reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Dziewczynki mam takie nietypowe pytanie
Jak sobie radzicie z zaparciami bo mam duże i ciężko mi 2ke zrobić 🤔🙈 wiem ze w ciąży to może być ale aż tak 😨 coś na to jest . Pije dużo wody ale to nie pomaga
Ja zjadam tonę jabłek, jogurty,śliwki suszone i nie pomaga zabardzo....muszę chyba jakaś herbatkę na trawienie wyszukać bo naprawdę co 3 dni i to ciężko, a w ten trzeci dzień to czuje się jakbym miała kamienie w brzuchu:-/

reklama
Ale macie piękne zwierzaki❤
My mieliśmy kotke ale jak Zosia zaczęła ja szarpać jak była mała to oddaliśmy szwagierce bo się bałam że ja podrapie.
Jak skończymy dom to napewno jakiś zwierzak w nim zagości:-) w bloku ciężko,kot jeszcze przejdzie ale psa sobie nie wyobrazam:-)

Ja zjadam tonę jabłek, jogurty,śliwki suszone i nie pomaga zabardzo....muszę chyba jakaś herbatkę na trawienie wyszukać bo naprawdę co 3 dni i to ciężko, a w ten trzeci dzień to czuje się jakbym miała kamienie w brzuchu:-/
Wiec nie jestem sama . Wyczytałam ze cykoria pomaga na to pije 2x dziennie. Ale śliwek nie próbowałam może kupie dziś jeszcze . Dzięki wielkie poczytam jeszcze co pomoga oby szybko przeszło

Zobacz załącznik 1086625Zobacz załącznik 1086626Zobacz załącznik 1086627Zobacz załącznik 1086628Zobacz załącznik 1086629

To i ja się pochwale moim Zwierzyńcem.
Dziewczyny cały czas was podczytuje ale nie pisze ze względu przedewszystkim na brak czasu [emoji85] strasznie nie doceniałem pierwszej ciąży jak mogłam skupić się na sobie i ciąży a teraz przy 2,5 latce nawet nie wirnika się nazywam [emoji23] co do moich objawów nadal brak z czego się cieszę bardzo ale jakoś brak sił i chęci ale obstawiam pogodę . Strasznie bym chciała ciepło i słoneczko odrazu wigor by wrócił [emoji57] gratuluje kolejnych bliźniaków i serduszek i wszystkich dobrych wieści [emoji1376][emoji7]

❤️❤️❤️ Boziu ile miłości ❤️❤️❤️

A ja dzisiaj spalam do ekhm... 10 co się mega rzadko zdarza. Szybkie śniadanie i 2h spacer z psem. Samopoczucie bardzo dobre.
W Warszawie pogoda cudowna. Chyba nawet ugotuje obiad.

Mam obawę przed tym tygodniem. 4 na 5 dni powinnam być w biurze. Ale już bliżej jak dalej.
Małe odliczanie do czwartku rozpoczęte 🙂

Jak dziewczynki u Was samopoczucie?

Wiec nie jestem sama . Wyczytałam ze cykoria pomaga na to pije 2x dziennie. Ale śliwek nie próbowałam może kupie dziś jeszcze . Dzięki wielkie poczytam jeszcze co pomoga oby szybko przeszło
Ja nigdy nie miałam problemów z wyproznianiem się,ale od tygodnia to istny dramat. 3 suszone śliwki trzeba na noc zalać gorącą wodą i rano na czczo zjeść śliwki i popic woda,w ktorej się moczymy. Sposób sprawdzony przez bliską mi osobę,wiec wiem że może pomóc. No i może kapusta kiszona coś pomoże. Od jutra zacznę to stosować.

Ja nigdy nie miałam problemów z wyproznianiem się,ale od tygodnia to istny dramat. 3 suszone śliwki trzeba na noc zalać gorącą wodą i rano na czczo zjeść śliwki i popic woda,w ktorej się moczymy. Sposób sprawdzony przez bliską mi osobę,wiec wiem że może pomóc. No i może kapusta kiszona coś pomoże. Od jutra zacznę to stosować.
Dzięki wielkie właśnie wyczytałam ze kompot ze śliwek. Zacznę pić bo istny dramat 😣

Ja od rana czułam sie jak kupa g***a 🙁 teraz już mi trochę lepiej za to mój czcigodny małżonek mnie wku***ł. Kiedyś go zostawie to sie zdziwi.

Mnie na zaparcia pomagały suszone śliwki lub wypicie 2 szklanek mleka ale w ciąży poza działaniem przeczyszczającym konam na wzdęcia

reklama
Do góry