reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Nooo koniecznie coś pokombinuj bo jeżdżenie po całym mieście z dzieckiem to niezbyt dobry pomysł. A mąż nie może wziąć jednego dnia opieki?
Jestem kierownikiem grantu, ja za niego odpowiadam, ja raportuje i tylko ja go mogę rozliczyć, nikt nie zrobi tego za mnie, bo nadzwyczajnie w świecie się nie da.. Jedyne co mogę zrobić, to po prostu będę prosić, żebym w poniedziałek mogła zostawić te dokumenty na uczelni, a nie musiała dostarczać ich osobiście w centrum miasta z synkiem...

reklama
Nooo koniecznie coś pokombinuj bo jeżdżenie po całym mieście z dzieckiem to niezbyt dobry pomysł. A mąż nie może wziąć jednego dnia opieki?
Niestety ma taki rodzaj pracy, że to nie wchodzi w grę... W najgorszym wypadku będę jechała sama o 7 rano i koczowała przed otwarciem, no i się zmienimy, żeby syna nie ciągać tramwajami po mieście...

Są pewne tematy,które bez względu na sytuację trzeba załatwić i nie ma o czym dyskutować. Jeżeli trzeba zostać w pracy,to się zostaje. Ja też jeżdżę do projektanta ustalać de facto moje prywatne sprawy, idę do fryzjera itp ale oczywiście wszystko z zachowaniem ostrożności, higieny i zdrowego rozsądku. Nie mniej jednak latanie po knajpach i spotykanie się że znajomymi uważam za głupotę w obecnej sytuacji. po to są wprowadzone pewne zaostrzenia, aby nam wszystkim pomóc,a nie dla widzimisia rządu.

Pamiętajcie dziewczyny, że jak pójdziecie na l4 po czym wrócicie do pracy to Wasz macierzyński będzie obliczany z 3 ostatnich miesięcy poprzedających L4 (chyba że będziecie pracować ponad 3 miesiące to wtedy z całych 12 miesięcy).

Także np. u mnie nie opłaca się wracać do pracy bo np. w grudniu i lutym nie miałam premii składkowych, a za to miałam je w inne miesiące.

To ja z kolei siedze z synkiem w domu, jedynie spacer wchodzi w gre. Trochę zapasów mamy, dokupuje tylko pieczywo, a tak nie chodze po sklepach w ogole. Chciałabym z tego powodu nie dojeżdżać już do pracy. Ogólnie jestem przerażona. Nie wiem na ile wiarogodne jest to nagranie może ktoś wie:

Hey wszystkim! Wczoraj po wysłuchaniu zadzwoniliśmy z mężem do kuzynki!!! Dziewczyny to jest prawda. Wszystko jest zamkniete, działają apteki i sklepy, siedźcie w domu, unikajcie każdego. To nie są żarty. Jeśli nie panikujecie to super, ale myślcie, nie chodźcie do restauracji itd.... popatrzcie co się stało we Włoszech- to nie są żarty, to jest prawda, to już się dzieje.

Pamiętajcie dziewczyny, że jak pójdziecie na l4 po czym wrócicie do pracy to Wasz macierzyński będzie obliczany z 3 ostatnich miesięcy poprzedających L4 (chyba że będziecie pracować ponad 3 miesiące to wtedy z całych 12 miesięcy).

Także np. u mnie nie opłaca się wracać do pracy bo np. w grudniu i lutym nie miałam premii składkowych, a za to miałam je w inne miesiące.
To jak przerwę teraz zwolnienie na 4dni (2robocze) to jak mi będą liczyć

Zwolnienie mam do 18.03(sroda) a wizytę dopiero 23.03(poniedziałek)

Dzwoniłam do przychodni(bo teraz dostać się nie można) i panie powiedziały że lekarz rodzinny nie wystawi mi zwolnienia na te parę dni.
Mam jeszcze nadzieję że dostanę się prywatnie do gin

reklama
Do góry