reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No ale widocznie zrozumiał albo nie wiem co tam jeszcze..i nie komentował więcej. malutko przytyłaś. Może hormony ciazowe służą utrzymaniu wagi?
Ja tez jestem z tych troszkę większych i czuje sie obecnie jak słoń :D no ale cóz,najważniejsze maluchy :D

no ja tez się czuje jak słoń! urósł mi wielki balon, chyba dużo dała moja obraza na 2 miechy na mięso (żaliłam się kiedyś :p ) i ogromniaste mdłości, teraz pojawiają się rzadko, w każdym razie wiem że jestem kawał baby, na pierwszej wizycie zaczęłam mu mówić że jestem po zrzuceniu 20kg a ten do mnie czy jem ciasteczka.... no kur*wa.... pamiętam że miała mieszane uczucia do niego, z resztą dalej mam, ostatnio na wizycie nie chciał podać wagi bo stwierdził że podaje TYLKO 3 razy w ciąży.... no jednak wiem że nieco gburowaty ale bardzo dobry w swojej dziedzinie, dokładnie wysłucha pacjenta, przepisze odpowiednie leki, dokładnie wybada dziecko... no ale.... szkoda że nie znalazłam idealnego lekarza, ale płacić prywatnie mi szkoda.... moja siostra też ma pecha co do ginekologów, teraz też zmienia bo jej obecny nie raczył poinformować że odchodzi z placówki będzie tylko prywatnie przyjmować, dodam że siostra jest po zmianie w jakoś 12-16tc i teraz ma 32tc i znów zmiana... eh.... ale kojarzę że nie tylko ja z siostra mamy takie niemiłe sytuacje z gonekologiem ;)

reklama
Ja w drugi trynestr weszłam z większym libido. Może przez to że się już tak nie baliśmy. Gin też dała zielone światło bo na początku powiedziała,że nie może nam zabronić ale odradzała by nam sexy. I jak to usłyszałam to M najwyżej mógł mnie za rękę potrzymać [emoji23] [emoji23] później stres opadł. A teraz mam etap "obojętne mi to" no ale nie ma co próżnować bo w połogu to ani ręką ani nogą...
No reka i noga to jeszcze bys dala rade :D ewentualnie kilkoma czesciami, ale tymi mniej istotnymi :D

no ja tez się czuje jak słoń! urósł mi wielki balon, chyba dużo dała moja obraza na 2 miechy na mięso (żaliłam się kiedyś :p ) i ogromniaste mdłości, teraz pojawiają się rzadko, w każdym razie wiem że jestem kawał baby, na pierwszej wizycie zaczęłam mu mówić że jestem po zrzuceniu 20kg a ten do mnie czy jem ciasteczka.... no kur*wa.... pamiętam że miała mieszane uczucia do niego, z resztą dalej mam, ostatnio na wizycie nie chciał podać wagi bo stwierdził że podaje TYLKO 3 razy w ciąży.... no jednak wiem że nieco gburowaty ale bardzo dobry w swojej dziedzinie, dokładnie wysłucha pacjenta, przepisze odpowiednie leki, dokładnie wybada dziecko... no ale.... szkoda że nie znalazłam idealnego lekarza, ale płacić prywatnie mi szkoda.... moja siostra też ma pecha co do ginekologów, teraz też zmienia bo jej obecny nie raczył poinformować że odchodzi z placówki będzie tylko prywatnie przyjmować, dodam że siostra jest po zmianie w jakoś 12-16tc i teraz ma 32tc i znów zmiana... eh.... ale kojarzę że nie tylko ja z siostra mamy takie niemiłe sytuacje z gonekologiem ;)
A to gin na nfz?
Bp ja to tak nie pamiętam która gdzie chodzi :p
Dobry lekarz to jest 80% naszego spokoju-tak mnie sie wydaje. Ale z tymi ciasteczkami przyhumorzył :D

Kazda z nas jest inna, ma inny charakter i prawdopodobnie zrobilaby tak jak uwaza za sluszne. Wiele z nas pewnie nic by nie powiedziało i to tez mozna skrytykowac. Tak naprawdę nie wiemy jak sie zachowamy w jakiejs sytuacji dopoki same w niej nie jestesmy. Latwo jest oceniac.

Ja sie staram zbytnio nie zzywac z ludźmi z internetu. Życie mnie juz swoje nauczylo. Chociaz w razie czego latwiej od takich znajomych sie odciac jak nam cos nie pasuje. Czy dziecinne jest wyrzucanie ze znajomych? Nie wiem. Nie korzystam z portali spol. wiec nie bede oceniac i sie wypowiadac. Moge rownie dobrze napisać ze posiadanie fejsa i chwalenie sie kazdym wydarzeniem calemu swiatu jest dziecinne, bo dorosli potrafia zyc bez tego ;) ale to takie moje pitu pitu, nic osobistego ;) jesli komus podnosi to samoocene, albo sprawia przyjemność to super :)

masz rację, również nie pisze całemu światu i foty nie dodaje jak dziecko zrobi pierwsza kupe np, ale niekórzy tak zarabiają na życie, każda z nas jest inna ;)

Macie juz w domu? Kurcze,ja mam trochę daleko do ikei żeby sie przejechac tylko pooglądac:/
No ja mam ponad 80km :D byliśmy raz pooglądać właśnie, pospisywalam wszystko, zrobiłam zamówienie przez neta i mąż ze znajomym pojechali dostawczakiem odebrać bo ikea krzyknęła 430 zł za przywóz [emoji50] tak, już mam, ale jeszcze w paczkach

sandra takie mam ostatnie zdjęcie (nawet nie wiem czy tu na forum pokazywałam)
także różnica pewnie jest, on robi foty właśne w 3D i 4D, także mam nadzieję że się nie zawiodę i dostanę!
No faktycznie slabo widac albo ja nie ogarniam bo tez tak moze byc z moimi zanikami myslenia hehe [emoji3]
Dzisiaj idziesz to na pewno lepsze dostaniesz i dzidzia tez juz jest wieksza to lepiej widać :)

reklama
A to gin na nfz?
Bp ja to tak nie pamiętam która gdzie chodzi :p
Dobry lekarz to jest 80% naszego spokoju-tak mnie sie wydaje. Ale z tymi ciasteczkami przyhumorzył :D

ten na NFZ jest tylko "od parady" w ogóle się nie liczę z jego zdaniem tak na codzień do prowadzenia ciąży, jest to awaryjny lekarz, miałam do niego więcej nie iść, ale miałam sytuację że nie mogłam się dostać do defacto prowadzącego bo to przez LuxMed i w razie "awarii" idę do NFZ a że przyjmuje codziennie i przyjmuje po za kolejką to wole mieć spokojna głowę, w końcu to ginekolog i ma USG (jeszcze nigdy w takich sytuacjach nie odmówił zronienia USG czy zbadania na samolocie - a było takich wizyt kilka), skoro jest ginekologiem, to jednak nieprawidłowości wychaczy ;) jednak pacjentki (i to też sporo ciężarnych) ma ;)

Do góry