reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Czesc dziewczyny, to ja tez sie podziele swoim dzisiejszym wynikiem:
27.01 -229
29.01 -705
01.02 -2989 (dzis 4+5)
Wynik w normie ale juz schizuje ze wczesniej przyrost byl ponad 200% a teraz tylko 160%.
Jak tak bedzie przez 9 miesiecy to chyba nerwicy dostane 😣

Ostatnia edycja:
reklama
27.01 -229
29.01 -705
01.02 -2989 (dzis 4+5)
Wynik w normie ale juz schizuje ze wczesniej przyrost byl ponad 200% a teraz tylko 160%.
Przepiękna beta, zazdroszczę. Ja w piątek 29.01 miałam 603, dzis 1.02 1563. Niby wg kalkulatora w normie, ale boje sie ze cos mało

Ja jutro śmigam na pierwszą bete 🙏
Z dolegliwości to mam piersi wrażliwe i zmienne nastroje w jednej chwili skacze z radości by zaraz złapać doła 😜
Trochę się teraz stresuje bo lekko plamie na różowo ale wyczytałam że jak nie towarzyszy temu żaden ból i inne dolegliwości to to nic zleg

Ja mam tak samo, i też stres ale podobno to reakcja na Implantację zarodka:)

Cześć Dziewczyny! :) Część z Was czytałam na "Staraczki 2021". Dołączam do Was tutaj. Jutro idę na drugą betę. Pierwsza w 27dc wyszła 275,8 IU/L. Przy okazji zrobiłam sobie pakiet badań tarczycowych oraz glukozę. Niestety glukoza wyszła 106 (norma do 99). 🙁 TSH w normie, ale FT4 jest 0,86 (Czyli poniżej normy).
Troche się boję, bo u Gina byłam raz w życiu - rok temu na pakiecie badań. Teraz szukam jakiegoś, do którego mogę zacząć chodzić. Powiedzcie mi, jeśli będę chodziła tylko do prywatnego, to on może wystawić skierowanie na refundowane badania z krwi na NFZ? Czy muszę sobie znaleźć wtedy też jakiegoś na NFZ? Dzwoniłam w pare miejsc wczoraj (NFZ) i terminy dopiero za kilka miesięcy!!

@paulinkka kochana moze mialo chwile zwolnienia a teraz sie rozpędzi, sprawdziłam w kalkulatorze i to wychodzi 90% wiec jest dobrze. Czytalam ze w przedziale 1200-6000 zwalnia i podwaja sie co 72-96h.
Bedziesz jeszcze powtarzać? Ja bym poszla ale juz glupio mi przed mezem bo mowilam ze w poniedzialek to juz na pewno ostatni raz 😃

27.01 -229
29.01 -705
01.02 -2989 (dzis 4+5)
Przepiękna beta, zazdroszczę. Ja w piątek 29.01 miałam 603, dzis 1.02 1563. Niby wg kalkulatora w normie, ale boje sie
@paulinkka kochana moze mialo chwile zwolnienia a teraz sie rozpędzi, sprawdziłam w kalkulatorze i to wychodzi 90% wiec jest dobrze. Czytalam ze w przedziale 1200-6000 zwalnia i podwaja sie co 72-96h.
Bedziesz jeszcze powtarzać? Ja bym poszla ale juz glupio mi przed mezem bo mowilam ze w poniedzialek to juz na pewno ostatni raz 😃
Właśnie to miał być ostatni raz, ale teraz to ju sama nie wiem. JEszcze dziś przestały mnie boleć piersi, wcześniej bardzo mi dokuczały, spać nie mogłam na boku...

reklama
Cześć Dziewczyny! :) Część z Was czytałam na "Staraczki 2021". Dołączam do Was tutaj. Jutro idę na drugą betę. Pierwsza w 27dc wyszła 275,8 IU/L. Przy okazji zrobiłam sobie pakiet badań tarczycowych oraz glukozę. Niestety glukoza wyszła 106 (norma do 99). 🙁 TSH w normie, ale FT4 jest 0,86 (Czyli poniżej normy).
Troche się boję, bo u Gina byłam raz w życiu - rok temu na pakiecie badań. Teraz szukam jakiegoś, do którego mogę zacząć chodzić. Powiedzcie mi, jeśli będę chodziła tylko do prywatnego, to on może wystawić skierowanie na refundowane badania z krwi na NFZ? Czy muszę sobie znaleźć wtedy też jakiegoś na NFZ? Dzwoniłam w pare miejsc wczoraj (NFZ) i terminy dopiero za kilka miesięcy!!
Raczej jak chodzisz prywatnie to i badania robisz prywatnie .. przynajmniej ja zawsze spotykałam się z taką praktyką

Do góry