reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No to masz zagadke.... a corka bardziej postura podobna do meza czy Twojej rodziny?

Moj pierwszy syn to szczply..i wykapany moj tata... blond wlosy niebieskie oczy.a drugi syn to blondyn niebieskooki...ale pulpet po tesciach ,:) wtzuce foto na zamkniete :)
Córka ma budowę ciała jak wszyscy w rodzinie męża - typ atletycznej gazeli [emoji1] Mocne uda i pośladki, wąska w pasie. Wzrostem jest zawsze w 95-97 centylu, waga w 75. Ja byłam zawsze straszną malizną. Na wadze jako dziecko nie dobijałam do 3 centyla. I zawsze byłam malutka. Jak miałam 14 lat niespodziewanie urosłam 10 cm w rok - teraz mam 172. Córka siostry męża miała za to ponad 160 cm idąc do komunii. Mąż jako 13-latek wyglądał jak dorosły facet. Ja w wieku 18 lat wyglądałam na 13. Więc kompletne przeciwieństwa. Dlatego po drugim dziecku mogę się wszystkiego spodziewać :-)

reklama
U mnie nawet nie spytał czy chce znac plec ;) w trakcie badania powiedział "jesli chodzi o plec to mamy chłopca" bylam.pewna , że się nie dowiem, bo jestem raczej z osób grubych no i moj ginekolog zawsze narzekał jak mial mi robic usg ze on nie wiele widzi... jak to powiedziałam lekarzowi od prenatalnych to stwierdził, że on widzi na 100% chłopca i tu raczej nie ma znaczenia otyłość pacjentki ale sprzęt i ułożenie dziecka. Moje rozłożyło nogi ;p

Ale 100% to bedzie jak się urodzi;D
Mi gin na połówkowym pokazywał "o proszę zobaczyć - dziewczynka na 100%". A ja tam nic nie widziałam i nie wiedziałam na co patrzę [emoji1] Gin prowadząca ciążę po zobaczeniu zwykłego zdjęcia z tego usg też do mnie mówi "o, jak ładnie widać, że dziewczynka". A ja wciąż nie wiem jak oni to widzą.

Mi gin na połówkowym pokazywał "o proszę zobaczyć - dziewczynka na 100%". A ja tam nic nie widziałam i nie wiedziałam na co patrzę [emoji1] Gin prowadząca ciążę po zobaczeniu zwykłego zdjęcia z tego usg też do mnie mówi "o, jak ładnie widać, że dziewczynka". A ja wciąż nie wiem jak oni to widzą.
Właśnie nic nie dynda, nic nie widza dlatego wiedzą że dziewczynka [emoji23]

Nie wiem czy to od tego zalezy. Wydaje mi sie ze waga rodzicow nie ma zbytnio zwiazku. My z mezem oboje urodzilisy sie malutcy. Ja 2600 on 2800, a nasze corki pierwsza 3360 a druga 3500. Wydaje mi sie ze bardziej ma wplyw odzywianie kobiety w ciazy, stan zdrowia i inne czynniki srodowiskowe. Moja siostra byla np 2400 a jest pierwszy syn 4 kg.
A w ktorym tyg rodzilas Ty..?? Ty pewnie po 39 tc.w okolicy terminu..a w ktorym tyg wasze mamy rodzily..?? I czy dobrze byla liczona data poczecia ?? Bo kiedys roznie z tym było.... moze wasze mamy rodzily w 38 tc....lub po prostu przed terminem
..?
Jasne Odzywianie sie również ma kolosalne znaczenia :)

Ostatnia edycja:
Ja tak mam z ruchami i nawet jestem 23 tc ale jak się okazało łożysko z boku przewinęło się na przednią ścianę. Co do ubranek kilka szt na 56 bo uwierz mi będziesz zakładała kilka na zmianę (JA MIALAM na prawdę dużo ubranek a ubieralam może z 5 w których mi dziecko najbardziej odpowiadało :) )a co do rozmiarów co miesiąc już syn miał rozmiar większy i dopiero na dłużej miał rozmiar 74 :)
No poNiej z rozmiarem ubranek to temat rzeka..bo kedne rosna stale.a.inne skokowo i dziecko potrafi szybciutko kakis rozmiar przeskoczyc..a na innym sie zatrzymac ciut dłużej

reklama
Do góry