reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja się nie zdziwię jak ja urodzę w domu:-D do szpitala z moją pania dr mam ponad 100 km i mam nadzieję,że zdążę dojechać :biggrin2:
Ja jeszcze musze ogarnąc jakąś położną właśnie bo mimo,że rodziłam już to tak dawno temu to było,że czuję się strasznie zielona :errr: z pierwszego porodu pamietam tylko,że połozna miała wąsy ale w dobrym momencie mnie nacięła i że poród trwał 11 g 45 min:-Dpoza tym..luka w pamięci

aa..kupiłam dzis detektor tętna,może dobrze,może źle ale nie wytrzymałam i musiałam kupic coś dzidziusiowego :biggrin2:

reklama
Ja tez w pro familia, jesteś z lodzi czy rzeszowa?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też myślałam o pro familia, ja Łódź [emoji6]

nzjdyx8dtnebih09.png

Byłam wczoraj na USG genetycznym :) w lux medzie jest tak, że nie robią USG na każdej wizycie tylko trzeba mieć skierowanie i trochę się pospieszylam bo wyszło że jest 11t3d ale Mały ma już 51 mm także udało się wszystko sprawdzic i jest ok :) Przezierność prawidłowa 1mm, kość nosowa na miejscu, serce w porządku :) I ruchliwy maluch strasznie :)
Pani doktor mówiła też o teście PAPPA że można go wykonac, ale to nasza decyzja bo nie ma wskazań.
Szczerze to brałam go pod uwagę w sytuacjo, kiedy byłoby coś niejasne w obrazie USG... A tak naprawdę to tylko statystyka.
Czy Wy wykonujecie to badanie?
Zdjęcia wrzucę w wątku z USG

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie uważam tego badania pappa za statystyki. Już któryś raz to czytam. Zarówno mój lekarz jak i ten który robił mi badania genetyczne mówili o tym, że i usg i krew dają pełny obraz badań. Pisałam więcej o tym zaraz po moim badaniu. Takie są standardy europejskie. Jeżdżą na szkolenia za granicę więc ufam, że mają wiedzę...nie tylko siedząc za biurkiem.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

I w panstwowych szpitalach jedzenie to koszmar.. pisze na podstawie 3 szpitali w ktorych bylam. .. niestety ja akurat mam zle doswiadczenia...Kobiety w ciazy np bylam na patologii w 4 miesiacu.. ...ciagle glodna bylqm... maz mi obiady ..sniadania gotowal...
Po porodzie mamy karmiace... tez chca wiecej jesc..tym bardziej ze przez kilka godz8n lub kilkanascie nic nie jedza...bo rodzily... przy drugim porodzie maz musial dziecko pierwsze ogarnac w domu..a ja katering z domowymi obiadami zamawialam..

I w panstwowych szpitalach jedzenie to moszmar.. pisze na podstawie 3 szpitali w ktorych bylam. Kobiety w ciazy np bylam na patologii w 4 miesiacu.. ...ciagle glodna bylqm... maz mi obiady ..sniadania gotowal...
Po porodzie mamy karmiace... tez chca wiecej jesc..tym bardziej ze przez kilka godz8n lub kilkanascie nic nie jedza...bo rodza.... przy drugim porodzie maz musial dziecko pierwsze ogarnac w domu..a ja katering z domowymi obiadami zamawialam..
Słyszałam że w prywatnych lepiej karmią ale ile w tym prawdy to nie wiem [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja leżałam w państwowym i nie miałam na co narzekać jeśli chodzi o posiłki a bardzo wybredna jestem bo nie jadam żadnych wędlin [emoji173]️ pani nawet mi zostawiła obiad w kuchni specjalnie jak będę mogla po operacji jeść, kochana

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
Do góry