reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A ile u Was kosztuje USG I trym?

Moja córa na I usg też była "raczej chłopcem".

Właśnie dzwonili z pracy, że dostali kontynuację L4 i... liczą na pracę zdalną tzn. że prześlą mi jakieś pliki do sprawdzenia. Ekhym, szkoda, że nie nagrywam rozmów.
[emoji23][emoji23][emoji23] co to znaczy? Dostali L4 i liczą na to że będziesz pracować? Jaja sobie robią? [emoji23]

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
@Margonelka może Twojej gin chodzilo ze zrobi na swoim sprzęcie i sprobuje sprawdzic te wskazniki ktore trzeba i jak cos jednak ja zaniepokoi albo nie uda jej sie zmierzyc to zrobi ci prywatnie na lepszym sprzecie zeby miec pewnosc co jest? Ale jak za prenatalne 400zl to chyba sobie licza sporo bo tyle to połówkowe kosztuje przynajmniej u mnie.
Napewno lepiej sprawdzic ta przeziernosc i nosek, ja na to czekałam odliczając dni bo to jednak dało mi spokój ze jest ok

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A chodzisz na wizyty na NFZ?
U mnie tez prenatalne płatne za usg 250 a badania krwi 140zl czyli tak samo. Ale ja chodzę do lekarza prywatnie.

Chodzę tylko prywatnie,ale moje centrum medyczne ma umowę z NFZ(ponoć chwilowo nie mają kasy) tylko nie wiem dlaczego p.dr tak powiedziała..
Zadzwoniłam do pań z rejestracji i okazało się,że kasa jest..i prenatalne mam 09.04. Może uda się na NFZ bo w końcu wskazania są,ale w razie czego mam się przygotować na 400 zł(usg+pappa)

Witam serdecznie. Dołączał do październikowych mam, wstępny termin to 30.10.2018, ale to się okaże muszą tydzień pozdrawiqm.
A jak tam wasze mdlosci minęły ? Moje zaczynają się ok 17 i juz do wieczora....
Też właśnie miewałam mdłości głównie po poludniami i tak już do pójścia spać [emoji19] u mnie trwały tylko dwa tyg, życzę żeby u Ciebie też tak było. [emoji6]

nzjdyx8dtnebih09.png

@Margonelka może Twojej gin chodzilo ze zrobi na swoim sprzęcie i sprobuje sprawdzic te wskazniki ktore trzeba i jak cos jednak ja zaniepokoi albo nie uda jej sie zmierzyc to zrobi ci prywatnie na lepszym sprzecie zeby miec pewnosc co jest? Ale jak za prenatalne 400zl to chyba sobie licza sporo bo tyle to połówkowe kosztuje przynajmniej u mnie.
Napewno lepiej sprawdzic ta przeziernosc i nosek, ja na to czekałam odliczając dni bo to jednak dało mi spokój ze jest ok

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To jest jej sprzęt i chyba całkiem niezły. Strasznie się stresowalam tym,że mogę go nie mieć,ale naprawdę wolę zapłacić. Chciałam na NFZ bo za wszystko już place(leki,badania) 100% i chociaż to chcielibyśmy państwowo... Ale nie ma takich pieniędzy,które ważniejsze by były od spokoju:)

Hej:) Pamiętacie mnie jeszcze?
Staram sie Was nadrabiać na bieżąco,ale czasem siły napisać już nie mam :(
@Leśny człowiek no piękna ta Twoja Dzidzia :-Di jak ładnie wszystko widać,po prostu rewelacja !
I w ogóle gratuluje każdej z dziewczyn ich Maluszków,pięknych usg i dobrych wyników. Wierzę też,że u dziewczyn z krwiakami wszystko wyjdzie na prostą i juz niedługo będziecie cieszyły się aktywniejszą ciążą:tak:
Dziewczyny,mnie moja p.dr o prenatalnym powiedziała,że niestety na NFZ u niej szans raczej nie ma,więc zrobi mi na wizycie zwykłe i jeśli cos ją zaniepokoi dopiero zrobi prenatalne(koszt 400 zł) bo nie chce mnie bez potrzeby narażać na koszty. I mam dylemat co zrobić....szukać gdzieś indziej czy obstawać na siłę przy prenatalnym?:errr:
U mnie taka sama sytuacja, dr powiedzial ze zrobi usg w 12-14 tyg w ramach nzf ale prenatalne u siebie w gabinecie za 400 zl tez zaleca, bo ma lepszy aparat usg no i w tym jest pappa.

4c3tskjo983508q9.png

U mnie taka sama sytuacja, dr powiedzial ze zrobi usg w 12-14 tyg w ramach nzf ale prenatalne u siebie w gabinecie za 400 zl tez zaleca, bo ma lepszy aparat usg no i w tym jest pappa.

4c3tskjo983508q9.png
Tylko,że p.dr robi wszystko u siebie i naprawdę nie wiem dlaczego mi skłamała z tą kasą,że na nfz nie da rady. Orientujecie się jak to działa?Pani doktor nie dostaje za to pieniędzy albo mniej?

reklama
Ranny ptaszek skąd taka myśl ze się spinam? Bo raczej emocji z tekstu pisanego ciężko wywnioskować. Pisze to spokojnie, zależy jak ty to sobie interpretujesz. wlasnie bym powiedziala, ze uwazasz ze wiesz lepiej bo pisala najpierw jedna dziewczyna ze tak nie jest v(chyba aspekt) potem ja a ty nadal przy swoim ze twoje dziecko miało i na NFZ więc "chyba każde dziecko ma robione"
Podziękowania to lajki które się klika tak dla informacji.
Nie mówię ze nie można rozmawiać ale ja napisałam co uważam i jak zabrzmiala twoja treść.
Jak widzę Alka1990 zrozumiała o co mi chodziło.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Do góry