reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Łacze sie z Toba w bolu z czekaniem na wizyte. Nastroje u mnie tez chwiejne ale czym dalej od wizyty i blizej nowej standardowo narasta niepokoj.
My tez nie zupomaniacy. A ja i tak musze czesto dwa obiady robic bo cora to wybredol niezły:oo2:
Nie mam jeszcze dzieci Ale wiem coś o wybrzydzaniu i cudowaniu przy jedzeniu mamy z mężem 6siostrzencow i siostrzenic z którym dość często się widzimy i przygotowanie dla nich posiłku to istne piekło dla mnie np 3rodzenswta prosi o tosty i każdy je inne jeden z samym serem drugi z sama szynka trzeci z serem i szynką i weź tu wszystkich pamiętaj jedni ziemniaczki drudzy zupkę a jeszcze inni mięsko.
Po wizycie jestem spokojna wiem że jest wszystko dobrze itd a z upływem czasu się martwię tym bardziej że biorę tyle leków że bóle powinny ustąpić a trwają już dobre 7tyg i nic nie pomaga, dołączył mi jeszcze aspargin 3x1 ma dobre opinie w ciąży może zdziała cuda. Czasem się pocieszam że może taki mój urok że boli i będzie boleć.
Mamy tak samo wizyty i tyle samo czasu na stresik. Jak nie trzeba to czas pędzi A jakby się przydało żeby pędził to się czuje jakby stał w miejscu.

U nas też zupy rządzą :) wszyscy lubimy. I te typowo polskie, tylko u nas nie na mięsie i te bardziej wyszukane. Także u nas też zazwyczaj obiad dwudaniowy. U mnie w domu mama zawsze tak gotowała, więc to dla mnie normalne. Zupa oczywiście na dwa dni :) drugie czasem też robię podwójnie. Tylko wiecie, ja na razie mam czas, to mogę sobie pozwolić na stanie przy garach. A że lubię... :)

Hej witam porannie.
Wy tu o zupach. Ja ostatnio tez uwielbiam. natomiast dzieciaki nie za bardzo. Oni też mają każdy swoje smaki. Syn to wogóle wybiórczy jedzeniowo a córa na szczęście zje co podam. Mąż wszystkożerny na szczęście.
Mam dzisiaj ambitny plan odgruzowac dom po tygodniu sprzątania tylko centrum i za bardzo mi się nie chce.

@dorzynka słodki widok!

Tylko ja jakaś dziwna nie zupo lubna jestem? Przełknę rosół, pomidorową, flaki, czasami zupę krem, francuską cebulową, chilli i to tyle.
Ja też nie zupowa... Pomidorowa, flaki, rosół, barszcz czerwony.... I tyle.... Same drugie dania robię zazwyczaj....
:p

8+4
Witam z rana
Wy tu o jedzeniu wczoraj a mnie już ssie w brzuchu:laugh2:
Marza mi się pomidory swojskie z cebulka i śmietana oooo...... :sorry:

Niewiem co na obiad mam robić, od dwóch dni wszystko bym zjadła i nic o_O w żadnej ciazy tak nie miałam :rolleyes2: yhhh....

Cześć dziewczyny :) nie piszcie tak szybko bo nie nadążam z czytaniem :-D dzisiaj postaram się w końcu dobrać do tabelki :)

Widzę, że dalej o zupach piszecie :) mój sobie rosół na zazyczyl . To będzie długi poranek :)

11+2
Hej ja dziś obiad z wczoraj ale UWAGA zaraz biorę się za pączki [emoji4]

Muszę w końcu wziąć sie za coś bo mieszkanie zapuszczone, ze 3 prania, prasowanie stary po pracy ogarnie [emoji4]łazienka kuchnia, trochę sprzątania jest

11+2
Hej . Ja jeszcze na wpół żywa po nocy ale zaraz trzeba zebrać dupę zrobić śniadanie, wziąść się za standardowe porządki i tarcie buraków na barszcz.
Co do zup lubimy i te standardowe jak ogorkowa, pieczarkowa, zalewajka jak i bardziej wymyślne jak gołąbkowa, hamburgerowa, forszmak itp. Nie lubimy jedynie kremów. Przeważnie u mnie 1/2dni zupa później drugie danie.
@Czoperka jak lubicie zupy to dużo fajnych pomysłów na blogu "zakochane w zupach".
A jeśli chodzi o grill to chętna zawsze i wszędzie czy to ważywa, mięso, ryby czy zwykła kiełbasa :p mogę sobie odmówić słodyczy, czipsów, fast foodów ale potraw z grilla nie :p uwielbiam
U mnie znów ten czas że nie mogę się doczekać jak będzie fasolka szparagowa. Taka z masełkiem i bułeczką tartą.... mogłabym jeść kilogramami:p

reklama
11+2
Hej . Ja jeszcze na wpół żywa po nocy ale zaraz trzeba zebrać dupę zrobić śniadanie, wziąść się za standardowe porządki i tarcie buraków na barszcz.
Co do zup lubimy i te standardowe jak ogorkowa, pieczarkowa, zalewajka jak i bardziej wymyślne jak gołąbkowa, hamburgerowa, forszmak itp. Nie lubimy jedynie kremów. Przeważnie u mnie 1/2dni zupa później drugie danie.
@Czoperka jak lubicie zupy to dużo fajnych pomysłów na blogu "zakochane w zupach".
A jeśli chodzi o grill to chętna zawsze i wszędzie czy to ważywa, mięso, ryby czy zwykła kiełbasa [emoji14] mogę sobie odmówić słodyczy, czipsów, fast foodów ale potraw z grilla nie [emoji14] uwielbiam
U mnie znów ten czas że nie mogę się doczekać jak będzie fasolka szparagowa. Taka z masełkiem i bułeczką tartą.... mogłabym jeść kilogramami:p
Znam tę stronę oczywiście :)

Do góry