reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Powodzenia na wizycie &

Ja się dzisiaj rozczuliłam bo do pkola mam dostarczyć nasze foto na jakąś gazetkę...zaczęłam przeglądać albumy i fotki M.jak był malutki...Nie mogę się doczekać drugiego maluszka. Z resztą on też. Codziennie pyta kiedy urodzę mu braciszka :) Odkłada dla niego zabawki i ubranka. Chce smoczka sam wybrać w sklepie...bo musi być czerwony bo to jego ulubiony kolor :) A najbardziej rozbroił mnie teskstem "Którą dziurką wyjdzie mój braciszek?" :)
Jakie to słodkie :)

Powodzenia na wizycie &

Ja się dzisiaj rozczuliłam bo do pkola mam dostarczyć nasze foto na jakąś gazetkę...zaczęłam przeglądać albumy i fotki M.jak był malutki...Nie mogę się doczekać drugiego maluszka. Z resztą on też. Codziennie pyta kiedy urodzę mu braciszka :) Odkłada dla niego zabawki i ubranka. Chce smoczka sam wybrać w sklepie...bo musi być czerwony bo to jego ulubiony kolor :) A najbardziej rozbroił mnie teskstem "Którą dziurką wyjdzie mój braciszek?" :)
Ja ostatnio usłyszałam rozmowe mojej 6 latki z sąsiadka, jej rowiesniczka
Moja córka - a wiesz, że na jesień będę mieć brata?
Sąsiadka - na prawdę? Siostra mi mówiła, że dzieci się rodzi pupą!
Moja córka - no jak Ciebie mama pupą urodziła to ja Ci serdecznie współczuję
[emoji23][emoji23][emoji23]

Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?

Ja miałam.Zwiekszylam magnez z 1x2 do 2x2 i teraz 3x2.Skurcze się wyciszyły.Zawsze mi dokuczają w ciąży (bez czasem też) i zwiększenie dawki magnezu je wycisza.Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem.

Wczoraj już nie wzięłam Duphastonu na noc. I poszłam właśnie siusiu, biorę się za spłukiwanie wody, aż zauważam w toalecie i na podłodze krople krwi. Już zaczęłam się rozglądać, co spakować do szpitala, ale przyłożyłam papier i... ufff, to "tylko" hemoroidy. Nie spodziewałam się, bo nie wypróżniałam się i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby krwawiły tak same z siebie.

Któraś z Was pisała, że bierze Cyclo3fort albo Maxi3vena na żylaki nóg. Ile tabletek?

Ja miałam.Zwiekszylam magnez z 1x2 do 2x2 i teraz 3x2.Skurcze się wyciszyły.Zawsze mi dokuczają w ciąży (bez czasem też) i zwiększenie dawki magnezu je wycisza.Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem.
Ja biorę 3x2 magnezu od paru tygodni i dopiero od tygodnia mam koszmarne skurcze. Cały dzień mnie łydki bolą od tego. Szukałam w necie sposobów, bo stwierdziłam, że to nie może być chyba kwestia magnezu, skoro go tyle biorę. Napisali, że za skurcze może odpowiadać też brak potasu lub wapnia. Na potas zjadłam parę migdałów wieczorem i wzięłam też wapń. Mam osteopenię i przez to, że biorę tak często ten magnez, to omijałam branie wapnia - nie można ich brać razem. A w nocy oczywiście po wzięciu tego wapnnia brak skurczy!

reklama
Do góry