reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Byleby nie microlife - taki do czoła. Mam juz 4 (w awaryjnej sytuacji wysyłam M do apteki i znow przynosi tej samej firmy-,-) i kazdy pokazuje co innego. Najlepszy zwykły, albo taki zwykły tylko elektroniczny :D nie zbliżeniowy.
A dla niemowlaków są tez w smoczku chyba, ale nie miałam.
Ja kiedyś wspominałam że mam termometr laserowy do temperatury metali ;) jest najlepszy :)

reklama
O kurczę byłabym przekonana, że białe będą lepsze niż kolorowe ..
Czyli trzeba się zaopatrywać gdzie indziej niż pepco.
A mój P ostatnio że może tylko będziemy używać pieluch wielokrotnego użytku.
Mówię mu.
Dobrze kochanie.
Jak będziesz je prał i prasował nie widzę problemu.
Echhh.
Chłopa nie ma od samego rana do późnego wieczora czasami (własna działalność).
Mnie sie te biale pepcowe rozlazily w praniu, bardzo szybko zaczely sie pruc po brzegach i material byl rzadko tkany. A ja i tak z tetry malo korzystalam, u nas byly flanelkowe pieluszki, bo od tetry mial podrazniona skore na buzi (chyba wlasnie przez to ze na tetrze widac kazda nitke osobno), a flanelka milutka i cieplutka przy buzi w sam raz na zime i wiosne ;)

A Moze...cos dla ciala...
Zrob sobie spa w domu.... naloz maseczke... cos dla duszy.... ksiazka... muzyka.....maraton filmowy z popcornem i lodami...
Ehhh a ta portugalia z ta kierowniczka, mnie tez by gula skoczyla, takie prowokowanie sytuacji.... ehhh ale nic nie.mozesz chyba zrobić... tylko cierpliwie przeczekac... zaufac facetowi swemu....

Tez raz tryskam energia, a raz dola mam z byle powodu choc nic sie nie dzieje..
to chyba normalne...za okno na deszcz nie patrz..spusc rolety :)

Robię sobie co jakiś czas odszczurzanie ( paznokcie, stopy, brwi, jakiś zabieg na twarz) w siostry w salonie .... ale mimo wszystko jakiś chyba mam gorszy czas ....

Hej i u mnie cały czas leje , mój młody u moich rodziców bo są na urlopie i wiadomo z dziadkiem to nie nudy bo i na boisko razem pójdzie i na rower i pogra w gry , babcia jedzenie pod nos podsunie..... a z gruba matka która ma problem żeby wstać z kanapy to nuuudy ..... mąż codziennie jak nie dyżur to w pracy od 8 do 21 i ja ciagle sama :baffled:.... zaczynam łapać jakiegoś dola , niby wszystko ok, wyprawka praktycznie skompletowana , brakuje dosłownie jakiś drobiazgow, ubranka poprane, podrasowane, wózek jest, kołyska czeka na złożenie .... ale jakoś się stresuje , nawet nie wiem czym, w niedziele nawet jedziemy jeszcze na tydzień wakacji ale jakoś nie cieszy mnie to .... jest mi chyba już ciężko po prostu ..... na dodatek na początku sierpnia mąż wyjeżdża na pare dni do Portugalii ... teoretycznie służbowo , ale będzie tam tez szanowna Pani kierownik o której kiedyś pisałam ..... i od razu nerw mnie szarpie jak o tym myśle ...... wogole ranki mam straszne , nie chce mi się nic, zanim się zbiorę do kupy to jest 12...... rozkręcam się na wieczór i tak co dzień .....wogole niby z ciąża i szyjka ok ale mam przeczucie ze nie dotrzymam do połowy września i chyba jak wrócimy z urlopu to się popakuje do szpitala ..... :oo:

A Bo to teraz takie ostatnie trzy miesiące a u Ciebie trochę szybciej ..
I człowiek już by chciał tulić Maleństwo i na dodatek hormony i większe uciążliwości robią swoje.
Ja dzisiaj na wagę weszłam i 9,5 już na plusie. Wieczorem 10. Wiadomo.
To robi swoje.
Jeśli mogę Ci coś doradzić mi na doła pomaga SPA w wannie.
Nie taka gorąca kąpiel ale ciepło letnia.
Napuszcze sobie całą wannę a to jakiejś maseczki wezmę, muzyczke sobie puszczę i od razu lepiej.
Pomagają mi również spacery. Ostatnio je wydłużam.
Zauważyłam, że po takim spacerze nastrój wraca i lepsze samopoczucie .
I mi pomaga również taniec. Czyli włączam ulubione kawałki i sobie pląsam z bebzolkiem :-).

Aaaa właśnie czy ten babsztyl nadal się odzywa tak późno?
A na to już nie ma rady.
Zawsze gdzie miłość to i zazdrość jest.
Taka mała dobra ale chorobliwa zła.
Jesteś mądra i piękna Kobieta!
Także Twój facet musiałby być gupkiem gdyby więc odgoń te myśli i zaufaj.
Wiem co to znaczy bo mój robi budowlanke.
Konstrukcja i wykonawtwo.
Także zazwyczaj bierze duże zlecenia czyli obiekty typu centrum handlowe i spoko. Tam się baby nie kręcą.
Gorzej jak bierze powierzchnie pod korpo etc.
Wtedy tam masa tych Pań zza biurka a czasami są piętro niżej lub wyżej i też czasami Costam opowiada.
Echhh.
Już nie wspomnę o prywatnym mieszkaniu.
Wiadomo.
Zawsze ta zazdrość troszenieńka się zakrada.
Urlop rewelacja ! Super, że jedziecie :-)
A i za szybko się nie chcij rozpakowac.
Lepiej się teraz przemęczyć niż później po lekarzach biegać bo będzie jakiś problem wcześniactwa.
Dasz radę!
Pewno, że dasz !

