąży, kiedy jest najlepszy moment na szczepienie... Konsultowałam też szczepienie na covid w trakcie starań🙂

No ja mam nawet wpisane w karcie ciąży, kiedy jest najlepszy moment na szczepienie... Konsultowałam też szczepienie na covid w trakcie starań🙂
Ja właśnie szczepiłam się w trakcie starań. Ginekolog wręcz mnie namawiał. W grudniu przyjęłam drugą dawkę, a w styczniu udało mi się zajść w ciążę 😉 ale właśnie nie wiem co z dawka przypominająca na covid 🤔 mój lekarz mi jeszcze nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec, ale zapytam go na kolejnej wizycie.

Ja właśnie szczepiłam się w trakcie starań. Ginekolog wręcz mnie namawiał. W grudniu przyjęłam drugą dawkę, a w styczniu udało mi się zajść w ciążę 😉 ale właśnie nie wiem co z dawka przypominająca na covid 🤔 mój lekarz mi jeszcze nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec, ale zapytam go na kolejnej wizycie.
Problem może się sam rozwiązać, bo przedłużana jest ważność szczepień do roku... Ja III dawkę miałam w listopadzie🙂 Też po aprobacie ginekologa.

Ja na poczatku tez twierdzilam, ze to jelita dopoki mi przez te jelita brzuch nie zaczal podskakiwac😂
Ja lekarza podczas usg pytalam przerażona dlaczego co jakiś czas czuję twardnienie brzucha z jednej strony, tak od pępka w bok. W tym momencie lekarz mi pokazał pod pępkiem główkę, a koło kości biodrowej dupkę 😁 No i jak ma nie twardnieć połowa brzucha jak dzieciok se robi przechadzki z kąta w kąt?😁

Ja właśnie szczepiłam się w trakcie starań. Ginekolog wręcz mnie namawiał. W grudniu przyjęłam drugą dawkę, a w styczniu udało mi się zajść w ciążę 😉 ale właśnie nie wiem co z dawka przypominająca na covid 🤔 mój lekarz mi jeszcze nic nie mówił o szczepieniu na krztusiec, ale zapytam go na kolejnej wizy
Pogubiłam wątki, piszesz teraz o szczepieniu na covida tak ? Ja się nie szczepilam.

No myślę że by powiedzieli, bo ja dopiero teraz się dowiedziałam od dziewczyn:/

Słuchajcie! Zaraz dostanę na łeb. Siedział mi kot na kolanach, zerwał się i mam dwa draśnięcia na udzie. Kot nie wychodzi z domu, odrobaczany, ale od razu wizja toksoplazmozy 🙄 jestem teraz w 24tc i zastanawiam się czy przez zadrapanie coś się może stać? Kot jest z nami kupę lat, nie raz mnie drapnal a jak robiłam pierwsze badania na toksoplazmozę to wszystko wyszło w porządku. Panikuje?

reklama
Słuchajcie! Zaraz dostanę na łeb. Siedział mi kot na kolanach, zerwał się i mam dwa draśnięcia na udzie. Kot nie wychodzi z domu, odrobaczany, ale od razu wizja toksoplazmozy 🙄 jestem teraz w 24tc i zastanawiam się czy przez zadrapanie coś się może stać? Kot jest z nami kupę lat, nie raz mnie drapnal a jak robiłam pierwsze badania na toksoplazmozę to wszystko wyszło w porządku. Panikuje?
No co Ty nic się nie stanie nie ma co się stresować.

Do góry