reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja tez karmiłam 14 miesięcy i uważam to za super przeżycie :) mam nadzieje,ze teraz tez uda mi się bez problemu karmić.
Mi się wydaje, że dużo jest w głowie, ja przed porodem przerobiłam całą hafije.pl powiedziałam sobie że będę karmiła, w szpitalu doradca dała mi dodatkowego kopa, i dzięki temu udało się. W domu miałam teściową( chwilę mieszkaliśmy z nimi) i to był koszmar, płacze bo nie masz pokarmu itd. tylko dziecko rosło jak po drożdżach, bardzo ważne jest też wsparcie obok, ja go miałam u nie męża, ale teściowa próbowała mnie wybić z tego, nie udało jej się ( kobieta, która wszystko widzi w czarnych barwach)

Mi się wydaje, że dużo jest w głowie, ja przed porodem przerobiłam całą hafije.pl powiedziałam sobie że będę karmiła, w szpitalu doradca dała mi dodatkowego kopa, i dzięki temu udało się. W domu miałam teściową( chwilę mieszkaliśmy z nimi) i to był koszmar, płacze bo nie masz pokarmu itd. tylko dziecko rosło jak po drożdżach, bardzo ważne jest też wsparcie obok, ja go miałam u nie męża, ale teściowa próbowała mnie wybić z tego, nie udało jej się ( kobieta, która wszystko widzi w czarnych barwach)
Takie porady najgorsze. Nie dość ze się sama stresujesz to jeszcze słuchasz tekstów. Albo nie jedz tego, nie jedz tamtego. Po co jadłaś teraz płacze.
Jak mi ktoś z jedzeniem zwracał uwagę to zawsze opowiadałam jak po porodzie w szpitalu mi dali smażona mortadele na obiad:D

Boziu ale musiał dużo nadrobić 😉
Dzień u mamy minął szybko, właśnie szykuję kolację dla męża i jego kolegi bo coś razem dłubią przy ciągnikach, a ten kolega to wiecznie w piwem więc lepiej żeby coś zjadł nie się zaraz upił 🤦

Jutro robimy właśnie ognisko z sąsiadami. Pierwsze w tym sezonie :) ja generalnie za mięsem nie przepadam, a za kiełbasą tym bardziej ale taka z ogniska jakoś wchodzi :)
my jutro mamy wesele kuzynki tzn przyjęcie bo cywilny biorą a przecież post jest 🤦‍♀️ale wolała bym wbić na tą spieczoną kiełbaskę 🙃

Takie porady najgorsze. Nie dość ze się sama stresujesz to jeszcze słuchasz tekstów. Albo nie jedz tego, nie jedz tamtego. Po co jadłaś teraz płacze.
Jak mi ktoś z jedzeniem zwracał uwagę to zawsze opowiadałam jak po porodzie w szpitalu mi dali smażona mortadele na obiad:D
Ja wyszłam przed Wigilią ze szpitala i położna przy wypisie mówi do mnie, żebym nie siedziała z wywieszonym językiem przy stole tylko wszystko jadła, i tak było, zero diety, wjechało wszystko, młody nie miał żadnych problemów z brzuchem, zero kolek i innych przygód.

Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któraś z Was ma uczucie bulgotania w macicy? Mam wrażenie jakby mi się tam woda przelewała albo tak bulgotalo jak normalnie w brzuchu jak głodna jestem. Dziś mam pierwszy dzień odstawienia porannej globulki dopochwowej z progesteronem i boję się, że to przez to.

Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któraś z Was ma uczucie bulgotania w macicy? Mam wrażenie jakby mi się tam woda przelewała albo tak bulgotalo jak normalnie w brzuchu jak głodna jestem. Dziś mam pierwszy dzień odstawienia porannej globulki dopochwowej z progesteronem i boję się, że to przez to.
Który tydzień, która ciąża?

reklama
Do góry