Kurczę nigdy mi powiadomienia z naszego zamkniętego forum nie przychodzą.
Tylko z tego głównego.
Też tak macie ?
Zawsze mam Full powiadomień z tego tutaj a zamknięty to jak nie wejdę w linka gdzie jest o forum zamkniętym w wiadomościach to cisza.
Też tak miałam. Musisz odzznaczyc i spowrotem oznaczyć ze o serwujesz wątek.

Dzisiaj musimy rozstrzygnąć temat katarow i gorączki bo to czas zamawiać:D
@Szalona 29 jaki bedziesz kupowala?
Znalazłam taki:
Link do: Novama Pingo Elektryczny Aspirator Do Nosa Z Melodyjkami 9901-73407 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Z niezlymi opiniami

Tez go mam od miesiaca otworzonego w zakladkach :) ale lozko pietrowe i 3 materace bylo wiekszy priorytetem zakupowym na ten miesiąc :)
Teraz zajmowac sie bede urodzinami meza ..za 5 dni... tesciowa przyjezdza na 3 dni.. to te jedyne 3 dni w roku .. :/ mogla by częściej...
a na wrzesien kupie jedną z kamerek ktore polecalyscie....
Ale ten wyciagacz kataru chyba tez na dniach juz zamowie bo mlody ciagle zakatarzony... myslalam ze po waakcjach kupie... ale potrzebny jednak i w sezonie letnim... ciagle cos kupuje..i konca nie widac...a to 3 dziecko i wszystko powinnam juz mieć....

A Bo to teraz takie ostatnie trzy miesiące a u Ciebie trochę szybciej ..
I człowiek już by chciał tulić Maleństwo i na dodatek hormony i większe uciążliwości robią swoje.
Ja dzisiaj na wagę weszłam i 9,5 już na plusie. Wieczorem 10. Wiadomo.
To robi swoje.
Jeśli mogę Ci coś doradzić mi na doła pomaga SPA w wannie.
Nie taka gorąca kąpiel ale ciepło letnia.
Napuszcze sobie całą wannę a to jakiejś maseczki wezmę, muzyczke sobie puszczę i od razu lepiej.
Pomagają mi również spacery. Ostatnio je wydłużam.
Zauważyłam, że po takim spacerze nastrój wraca i lepsze samopoczucie .
I mi pomaga również taniec. Czyli włączam ulubione kawałki i sobie pląsam z bebzolkiem :-).

Aaaa właśnie czy ten babsztyl nadal się odzywa tak późno?
A na konto już nie ma rady.
Zawsze gdzie miłość to i zazdrość jest.
Taka mała dobra ale chorobliwa zła.
Jesteś mądra i piękna Kobieta!
Także Twój facet musiałby być gupkiem gdyby więc odgoń te myśli i zaufaj.
Wiem co to znaczy bo mój robi budowlanke.
Konstrukcja i wykonawtwo.
Także zazwyczaj bierze duże zlecenia czyli obiekty typu centrum handlowe i spoko. Tam się baby nie kręcą.
Gorzej jak bierze powierzchnie pod korpo etc.
Wtedy tam masa tych Pań zza biurka a czasami są piętro niżej lub wyżej i też czasami Costam opowiada.
Echhh.
Już nie wspomnę o prywatnym mieszkaniu.
Wiadomo.
Zawsze ta zazdrość troszenieńka się zakrada.
Urlop rewelacja ! Super, że jedziecie :-)
A i za szybko się nie chcij rozpakowac.
Lepiej się teraz przemęczyć niż później po lekarzach biegać bo będzie jakiś problem wcześniactwa.
Dasz radę!
Pewno, że dasz !

Ona cały czas coś pisze o różnych porach, w większości na szczęście to służbowo ale czasem zdążą się na koniec jej wrzucić „a co ciebie a jak się czujesz a bilet do Portugalii ci rezerwować?”?Jak ja to widzę to od razu wywracam oczami .... a mój mąż próbuje to w żart obracać i zazwyczaj wogole jej nie odpisuje na takie zaczepki, ale jednak człowiek to jest taki głupi ze sobie w głowie różne rEczy przetwarza .... a mózg ciężarnej to już mieli to wszystko jak maszynka do mięsa....

Gabki sa do kitu, nie dosc ze caly syf na nich zostaje i się mnozy (ja kupilam taka ktora mozna prac w pralce) to jeszcze nie da sie na tym dziecka polozyc zeby sie nie utopilo. Trzeba podtrzymywac i tak i tak. Probowalam go na tym kapac kilka razy i nijak nie szlo. Co do plastikowych nie wiem, ale mialam jeszcze taki lezaczek (drut obciagniety materialem), z ktorego sie sciaga materiał po kazdej kapieli, pierze i suszy. Z tego tez nie bylam zadowolona bo najpierw byl za maly żeby z tego korzystac (zapadal sie w to i zjezdzal), a później juz siedział i nie bylo sensu ;) moim zdaniem najpewniej jest na rece trzymac.
Ja rozkładalam na dnie wanienki pieluszke tetrowa, na początku trzymałam główkę młodego a reszta ciałka leżała w wanience. Później podkładkalam złożoną pieluszke lub mały ręcznik pod główkę. Miałam podstawkę plastikowa dla niemowląt ale z niej skorzystalam raz myślę że podobnie byłoby z innymi

reklama
Do góry