Pierwsze raz słyszę o jakichś szczepieniach ja byłam szczepiona za dziecka i to jest na całe życie i na Krztusiec i tężec i zapalenie wątroby itd to byly podstawowe szczepienia które nadal są.u nas radzą powtarzać w każdej ciąży
reklama
Hej dziewczyny! Witam się z Wami pomalutko, nieśmiało i ostrożnie termin mam co prawda na 6.11, ale jestem w ciąży bliźniaczej i raczej urodze jeszcze w październiku. Obecnie 18tc. Jestem jeszcze przed badaniami polowkowymi. Nie mam pewności czy już czuje ruchy dzieci, czasem wieczorem jakby coś ale bardzo niewyraźnie, równie dobrze mogą gadać do mnie moje jelita
W ostatnich dniach pobolewaja mnie pachwiny, biodra i chyba miednica. Szczególnie rano ciężko zwlec mi się z łóżka przesyłamy Wam pozdrowienia- cała moja gromadka
W ostatnich dniach pobolewaja mnie pachwiny, biodra i chyba miednica. Szczególnie rano ciężko zwlec mi się z łóżka przesyłamy Wam pozdrowienia- cała moja gromadka
miętowa25
Fanka BB :)
ooo w końcu dotarłaś i na ten watekHej dziewczyny! Witam się z Wami pomalutko, nieśmiało i ostrożnie termin mam co prawda na 6.11, ale jestem w ciąży bliźniaczej i raczej urodze jeszcze w październiku. Obecnie 18tc. Jestem jeszcze przed badaniami polowkowymi. Nie mam pewności czy już czuje ruchy dzieci, czasem wieczorem jakby coś ale bardzo niewyraźnie, równie dobrze mogą gadać do mnie moje jelita
O tak pomalutku się rozwijamooo w końcu dotarłaś i na ten watek
obnoxious789
na tężec jest na 10 lat, co do innych ok, chodzi o to że taki maluszek jak się urodzi jest za mały na szczepienie na krztusiec a jeśli by dostał/a tej choroby to byłoby dla niej/jego śmiertelne, ty się szczepiąc dajesz jakąś tam ilość przeciwciał przez pępowine maluszkowi i wtedy jest w jakimś tam stopniu zabezpieczonyPierwsze raz słyszę o jakichś szczepieniach ja byłam szczepiona za dziecka i to jest na całe życie i na Krztusiec i tężec i zapalenie wątroby itd to byly podstawowe szczepienia które nadal są.
obnoxious789
o tu macie co mama ginekolog pisze na temat szczepień i dlaczego warto się szczepić na krztusiec w ciąży Link do: Mamaginekolog
crainte
U 76
No niektóre szczepienia warto powtórzyć Przed planowaną ciążą mialam też badane przeciwciała na różyczkę i ospę i zalecone szczepienie jeszcze przed ciążą w razie braku przeciwciał. Szczepienia nie działają na każdego tak samo Ja zdecyduję się na to szczepienie, jeśli tylko moja gin da mi zielone światło.Pierwsze raz słyszę o jakichś szczepieniach ja byłam szczepiona za dziecka i to jest na całe życie i na Krztusiec i tężec i zapalenie wątroby itd to byly podstawowe szczepienia które nadal są.
crainte
Ja od 16 tygodnia twierdzilam, że to jelita W osiemnastym zaczęłam wątpić w te jelita i nieśmialo uznałam, że to Maluch. Teraz 20 i wiem, że to na pewno nie jelitaHej dziewczyny! Witam się z Wami pomalutko, nieśmiało i ostrożnie termin mam co prawda na 6.11, ale jestem w ciąży bliźniaczej i raczej urodze jeszcze w październiku. Obecnie 18tc. Jestem jeszcze przed badaniami polowkowymi. Nie mam pewności czy już czuje ruchy dzieci, czasem wieczorem jakby coś ale bardzo niewyraźnie, równie dobrze mogą gadać do mnie moje jelita
kociamama.
Moderator
Ja na poczatku tez twierdzilam, ze to jelita dopoki mi przez te jelita brzuch nie zaczal podskakiwacJa od 16 tygodnia twierdzilam, że to jelita W osiemnastym zaczęłam wątpić w te jelita i nieśmialo uznałam, że to Maluch. Teraz 20 i wiem, że to na pewno nie jelita
reklama
Nikt nawet nie informował o takich szczepieniach dlatego jestem taka zdziwionana tężec jest na 10 lat, co do innych ok, chodzi o to że taki maluszek jak się urodzi jest za mały na szczepienie na krztusiec a jeśli by dostał/a tej choroby to byłoby dla niej/jego śmiertelne, ty się szczepiąc dajesz jakąś tam ilość przeciwciał przez pępowine maluszkowi i wtedy jest w jakimś tam stopniu zabezpieczony