reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hej. Ja się już kulam. Na zgagę najlepszy imbir. Mam problem z kością guziczną (ogonową) siedzieć nie mogę, chyba że na podusi ;) Rozciągam się - to pomaga ;) na marudzenia moje mąż sprawił nam kota... tak więc mamy w domu zwierzyniec...
Czekam już na urodzenie.... Daniela przyszła na świat w 37tc. Dziś mam 37tc(36+1) ;) Ginekolog 20.09 ciekawe co powie. Zapowiedział, że będziemy robić badanie na paciorkowca. Pytałam czy potrzebne. A on, że zalecane... któraś miała? A najlepsze że gin mam na 16:30, badanie + wizyta 15min, potem dojazd na szpital i tam DOJŚĆIE.... do 17 materiał przyjmują ;)

Hej. Ja się już kulam. Na zgagę najlepszy imbir. Mam problem z kością guziczną (ogonową) siedzieć nie mogę, chyba że na podusi ;) Rozciągam się - to pomaga ;) na marudzenia moje mąż sprawił nam kota... tak więc mamy w domu zwierzyniec...
Czekam już na urodzenie.... Daniela przyszła na świat w 37tc. Dziś mam 37tc(36+1) ;) Ginekolog 20.09 ciekawe co powie. Zapowiedział, że będziemy robić badanie na paciorkowca. Pytałam czy potrzebne. A on, że zalecane... któraś miała? A najlepsze że gin mam na 16:30, badanie + wizyta 15min, potem dojazd na szpital i tam DOJŚĆIE.... do 17 materiał przyjmują ;)

Na paciorkowce czyli Gbs , ja miałam podobno warto bo jak masz niezrobiony to w szpitalu z marszu dostajesz antybiotyk a tak jak ci wyjdzie ujemny to nie musisz brać antybiotyku

Jest obowiązek zapisania się po 25tc.Przynajmniej w teorii

Serio ? Pierwsze słyszę o takim „obowiązku” przecież nijak tego nie egzekwują.
U mnie nie było położnej nawet po porodzie, ostatnie o czym myślałam to chodzić po przychodniach i upraszac się o atencję obcej baby. Dałam radę bez

U mnie nie było położnej nawet po porodzie, ostatnie o czym myślałam to chodzić po przychodniach i upraszac się o atencję obcej baby. Dałam radę bez
Ja tez nie planuje położnej [emoji3] chyba mandatu za to nie dostane.nie [emoji848][emoji848][emoji848][emoji23]

Też nie słyszałam o takim obowiązku

A to te wizyty położnej po porodzie nie są konieczne ??? Szczerze to też bym wolała ich uniknąć

reklama
Ja tez nie planuje położnej [emoji3] chyba mandatu za to nie dostane.nie [emoji848][emoji848][emoji848][emoji23]
Hehe w tym kraju to nigdy nic nie wiadomo [emoji23] myślałam, że po porodzie te wizyty są obowiązkowe ale skoro da radę ich jakoś uniknąć to czemu by nie skorzystać [emoji16]

Do góry