reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny, ja ostatnio nawet nie mam kiedy nadrobić.. cały czas coś się dzieje teraz wreszcie chwila relaksu nad morzem i staram się nie zerkać w ogóle na telefon. Przed wyjazdem zaliczone połówkowe, wszystko super oprócz jasnej plamki na serduszku ale pani doktor mówi że tym się nie przejmować to nie wada i zapewne samo zniknie. 20+4 młody ważył 380g. Pozdrawiamy!
IMG_20180616_115042353.jpg
IMG_20180613_165446552.jpg

Załączniki

• IMG_20180616_115042353.jpg
    IMG_20180616_115042353.jpg
    69,9 KB · Wyświetleń: 335
  • IMG_20180613_165446552.jpg
    IMG_20180613_165446552.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 312
reklama
No wielkie sa [emoji23][emoji23][emoji23] ale promo było to bralam, nawyzej beda dla drugiego syna hehehe. Od 74 rozmiaru w górę hehe
A no może ze tak :) taki rozmiar po 6 miesiącach mniej więcej się nosi. (my po 4 miesiącach ale długo zatrzymaliśmy się na 74) :)

Zjadłam fasolkę i mam masakra, biegunka, scisniety żołądek, osłabienie. A jak jestem w toalecie to taki skret jelit dostaje :( od wczoraj po 21 tak ciągle źle się czuję) jest 16 a ja zjadłam jogurt (gdzie po połowie musiałam przerwać na pójście do łazienki ) :( czy mogę wziąć stoperan? Bo na pewno to wzięłam na wakacje. Czy pójść do apteki po węgiel?

A no może ze tak :) taki rozmiar po 6 miesiącach mniej więcej się nosi. (my po 4 miesiącach ale długo zatrzymaliśmy się na 74) :)

Zjadłam fasolkę i mam masakra, biegunka, scisniety żołądek, osłabienie. A jak jestem w toalecie to taki skret jelit dostaje :( od wczoraj po 21 tak ciągle źle się czuję) jest 16 a ja zjadłam jogurt (gdzie po połowie musiałam przerwać na pójście do łazienki ) :( czy mogę wziąć stoperan? Bo na pewno to wzięłam na wakacje. Czy pójść do apteki po węgiel?
Ojej. Ja bym zaczeła od elektrolitów.

Któraś z Was pisała tu,ze miała zapalenie zatok. Obeszło się bez antybiotyku? Idę dziś do laryngologa. Jestem po nieprzespanej nocy. Prawa stronę twarzy mam obolała praktycznie cała (najbardziej martwi mnie ucho) i ta paskudna wydzielina z nosa...
Ja miałam jakiś w kwietniu. Okłady na twarz i ciągle wydmuchiwalam wydzielone. Robiłam też inhalacje z soli. Po tygodniu odpuscila prawa, kilka dni później lewa.

Pije i niestety nadal bez zmian :(
Na pewno nie jedz nabiału. Przy silnej biegunce pojawia się przejściowa nietolerancja laktozy. Ja mam na stałe nietolerancję i jogurtów bez tabletek z enzymem trawiennym też nie mogę jeść. Na pewno warto smectę lub węgiel zjeść.

My mieliśmy pobudkę i 6:30 bo kot postanowil drapać swoje pudełko i przy tym miauczeć ;) dobrze ze jeszcze udało mi się zasnąć ;)
Moja kotka co noc budzi mnie nad ranem (4-5 godzina) żeby ugniatać mi włosy! Wywalam ją od razu z łóżka, ale i tak następnego dnia jest to samo... A drzwi nie można zamknąć, bo miauczy jak głupia i drapie drzwi. Mi jeszcze czasami o tej porze zaczynają się skurcze łydek, więc ciężko mi zasnąć z powrotem.

U nas po pół roku wprowadziliśmy synka do pokoju obok. Nie miałam niani ani monitoringu. Spałam jak zając...spał tylko w spiworkach z rączkami wyciagnietymi, więc nie miałby czym się nakryć. I gdy nie spałam z dzieckiem (oprócz czasu zachorowań), ale to duże wyzwanie i poświęcenie by wstawać do każdego karmienia i odkładać do łóżeczka co kilka godzin. Bardzo bym chciała dać radę i tym razem, ale to się okaże. Dzieci są różne.
Jest duże prawdopodobieństwo że Tobie się to uda. [emoji4] Dużo też zależy od Ciebie.
Z moją starszą przez półtora roku wstawałam, ale nie dałam rady dłużej, bo ona się budziła często co godzinę... 3-4 godziny snu, a potem już co chwilkę pobudka. A ja chodziłam później do pracy i musiałam być jakkolwiek wyspana. Teraz ma 3,5 roku i będzie się musiała nauczyć spać sama. Budzi się czasami tylko raz, więc żaden problem, ale dalej zdarzają się gorsze noce, a ja nie mam siły migrować po parę razy w nocy... Więc teraz nic nie zakładam - poczekam i zobaczę jakie jest to drugie dziecko i się dostosuję ;-)

reklama
A ja się dowiedziałam 4 lata temu że mam ten problem z zestawka dwie poprzednie ciążę nosiłam do końca i rodzilam sn ale byłam młodsza dużo[emoji6][emoji846]

Jesteś rok młodsza ode mnie ;) - zakładając że w nicku masz rok urodzin
Pierwszego syna rodziłam w 2010 roku, drugiego w 2016, (oba SN) b teraz usłyszałam że powinnam rodzić przez CC, że niby serce i wiek. A nie czuje się wiele starsza niż półtora roku temu

Do góry