reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Nadrobilam wpisy :-)
Byłam dzisiaj na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia i robiłam ktg. Całe szczęście wszystko ok, serce bije miarowo nie ma skurczy macicy. Dzisiaj się zastanawiałam czy nie iść do lekarza, bo wczoraj prawie wogole nie czułam ruchów. Dziecko jakiejś takie markotne było ale chyba się odwrocilo i dlatego, bo dzisiaj już hula jak zazwyczaj.
Ja nie wiem jak z tą imuglubulina, ja slyszalam że to się wszystkim należy I wogole że ta ustawa weszła tylko dlatego że w szpitalach zalega mnóstwo immuglubuliny której kończy się ważność. Bo inaczej by tego nie refundowali, więc nie odmawiają.

Ja idę za tydzień w czwartek i nie przewiduje żadnych komplikacji ani płatności.

Nadrobilam wpisy :-)
Byłam dzisiaj na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia i robiłam ktg. Całe szczęście wszystko ok, serce bije miarowo nie ma skurczy macicy. Dzisiaj się zastanawiałam czy nie iść do lekarza, bo wczoraj prawie wogole nie czułam ruchów. Dziecko jakiejś takie markotne było ale chyba się odwrocilo i dlatego, bo dzisiaj już hula jak zazwyczaj.
Ja nie wiem jak z tą imuglubulina, ja slyszalam że to się wszystkim należy I wogole że ta ustawa weszła tylko dlatego że w szpitalach zalega mnóstwo immuglubuliny której kończy się ważność. Bo inaczej by tego nie refundowali, więc nie odmawiają.

Ja idę za tydzień w czwartek i nie przewiduje żadnych komplikacji ani płatności.
Zastanawiam sie kto takie głupoty gada. Dawka immuglobuliny na tym etapie ciazy zmniejsza ryzyko konfliktu serologicznego. I właśnie dlatego jest podawana. Profilaktyka zapewnia mniejsze szanse, ze do konfliktu dojedzie. Refundacja jest napewno zestawieniem kosztu. Podanie immuglobuliny jest tansze niz ogromne koszta prowadzenia ciazy konfiktowej.

Sprawdziłam...mam takie żelazo. Niby farmaceutka powiedziała że bardzo dobre...że takie lepiej się wchłania... [emoji50] nie znam się ale miałam brać w porze obiadu a nie na czczo jak Wy. [emoji50]

Moje wyniki z glukozy
Na czczo 87,74
Po 1h 191,16
Po 2h 156,76
[emoji50][emoji50][emoji50] chyba nie za bardzo te wyniki są wyższe niż poprzednie. [emoji17]Zobacz załącznik 874116

Tak, najlepiej się wchłania na czczo. I nie łączyć go z magnezem. Ja biorę rano i wieczorem

reklama
Ja jeszcze kompletnie zielona jestem w tym temacie. Nie mam pojęcia co mi wolno czego nie....ale zaraz posiedzę i poczytam. Na pewno milion artykułów o tym jest. [emoji55]
No jest sporo i na początku można doła złapać. Ale można też znaleźć jakieś jadłospisy, które sporo ułatwiają. Ważne, żeby zjadace odpowiednią ilość węglowodanów w ciągu dnia (WW). Są takie tabelki, w ktorych jest przelicznik, np. 20g chleba żytniego to 1 ww.
Ale najlepiej wybrać się do diabetologa i dietetyka. Ten pierwszy wyśle po glukometr (ja dostałam w aptece za darmo), wypisze paski do pomiaru cukru we krwi i ketonów w moczu. A dietetyk fachowo wyjaśni ile jeść i jak liczyć ww.

Do góry