sandralevv93
Fanka BB :)
Hehe kto bogatemu zabroni [emoji23][emoji23][emoji173]Spokojnie ja mam mnóstwo ubrań i ciągle dokupuje, bo uwielbiam te małe ubranka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hehe kto bogatemu zabroni [emoji23][emoji23][emoji173]Spokojnie ja mam mnóstwo ubrań i ciągle dokupuje, bo uwielbiam te małe ubranka
Takie kolosalne wagi to raczej tylko przy cukrzycy ciążowej, u mam, które nie pilnują diety. Też się spotkałam z opinią, że witaminy mogą tak działać, ale nie w aż tak znaczący sposób... Tamta mama miała bardzo zaawansowana otyłość.
No ja tego nie potwierdze. W pierwszej ciazy od 2 trymestru do konca bralam regularnie witaminy a dziecie mialo 2960 jeszcze na 3usg prenatalnym mial ponad 1500, a pozniej bardzo malo przybieral, chociaz nic nie zmienilam.5200 to chyba w pieluchy od razu 2ki tak myślę że po porodzie to nawet takiego kopciuszka ciężko wziąść bo jednak jest różnica pomiędzy 2,5 A 5200.
No zobaczymy, najwyżej podwine mu rękawki w ubrankach.Lepiej leżeć w za dużych niz za małych
Tez kiedys cos takiego czytalamCoś czytałam kiedyś, ze te witaminy brane w ciazy maja wpływ na wagę urodzeniowa. Słyszałyście tez?
Ja czytalam ze zaparcia sa niebezpieczne przez to ze wiadomo to nie wychodzi na zewnątrz, siedzi w środku i różne rzeczy z tym sie dzieje, jakies bakterie/infekcje moga sie tworzyc, ktore przechodzą do krwi i wtedy sa niebezpieczne dla płodu.Mi jedna ginekolog powiedziała, że zaparcia jednak mogą być niebezpieczne... Nie wiem na jakiej zasadzie, bo się nie wgłębiałam w temat (no ale wiadomo, że to parcie jest takie same). Mówiła, że koniecznie trzeba coś z tym robić i zaleciła mi czopki glicerynowe i lactulozę. Zamiast się męczyć biorę czopek glicerynowy, ale jak już jestem zdesperowana [emoji6] Do tej pory tylko 3 razy użyłam i 2 razy pomogło, raz nie. Nie mogę niestety zaszaleć z dietą, bo ja z byle powodu mam też biegunki... Tak na zmianę w sumie to albo to...
To mój miedzy 50 a 90Teraz właśnie tez patrze i moj bobas tez ponizej 50centyla
Słyszałam ale to ponoc mit. Mamaginekolog mowila, ze przez kwasy DHA dzieci moga byc wieksze, ale warto je brać w ciążyCoś czytałam kiedyś, ze te witaminy brane w ciazy maja wpływ na wagę urodzeniowa. Słyszałyście tez?
Tez kiedys cos takiego czytalam
Koleżanka urodzila syna 5600 i tez raczej należy do tych większych i wyzszychTakie kolosalne wagi to raczej tylko przy cukrzycy ciążowej, u mam, które nie pilnują diety. Też się spotkałam z opinią, że witaminy mogą tak działać, ale nie w aż tak znaczący sposób... Tamta mama miała bardzo zaawansowana otyłość.