reklama
Dareczka86
Fanka BB :)
Też czytałam że trzeba być ostrożnym bo uszczelnia naczyniakrwionośne i może być gorszy przepływ przwz łożysko. Ale to takie ogólne na necie znalazłam, nie konkretny artykuł.Jeszcze uważajcie na wit C 1000 - jak się wykształca system nerwowy i uszczelnia to nie jest polecana w ciąży
Verona26
Ok, DZIĘKI kochana! Sprawdzę sobie tych lekarzy [emoji173] Ja jestem ciekawa jakie iść zrobi mi mój ginekolog, bp mówił z jakieś dokładne będzie A sprzęt ma nowy więc napewno dobry... cholera wie...
Kochana prenatalnych teoretycznie niee musisz robić bo masz 26 lat więc główne obciążenie chociażby zespołu Downa czyli wiek cię nie dotyczy. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam np. testów z krwi tylko USG to lepsze. Teraz zrobię wszystko bo też mam inną sytuację finansową. Myślę, że na pewno warto zrobić USG to lepsze na dobrym sprzęcie. ja robię u Szymona Bednarka ale kiepsko u niego z terminami jak pisałam. Sprawdź czy jakiś lekarz z okolicy ma certyfikat FMF Link do: The Fetal Medicine Foundation wtedy będziesz miała pewność, że umie to badanie wykonać. Takie badania na pewno robi tez w Toruniu Migda (młody i stary), Łukasiewicz i pewnie ktoś jeszcze. Ja płacę 450 zł za badania krwi i USG. Myślę, że warto bo jak powiedział mój lekarz "każda kobieta ma jakieś obciążenia, po prostu jedna mniejsze druga większe".
Verona26
Do kogo idziesz?
Super moja jest na tej rozpisce
Mała Rybka
Wiesz co chiałam zapytać gdzie planujesz poród w Białymstoku a słownik napisał co chciał hihi
Jesli to do mnie to planuje jechac do przyjaciol pod Hrubieszów chociaz na weekend zmienic otoczenie, klimat, powietrze.
Gwen89
Czesc dziewczynki, dawno mnie nie bylo, ale zamykam sprawy w pracy. Mialam jakies 30 stron zaleglosci- nadrobilam. Zlory medal poprosze.
Jestem po wizycie u mojego lekarza w Medicover, dostalam skiero na te wszystkie pierwsze podstawowe badania, lece jutro rano. Kaszojadek ma juz 1.06cm, zrobil doktorek szybki podglad
Wlasnie juz jestem ustawiona do super speca na to dokladne usg z testem PAPPA. Nie ma specjalnych wskazan, ale mam to w pakiecie ciazowym, to robie.
Mam niestety na frytki z maczka. Krakersy. Pizze. Tosty etc troche sie opieram, troche nie.
W czwartek lece do mokago lekarza prywatnego. Niech potaierdzi ze wszystko ok
Od piatku nie ma mnie w pracy, ale i mnie dopadlo zmeczenie. Takie do przezycia, ale po co tak zyc, jak mozna isc spac troche nudnosci, bez wiekszych szalenstw.
Brzuch ktey sie pojawil to nie Kaszojad, to raczej frytki
Jestem po wizycie u mojego lekarza w Medicover, dostalam skiero na te wszystkie pierwsze podstawowe badania, lece jutro rano. Kaszojadek ma juz 1.06cm, zrobil doktorek szybki podglad
No tak to to na pewno! Ale to USG samo 11-13 tc nazwał USG prenatalnym i że jest obowiązkowe i że to muszę zrobić a że cała reszta to jak chcę lub są czynniki ryzyka. Możliwe, że ja NFZ nawet takie USG nie jest obowiązkowe i refundowane
Wlasnie juz jestem ustawiona do super speca na to dokladne usg z testem PAPPA. Nie ma specjalnych wskazan, ale mam to w pakiecie ciazowym, to robie.
Dziewczyny a jak wsze zachcianki? Bo ja mam taką ochotę na czerwone wino...
Mam niestety na frytki z maczka. Krakersy. Pizze. Tosty etc troche sie opieram, troche nie.
W czwartek lece do mokago lekarza prywatnego. Niech potaierdzi ze wszystko ok
Od piatku nie ma mnie w pracy, ale i mnie dopadlo zmeczenie. Takie do przezycia, ale po co tak zyc, jak mozna isc spac troche nudnosci, bez wiekszych szalenstw.
Brzuch ktey sie pojawil to nie Kaszojad, to raczej frytki
Karolina*87
Katarzyna Moszczyńska
Do kogo idziesz?
Metylowanym na pewno nie zaszkodzisz, ale jak się nie badalas, to bralabym te standardowe zestawy witamin ze spokojną głowąNiestety nie robiłam badania na te mutację, ale wolę brać metylowany bo jeśli mam to pomogę , a jeśli nie mam to chyba nie zaszkodzę tą formą metylowaną? Moja obawa to czy jeśli mam mutację mthfr to czy zwykły kwas foliowy nie zaszkodzi bo się kumuluje ;jeśli dobrze rozumiem. A tak ponadto to muszę przyjąć sporą dawkę SPOKOJU bo myślę i główkuję
reklama
Dareczka86