Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie to słodkiePowodzenia na wizycie &
Ja się dzisiaj rozczuliłam bo do pkola mam dostarczyć nasze foto na jakąś gazetkę...zaczęłam przeglądać albumy i fotki M.jak był malutki...Nie mogę się doczekać drugiego maluszka. Z resztą on też. Codziennie pyta kiedy urodzę mu braciszka Odkłada dla niego zabawki i ubranka. Chce smoczka sam wybrać w sklepie...bo musi być czerwony bo to jego ulubiony kolor A najbardziej rozbroił mnie teskstem "Którą dziurką wyjdzie mój braciszek?"
Ja ostatnio usłyszałam rozmowe mojej 6 latki z sąsiadka, jej rowiesniczkaPowodzenia na wizycie &
Ja się dzisiaj rozczuliłam bo do pkola mam dostarczyć nasze foto na jakąś gazetkę...zaczęłam przeglądać albumy i fotki M.jak był malutki...Nie mogę się doczekać drugiego maluszka. Z resztą on też. Codziennie pyta kiedy urodzę mu braciszka Odkłada dla niego zabawki i ubranka. Chce smoczka sam wybrać w sklepie...bo musi być czerwony bo to jego ulubiony kolor A najbardziej rozbroił mnie teskstem "Którą dziurką wyjdzie mój braciszek?"
Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?
Ja biorę 3x2 magnezu od paru tygodni i dopiero od tygodnia mam koszmarne skurcze. Cały dzień mnie łydki bolą od tego. Szukałam w necie sposobów, bo stwierdziłam, że to nie może być chyba kwestia magnezu, skoro go tyle biorę. Napisali, że za skurcze może odpowiadać też brak potasu lub wapnia. Na potas zjadłam parę migdałów wieczorem i wzięłam też wapń. Mam osteopenię i przez to, że biorę tak często ten magnez, to omijałam branie wapnia - nie można ich brać razem. A w nocy oczywiście po wzięciu tego wapnnia brak skurczy!Ja miałam.Zwiekszylam magnez z 1x2 do 2x2 i teraz 3x2.Skurcze się wyciszyły.Zawsze mi dokuczają w ciąży (bez czasem też) i zwiększenie dawki magnezu je wycisza.Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem.
Super! [emoji173]️ Masz już wyniki amnio?Będę miała córkę.Na 100%
Nie bo podobno u mnie w przychodni pilnują aby nie wkropic. :/ ale nie zwróciłam tylko jakaś taka osłabiona jestem.Dodawała soku z cytryny? Ja jak sobie przypomne ten smak to już mi się robi słabo. .. cały dzień po tym cierpiałam.