reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Może w tej naszej tabelce piszemy terminy porodu z prenatalnych ,jak widać dużo się zmienilo:-)

Ja mam tylko nadzieję że nie będę rodzić jako jedna z ostatnich jak było na lipcowkach 2020 wszystkie już zdjęcia dzieci wrzucaly a ja ciągle w 2 paku:-)

No i zanosi się na dziewczynkowe forum chyba :-p też bym chciala:-)

Ja prenatalne za dwa tygodnie dopiero:-)
Terminy z prenatalnych nie mają znaczenia tylko z okresu.
No chyba że cykle są bardzo długie i rozbieżność pomiędzy terminami jest bardzo duża to wtedy bierze się pod uwagę ten z USG a tak to nie więc chyba nie ma sensu

reklama
Wogule jakie zmiany nie ma pani w recepcji u mojego lekarza nikt nie czeka w poczekalni lekarz umawia wszystkich co pół godziny zeby się nie spotykac na wejściu kazal rękawiczki nakładać ..... Bie umawia na kolejne wizyty kazal dzwonić bo nie wiadomo co będzie za miesiąc

W pracy powiedziałam. W jednej przez telefon bo zdecydowałam, że do końca kwietnia zostaje na l4 ,a potem chciałabym jeszcze wrócić na chwilę no i musiałam powiedzieć bo to byłoby trochę dziwne :-)

W drugiej dwa dni wcześniej poklocilam się prawie na noze z szefem o godziny pracy oczywiscie stawiajac na swoim.Po czym mu oswiadczylam że jestem w ciąży :-D jego mina była bezcenna i oczywiście 180 stopni inne zachowanie:-)

Hej :) ale Wy tutaj piszecie 😁 niedawno Wam pisałam że nie wiem czy zostać w pracy czy iść na L4. No i u mnie się wyjaśniło- firma zamknięta z powodu koronawirusa także zaczynam L4 ciążowe :) trochę mi szkoda że tak szybko ale za to mam czas dla córki która jeszcze nie chodzi do przedszkola

reklama
Terminy z prenatalnych nie mają znaczenia tylko z okresu.
No chyba że cykle są bardzo długie i rozbieżność pomiędzy terminami jest bardzo duża to wtedy bierze się pod uwagę ten z USG a tak to nie więc chyba nie ma sensu
Myślę, że te terminy to i tak są trochę orientacyjne i wszystko zależy co się dzieje pod koniec ciąży.Jesli poród następuje sam to to wogóle znaczenia nie ma tak na prawdę.Ja akurat pisze z własnego doświadczenia bo miałam rozbieżność 9 dni między om a terminem z prenatalnych,nie miałam terminu z wcześniejszego usg i mimo że byłam tydzień po terminie oni chcieli czekać jeszcze tydzień do terminu z prenatalnych właśnie.

Do góry