reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
To sex na ostro.... :)
ja w ciazu to delikatniej z mężem
Heh no cóż... ;)
Mi sie pierwszy raz tak zdarzylo
Maz paniki narobił. Nawet teściowa z Grecji dzwoniła
Nie no jasne rozumiem Cię. Lepiej jechać i sprawdzić.
Ja mówiłam o tym mojemu lekarzowi to powiedział, że po nie co "intensywniejszych" wyczynach cos takiego może mieć miejsce.

Ja ważyłam po urodzeniu 2900 a niemąż jakieś 3000-3200 ( teściowa nie pamięta dokładnie, bo 4 dzieci urodziła hehehe) teraz tez wielcy nie jesteśmy. Wiec chyba wielkoluda nie urodzę ;D na dzień dzisiejszy tez moja Hania nie przekroczyła 50 centyla jeśli chodzi o wymiary

No to 56 na pewno Ci sie przyda...i myslalabym o 50..o ilosci sztuk.

Ubranka to indywidualnie trzeba patrzrc
U mnie z kolei ja..brat...maz..
Powyzej 3500 wszyscy
Brat to powyzej 4kg
tesciowie bardzo pulchni.mojej mamy rodzina tez.... takie geny..2 synow juz wiem jak z ciuchami wyszlo..spodziewam sie powtorki z rozrywki :) czyli 62 w górę

U mnie nawet nie spytał czy chce znac plec ;) w trakcie badania powiedział "jesli chodzi o plec to mamy chłopca" bylam.pewna , że się nie dowiem, bo jestem raczej z osób grubych no i moj ginekolog zawsze narzekał jak mial mi robic usg ze on nie wiele widzi... jak to powiedziałam lekarzowi od prenatalnych to stwierdził, że on widzi na 100% chłopca i tu raczej nie ma znaczenia otyłość pacjentki ale sprzęt i ułożenie dziecka. Moje rozłożyło nogi ;p

Ale 100% to bedzie jak się urodzi;D
Wredny ten lekarz... podteksty dt grubosci mogl sobie darowac bo to nie ma wplywu...

Ja bym mu sie odciela ze ma chyba slaby sprzęt ze tak slabo widzi, albo problemy ze wzrokiem, takie komentarze sa zbedne
Zero kultury... no ale nie kazdy moze sobie pozwolic na zmoany lekarza.

Ja miałam.Zwiekszylam magnez z 1x2 do 2x2 i teraz 3x2.Skurcze się wyciszyły.Zawsze mi dokuczają w ciąży (bez czasem też) i zwiększenie dawki magnezu je wycisza.Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem.
Ja 3x1 ale przyznaję, że nie łykałam regularnie...piłam kawę....no i mam efekty :/
Dzisiaj 3x po 2tabl.brałam i oby pomogło bo do tej pory czuję jak mnie pobolewa po tych nocnych skurczach.
Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu na noc. I poszłam właśnie siusiu, biorę się za spłukiwanie wody, aż zauważam w toalecie i na podłodze krople krwi. Już zaczęłam się rozglądać, co spakować do szpitala, ale przyłożyłam papier i... ufff, to "tylko" hemoroidy. Nie spodziewałam się, bo nie wypróżniałam się i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby krwawiły tak same z siebie.

Któraś z Was pisała, że bierze Cyclo3fort albo Maxi3vena na żylaki nóg. Ile tabletek?
Mi Cyclo3fort na wizycie tydz. temu 3x1 zlecił...ale jeszcze nie kupiłam bo dop. dziś wypłatę dostałam.
Ja na noc smaruje łydki i stopy zimnym żelem z kasztanowca i pomaga do tego magnez.
I spacery pomagają bardzo.
Ja mam spacery codziennie w pracy :)
Drugie pytanie do wszysykichile wazyly wasze dzidzoe w ok 21 tc ??? Chce porownac z wami :)
My dzis 21 i 4 dni to waga byla 450 g

A u Was jak???? Tc i waga?
21t3d ważył 430g :)

reklama
Do góry