Dziś dziewczyny odbieram wyniki na toksoplazmoze, cytomegalie i anty HCV CZYLI choroby dla nas nie groźne ale jak jesteśmy w ciąży to mogą urządzać płód . Miałyscie już je zlecone? U mnie prawdopodobnie cytomegalie odpowiada za stratę pierwszego dziecka,ale w tedy byłam w Szwecji tam całkiem inaczej , badan nie było, nie ma bety i leków podtrzymujacych itp. Pierwsze ust w 13 tyg na którym właśnie się dowiedziałam że serduszko zatrzymało się w 9tyg. I co serce peka, a na dodatek nie ma łyzeczkowania, leki na poronienie CZYLI cytotek , mofina w tabletkach i do domu sama wykonać. No powiem wam masakra mało powiedziane....historia dłuższa skaczyła się na ratowanu mnie w Polsce. Szybko postanowiłam że wracam do kraju i tylko tu będę się jeszcze starać o pierwsze dziecko, ja już nie taka młoda (34) więc trza się spieszyć. Tu czuje się pod opieką...są badania, są leki już od początku, usg co 2 tyg a i tak wam powiem że schizuje strasznie po tamtej histori ...choć wiem że nie powinnam , że to nic nie da i takie tam ble ble ble...a ja co dzień mam czarne myśli oj głowa już zepsuta. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wyczerpane wizyty :*