reklama
W mojej przychodni jest to badanie OBOWIAZKOWE z tym ze akurat u nas bezplatne sa po 35 roku zycia. Wczesniej na NFZ tylko jak byly stwierdzone jakieś wady. Ja mam trzy nerki stąd mam poszerzona i BEZPŁATNA diagnostyke prenatalno-genetyczna.
Keejti-93
Fanka BB :)
@matylda92 a może Twój lekarz pomierzył najważniejsze parametry ale nie nazwał tego prenatalnymi? Ja miałam na NFZ z racji poronień ale wyników z krwi nawet nie odebrałam.usg wyszło dobrze więc nie ma czego się czepiać
patkapateczka
Mi lekarz zaproponował pójście na badanie ale sami z mężem chcieliśmy zrobić to badanie dla swojego spokoju zaszlam w ciążę po poronieiu i trochę mnie uspokoiło to badanie. Chodzę prywatnie a nie było żadnych wskazań do badania na NFZ więc płaciłam.
Marys$s*
U mnie to wyglądało jak zwykle USG tyle że dłużej trochę, dostałam zdjęcie z wypisanymi wymiarami i tętno płodu i wyniki z tego USG wpisała do karty ciąży po raz pierwszy, rzebym nie zapytała czy to są te badania prenatalne to bym chyba nie wiedziała. Chodzę na NFZ i badanie było za darmo, może u Ciebie tez juz było takie USG a się nie spatrzylas że to prenatalne?Wszystkie dziewczyny macie badania prenatalne? Powinny być wskazania z tego co czytałam a większość która teraz się udziela jest już po albo przed a u mnie lekarz nic nie wspominał i zgłupiałam
Liza
Ja też już po prenatalnych i wiem że będzie synekWłaśnie jestem po prenatalnych z Dzieciątkiem wszystko oki, nie ma rzadnych zastrzeżeń ale pani doktor powiedziała że na płeć za wcześnie 13tydzien 2 dzień to może rzeczywiście zawczesnie. Piszcie dziewczyny jak tam u was?
Hej, jestem w tym wątku nowa. Dzidzia prawdopodobnie urodzi się na koniec października, ewentualnie sam początek listopada.
Jestem po badaniach prenatalnych i niestety jest bardzo źle ZD 1:31, zespół Edwardsa 1:162. Badania miałam w ramach pakietu w Medicover, na NFZ bym się nie łapała (mam 27lat). Pewnie niedługo amniopunkcja
Jestem po badaniach prenatalnych i niestety jest bardzo źle ZD 1:31, zespół Edwardsa 1:162. Badania miałam w ramach pakietu w Medicover, na NFZ bym się nie łapała (mam 27lat). Pewnie niedługo amniopunkcja
reklama
Hej ojej, to faktycznie dość duże ryzyko. Współczuję serdecznie Amniopunkcje zlecił lekarz?Hej, jestem w tym wątku nowa. Dzidzia prawdopodobnie urodzi się na koniec października, ewentualnie sam początek listopada.
Czy ta statystyka w Twoim wypadku może zależeć od jakiś wad w rodzinie? Czy po pomiarach dzieciątka coś na to wskazuje? Bo czesto mimo nawet wysokiego ryzyka jednak okazuje się pomyłka i tylko kobieta niepotrzebnie się stresuję...
Ostatnia edycja:
Podziel się: