reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Kawowy odpada(z takiej kawy z kofeiną) bo on też do krwi przenika,a mnie kawe wolno jak mam naprawde mega słabe ciśnienie albo bardzo boli mnie głowa. Przypomniałam sobie(eureka! :p ),że mam bezkofeinową mieloną i z niej sobie zrobię :D
Przenikanie przez skórę peelingu który masz na sobie ze 3 minuty, gdy nie masz przerwanych powłok skórnych jest niemal nierealne ;) nie przesadzajcie. To tak jakby głupota otoczenia w którym przebywam miała wpływ na inteligencje dziecka. Absurd :D
proszę tu pierwszy przykładowy Link do: Delikatny peeling dla kobiet w ciąży i karmiących! ❤
i rossmanowe mają bardzo dobry skład, kosztują grosze i można stosować w ciązy.
do tego jest mnóstwo rękawic złuszczających, o działaniu podobnym do peelingu.

reklama
Moj chrapie tylko jak jest mocno zmeczony [emoji3]
Moj tez, czyli zawsze [emoji23] znaczy on twierdzi, ze to ze zmeczenia i za chiny nie pojdzie do lekarza czy nawet nic z apteki nie sproboje... Kazal mi kiedys spac z zatyczami w uszach, ale wtedy nie bede slyszala jak mnie maly wola ze swojego pokoju... Czasem tak daje, ze ide wlasnie do syna spac, ale brzuch coraz wiekszy to ciasno u niego [emoji33]

Moja córka tak ma ze zgrzytaniem, od kiedy żeby powychodzily to zgrzyta.. Robali brak bo sprawdzamy, odrobaczana była tez profilaktycznie i nic się nie zmieniało :/
Moja 3,5 latka też koszmarnie zgrzyta. Jak poszłam do starszej lekarki, to przebadała ją na te pasożyty, ale nic nie wyszło. Jak poszłam do młodego lekarza, to tamtą lekarkę wyśmiał i powiedział, że tu problem jest od drugiej strony, a nie na dole [emoji6] Mam raczej do niego zaufanie, bo ma najbardziej aktualną wiedzę medyczną. Kazał nam pójść do stomatologa/ortodonty po nakładkę na zęby do spania. Ale jeszcze tego nie teraz, bo chyba jest za mała żeby ją do tego zmusić - poczekamy na pierwsze stałe zęby. Niestety mogą być szybko, bo i mi, i córce bardzo szybko to idzie (ja miałam pierwsze 2 zęby w 3 miesiącu życia, a do szkoły jako 7-latka szłam z kompletem stałych zębów).

Myślę, że u mojej córy zgrzytanie to kwestia wrażliwości - potrafi dalej 10 razy w nocy się budzić i nigdy nie przesypia całej nocy. Ja z nią śpię już od prawie 2 lat, bo skapitulowałam jak musiałam iść do pracy. Nie byłam w stanie się wyspać wstając z łóżka te 5-10 razy. Jak śpi obok, to jestem w stanie zasnąć od razu z powrotem, jak wstawałam, to byłam zbyt rozbudzona. Mąż wyemigrował do salonu, bo przez jego chrapanie nie byłam w stanie zasnąć z powrotem. Ale go tam w salonie odwiedzam w pewnym wiadomym celu [emoji1] I nawet drugie dziecko z tych odwiedzin mamy [emoji6] Niedługo będziemy się przeprowadzać do większego domu, więc córka będzie miała swoją sypialnię, a my swoją. Więc liczę na inny układ wtedy. Teraz bym musiała z mężem spać na kanapie w salonie, a jest mi tam zbyt niewygodnie.

Mój mąż będzie miał migdałki wycinane w marcu. Ma przerośnięte, a jak mu puchną podczas choroby, to się prawie stykają... Zastanawiają się też nad przycięciem podniebienia, bo ma takie zacięcia w nocy, trochę jak bezdechy. Krzywą przegrodę też ma, ale mówią że nie powinna mieć dużego wpływu na jego spanie. Mój mąż jest mocno spanikowany operacją, trochę go zmusiłam, ale mamy koleżankę laryngolog (ona będzie go ciąć) i mówi, że takie migdałki są niebezpieczne - mogą doprowadzić do stanu zapalnego w organizmie i uszkodzenia serca nawet.

Moj tez, czyli zawsze [emoji23] znaczy on twierdzi, ze to ze zmeczenia i za chiny nie pojdzie do lekarza czy nawet nic z apteki nie sproboje... Kazal mi kiedys spac z zatyczami w uszach, ale wtedy nie bede slyszala jak mnie maly wola ze swojego pokoju... Czasem tak daje, ze ide wlasnie do syna spac, ale brzuch coraz wiekszy to ciasno u niego [emoji33]
Ja z moim potrafię się w nocy poklocic bo to szturcham i budzę co chwila więc obrażony idzie do drugiego pokoju ale na drugi dzień mnie przeprasza jak Twój taki cwaniak to nagraj go i jak będzie szedł spać puść z telefonu zpaetlenie i powiedz dobranoc mój nie był w stanie tego słuchać;-) A ja co noc [emoji17] jestesmy 7 lat po ślubie i nie chce sama spać. [emoji17]

Przenikanie przez skórę peelingu który masz na sobie ze 3 minuty, gdy nie masz przerwanych powłok skórnych jest niemal nierealne ;) nie przesadzajcie. To tak jakby głupota otoczenia w którym przebywam miała wpływ na inteligencje dziecka. Absurd :D
proszę tu pierwszy przykładowy Link do: Delikatny peeling dla kobiet w ciąży i karmiących! ❤
i rossmanowe mają bardzo dobry skład, kosztują grosze i można stosować w ciązy.
do tego jest mnóstwo rękawic złuszczających, o działaniu podobnym do peelingu.
Może przesadzam,lekarka jednak jest zdania,że w moim przypadku nie można ryzykować bo tak naprawdę nie wiadomo co na mnie tak źle wpływało w poprzednich ciążach,że kończyły się jak się kończyły. Poza tym w peeling ma mega mocną dawkę kofeiny. Potrafi mi ciśnienie podwyższyć,więc... dla mnie to absurdem nie jest.

Mój zrobił tą przegrode. Ale prywatnie w medical clinic, coś pomiędzy 4000-4500 kosztowało już z konsultacjami. On sam chciał jak już się dowiedział gdzie problem. A sam pobyt w klinice trwał od rana do wieczora. Wcześniej zlecili serię badań, w wyznaczonym dniu zgłosił się, uspili go, zoperowali i wieczorem że wszystko było ok wysłali do domu. Przez kilka dni miał siedzieć w domu i nic nie robić więc nadrobil zaległe filmy. Na pamiętam że wracałam z pracy przerażona że będzie miał spuchniety nos, że trzeba będzie koło niego robić a miał tylko lekkie krwotoki bo tam paluchy wsadzal. Max tydzień czasu mu się goilo.
Później myślał żeby ubezpieczyć ten nos od bicia się, bo trochę kosztował ale stwierdził że przecież w bijatyki się nie miesza więc olał to.
Ja z perspektywy spania z nim przed i po zabiegu jestem zachwycona. Serio nic nie chrapie, nawet jakby był zmęczonych, opity jak cholera to nic a nic. A i nie wiem czy to miało związek ale od zabiegu ani raz kataru nie miał a wcześniej stale nos zapchany (albo wrażenie zapchanego).
No to mój ma to samo wiecznie zapchany nos jak chce zmarkac to nic nie wychodzi. Porozmawiam z nim dzisiaj może to namówie. Jeszcze jak byś mogła napisać gdzie robil to prywatnie.

No właśnie. My byśmy pewnie z tego skorzystali, ale maz ma umowe do końca pazdziernika w pracy i nie chcemy ryzykować;p
A wie ktoś czy np jak maz zaplanuje siebie swój urlop po moim porodzie, potem np weźmie ten urlop.okolicznosciowy to pozniej moze skorzystać z tej opieki na mnie ? Np po 3tyg ?
Czy to musi być od razu po ?
Na ciebie od razu po prodzie. Okolicznościowy jako ojcowski może wziąć do roku. Mój mąż dopiero teraz wziął (po zmianie pracy) sobie ojcowski 2 tygodnie.

Na miałam problem ze zgrzytaniem. Od urodzenia zgrzytalam dzialsami ponoć. Mega nieprzyjemne uczucie budzić się z obolala szczęka. Jak szłam oddać kał żeby sprawdzić czy pasożyty są (bo one jedna z głównych przyczyn) to modlilam się żeby je mieć bo wtedy kuracja i z głowy. Później było badanie pod kątem nerwicy i stwierdzili że bardziej wyluzowanej osoby nie znają. No i tak zgrzytalam, zęby popsuly się od tego. Wstydziłam się spać u kogoś /z kimś przez to zgrzytanie no ale nie mijalo. U mamy jak mieszkałam to z drugiego końca domu przychodziła mnie budzić bo wszystkich budziłam. I w ubiegłym roku tak samo z siebie ponoć przestało, tak przynajmniej T mówi, to samo jego rodzice że czasami słyszeli ale od roku już nic.
Dodam że śpiewam i gadam przez sen i zdarza mi się lunatykowac. To jest dopiero kosmos...
A to nie ty zakładałaś sobie niedawno aparat ortodontyczny?
Z tym zgrzytaniem to koniecznie do stomatologa po szynę...szkoda zębów.
Ja mam ale zakładam na noc tylko jak stresujący okres i zaciskam aż straszne bóle głowy się pojawiają...szyna wtedy przynosi ulgę.

Dziewczyny są szkoły rodzenia dlaczego nie korzystacie?
Ja bym pewnie korzystała. Ale z pierwszym byłam prywatnie i dużo pamiętam. Teraz na nfz do przychodni, do której należę będę chodziła od czwartku bo od poniedziałku będę na zwolnieniu, a ta szkoła rodzenia jest w godzinach przed południowych. Na pewno warto skorzystać i posłuchać...Ale ja w poprzedniej ciąży chodziłam od 20 tygodnia. Więc jak niektóre z dziewczyn piszą o sierpniu czy wrześniu to wydaje mi się późno trochę. Różne tematy nie wrócą. No chyba że to prywatnie i jakoś inaczej prowadzone.

reklama
dziewczyny a inne obszary,tzn nogi np? Bo ja cerę ładna mam,za to nog zrobiły mi się truskawkowe :errr:
No nie wiem co to truskawkowe [emoji23][emoji23][emoji23] ale nigdy mi się nogi nie łączyły w udach od wewnątrz, a teraz tak mam i przy gorących temperaturach bardzo to odczuwam...[emoji50]

Do góry