reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

co za absurd [emoji23]a jak chce skorzystać z toalety? Już nie mówiąc o tym,ze w trakcie krzywej nie powinno się chodzić do auta i z powrotem bo ruch jest niewskazany tylko siedzieć na tyłku i czekać na pobranie [emoji1]to pewnie w jakiejś przychodzi na NFZ takie głupotki?

Nigdy nie pozwalali nigdzie łazić ani wychodzić do auta, na wypadek jakbyś padła... Jak ja pomyślę o tej krzywej to mi słabo. 2 razy do tego podchodziłam, bo rzygalam. Teraz pewnie znowu będzie to samo...

U nas rano było mglisto i zimno, a teraz świeci piękne słońce. Jestem sama z młodym i nie wiem gdzie z nim pojechać... Zaraz skończę się lenić i ogarnę chatę o gdzieś trzeba będzie się wybrać...

reklama
A i u nas nie wolno chodzić...nawet do auta czy coś.....Dziwne praktyki covidowe przecież już nie ma pandemii ;) a tak serio to po co dac krzesełka na hol,niech szary pacjent stoi...Zero wzajemnego szacunku bo troszkę władzy ktoś ma..Co za laboratorium 🥴
Na dzień dobry wnerwiona...a potem nie dziwne że cukier skacze wrrr
Bylebyś na spacer nie poszła;)

A ja z pytaniem o tą krzywą .mam zrobić naczczo i po obciążeniu 75g ale nie pamiętam czy po godzinie czy jeszcze potem po 2.....Jak wy robicie?
Pobiera pani krew naczczo i wiadomo po godzinie...a potem jeszcze pobiera po 2...Wiec jest się tam w sumie 2 godz?
Już nie pamiętam a nie chce by badanie było niepełne.
Oświacie mnie bo nie zanotowałam sobie
Idziesz oddać krew na czczo, po pijesz glukozę i po godzinę znowu krew i po 2h znowu, napewno panie w labo powiedzą co i jak

absurd, dokładnie. Najśmieszniejsze, że to prywatna placówka współpracuja z PZU zdrowie, alablaboratoria i miałabym za darmo, ale jakim kosztem... 😁

Miłej niedzieli wszystkim 😍

Wydaje mi się, że to jakiś absurd tej jednej placówki i zdecydowanie uderzyłam bym gdzieś wyżej.
W Warszawie byłam w 3 alabach i w żadnym nie musiałam czekać na dworze, mimo że poczekalnie są malutkie

My wczoraj poszliśmy na spacer bo fajna pogoda, tak wiało, że znowu w nocy mnie zaczęły zatoki boleć, dziś siedzę i się wygrzewam, bo we wtorek wizyta i nie chciałabym jej przekładać

Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....

Dziewczyny, w temacie krzywej cukrowej śmieszna sprawa 😃 Dzwoniłam do labo i same utrudnienia. Glukoze mam mieć swoją, ale to jeszcze ok. Dowiedziałam się że "przez covid" mam czekać w aucie przez 2h, nie ma możliwości skorzystania z poczekalni. Dopytałam ich co w sytuacji gdy dana osoba autem nie dysponuje, kobieta w ciąży ma stać na dworze? Czy ktoś będzie do mnie wychodził do tego auta, bo słabo coś to widzę przy kolejce pacjentów i co jak się słabo poczuje i zemdleje xD Ich odpowiedź to że ewentualnie coś wymyślą. Brawo dla tego laboratorium 😆
O kurde, no nigdy o czymś takim nie słyszałam. Jak uczyli mnie na studiach to zawsze mówili, ze ciężarna na krzywej trzeba pilnować jak oka w głowie, bo czuje się dobrze, a za 5 minut może być blada jak ściana i gdzieś paść 😳 a tutaj „wyganiają” do samochodu. Mam nadzieje, ze Panie sobie głupio żartowały i normalnie zostaniesz pod obserwacja na holu

A tak wgl to dzień dobry! ☺️
W Olsztynie tez piękne słońce od rana, samopoczucie znośne, mąż w domu, wiec tez może na jakiś spacer się wybierzemy. W końcu małżonek wolne, wiec fajnie trochę czasu spędzimy razem 🙈

Jak ja pomyślę o tej krzywej to mi słabo. 2 razy do tego podchodziłam, bo rzygalam. Teraz pewnie znowu będzie to samo...
Mi też ale nie samo badanie a przekonanie że będzie jak zwykle zły wynik i kolejny temat mi dojdzie. Już samo badanie podstawowe gdzie norma do 99nto ja mam glukozie 105
Więc pewno i ja będę miała potem dietowanie jak nie gorzej.
Już się na wszystko nastawiam

reklama
Ja od 25.02 jestem na diecie ze względu na cc. Wczoraj znalazłam przepis na pizze z mąki pełnoziarnistej na grupie o cukrzycy ciążowej. Zjadlam polowe.. wywalilo mi cukier do 141, wszystkie posiłki mi sie poprzesuwaly przez to i dziś znów mam przekroczenia... bo śniadaniu które normalnie było ok, mam 148..
😭😭😭 i jeszcze z tego wszystkiego zapomniałam zrobić pomiar na czczo... piękna pogoda A ja sie zle czuje dziś i fizycznie i psychicznie... już tak dobrze szło z dietą i cukrami... Ale zachciało się sobie dogodzić 😔😔😔 miewalyscie w ciazy skoki cukru, takie pojedyncze ? Co się z tym robi? Już się uspokoilam z cc a teraz znów się martwię. W środę wizyta u diabetologa....

Jak mi przekraczało po posiłku to jakiś spacer albo ćwiczenia z youtuba i aktywnością zbijałam

Do góry