reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Mam identyczne, muszę powstrzymać łzy kilka razy dziennie a jak już zacznę ryczeć to nie mogę się uspokoić i te łzy spowodować jakąś pierdołą.
Mam pytanie z innej beczki może ktoś ma.podobny problem. Pojawiły mi się w trakcie ciąży tak około 7 miesiąca plamki na policzku wyglądające jak plamki po trądziku, tylko że w tym miejscu nie miałam żadnych pryszczy. Opalać się nie opalałam, używam spf, a plamki jak się pojawiły tak nie chcą zniknąć. Może któraś z Was ma podobnie i może coś poradzić 😀

reklama
Matko jedyna, aż się miło czyta, nie wiem czy w moim szpitalu w ogóle są jakieś młode położne, w kwietniu leżałam z kolka nerkowa to powiem szczerze, że same nabzdyczone kobiety chodziły, strach było się odezwać… czuje, ze jak zajdę w odpowiedniej godzinie, to któraś dostanie po prostu kopertę, żeby traktowanie było w miarę, żebym przy tym pierwszym porodzie nie zniechęciła się w ogóle do porodów…
W moim kiedyś też był same starsze ☺
Ale czasy się zmieniły i widzę że one też zostały zmienione...ogólnie szpital którym rodziłam to często zatrudnienia młodych lekarzy na staże itp. Są studenci i może co po niektórzy po praktyce i stażu czują się związani ze szpitalem i zostają w nim już na stałe 😊
Tym bardziej że szpitale zmagają się z brakami kadrowymi nie od dziś a większość młodych lekarzy, położnych i pielęgniarek ucieka za granicę 😊
Zawsze trza mieć nadzieję i iść na tą porodówkę z uśmiechem na twarzy przecież poród to nic innego jak to pierwsze spotkanie z tym naszym ukochanym upragnionym maleństwem i to oznacza że jeszcze tylko kilka godzin minut chwil i weźmiemy je w ramiona ucałujem i bynajmniej do 18 nie opuści nas na krok
Ja uśmiechała się cały czas nawet na sorze i korytarzu porodówki i sali ( tu to się ze mnie śmiali że chyba tak bardzo nie boli skoro się uśmiecham ale żartowałam jak się nie cieszyć skoro nadszedł ten nasz dzień ten ktorego wyczekiwałam od ok 3 tyg 😊
Nie ma co iść do porodu z duszą na ramieniu 😉
Głowa do góry pełny uśmiech i nadzieja że wszysko pójdzie jak chcemy😛
A wtedy nie ma bata MUSI TAK BYĆ 😃

Mam identyczne, muszę powstrzymać łzy kilka razy dziennie a jak już zacznę ryczeć to nie mogę się uspokoić i te łzy spowodować jakąś pierdołą.
Mam pytanie z innej beczki może ktoś ma.podobny problem. Pojawiły mi się w trakcie ciąży tak około 7 miesiąca plamki na policzku wyglądające jak plamki po trądziku, tylko że w tym miejscu nie miałam żadnych pryszczy. Opalać się nie opalałam, używam spf, a plamki jak się pojawiły tak nie chcą zniknąć. Może któraś z Was ma podobnie i może coś poradzić 😀
Edit .
To ostuda taka przypadłość ciążowa ja nie miałam ale bratowa kiedyś tak
Ja walczyła z żylakami warg sromowych ale tak jak lekarz stwierdził po porodzie znikną i tak też było 12h po już ich nie miałam 🤷‍♀️🤷😊

Załączniki

• Screenshot_20220919-233333_Chrome.jpg
    Screenshot_20220919-233333_Chrome.jpg
    177,1 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
Ja mam takie chyba od 4 miesiąca, na brodzie, niczym nie szło tego zlikwidować, wiec z tym tez nauczyłam się żyć 🥰 mam nadzieję, że po porodzie wszystkie niedogodności znikną, przede wszystkim te zdrętwiałe dłonie, które nie dają spokojnie nic zrobić☺️
Co do hormonów to nie mam jakichś większych wahań nastrojów, ale podobno w nocy tak chrapie jak stary chłop i wiecie co? Ślinie się niesamowicie, budzę się z mokra poduszka 🙈🙈

Ja mam takie chyba od 4 miesiąca, na brodzie, niczym nie szło tego zlikwidować, wiec z tym tez nauczyłam się żyć 🥰 mam nadzieję, że po porodzie wszystkie niedogodności znikną, przede wszystkim te zdrętwiałe dłonie, które nie dają spokojnie nic zrobić☺️
Co do hormonów to nie mam jakichś większych wahań nastrojów, ale podobno w nocy tak chrapie jak stary chłop i wiecie co? Ślinie się niesamowicie, budzę się z mokra poduszka 🙈🙈
Hehe ja też podobno zaczęłam chrapać 😁

U mnie pojawiły się plamy na czole.. Ale liczę na to że znikną po porodzie 😁 ja mam dość jasną karnację i się trochę odznaczają jak nie mam makijażu.

A czy planujecie zakup laktator i możecie coś polecić ?😀
Tak, ja biorę swój elektryczny i korzystam w szpitalu. Miałam poprzednio Medele, teraz kupiłam Neno. Ale dziewczyny pisały, że teraz podobno szpitale mają obowiązek dostep. Kilka dni temu dostałam kartkę z wyprawka od położnej z mojej porodówki i nie ma tam laktatora. Chodzisz na szkole rodzenia albo będziesz się jakoś umawiać na "zwiedzanie"porodówki?

reklama
Dziewczyny jaki kupiłyście albo kupujecie aspirator do nosa.... Nie mam pojęcia co wybrać- Frida, Katarek, Sopelek, elektryczny 🤦‍♀️
Ja mam z canapol baby(jak na zdjęciu) i powiem jest świetny mięciutki prawie cały z silikonu właśnie przez starszaka który z przedszkola przytaszczył katar jestem zmuszona ciągle malutkiej noska oczyszczać od kilku dni 😊
Sierpniowa mama🙂

Załączniki

• Screenshot_20220921-120941_Chrome.jpg
    Screenshot_20220921-120941_Chrome.jpg
    111,7 KB · Wyświetleń: 43
  • Screenshot_20220921-120958_Chrome.jpg
    Screenshot_20220921-120958_Chrome.jpg
    82,2 KB · Wyświetleń: 46
Do góry