reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ale raczej jak godzisz w prywatnym szpitalu który ma podpisaną umowę z NFZ to jest co innego i proszę nie wmawiają ze nie. Sama masz przykład siebie i bratowej. Raczej większość dziewczyn będzie rodzić w normalnym państwowym szpitalu więc może lepiej pisać jak jest w takim a nie wprowadzać w błąd ze bedzie dziecko miała usg głowy itd i po porodzie będą zdenerwowanie dlaczego ich dziecko nie ma zrobionych wszystkich badań. Chcesz to rodz jak wolisz ale nie możesz wypowiadać się na temat państwowego szpitala bo w takim nie rodzilas.
A informacja ze roodzilas w prywatnym ale z podpisaną umowa powinnaś na początku nakreślić i nie jest to "szczegół" wg mnie.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

A ja myślałam ze jak się rodzi na NFZ to wszędzie przysługuje to samo ;/ w końcu się płaci składki na NFZ wiec powinno się dostać wszędzie w ramach NFZ to samo ;/
To co napisaliście dziewczyny Skłania mnie do rodzenia w prywatnym szpitalu zdecydowanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
A ja myślałam ze jak się rodzi na NFZ to wszędzie przysługuje to samo ;/ w końcu się płaci składki na NFZ wiec powinno się dostać wszędzie w ramach NFZ to samo ;/
To co napisaliście dziewczyny Skłania mnie do rodzenia w prywatnym szpitalu zdecydowanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Ja rodzilam 2 razy w panstwowym...ale za drugim mialam lekarza prowadzacego przy porodzie.... kolosalna roznica !!! Wszyscy wiedzieli od kogo jestem.. calkiem inna opieka :) a badania jak w kazdym szpitalu

Ja rodzilam 2 razy w panstwowym...ale za drugim mialam lekarza prowadzacego przy porodzie.... kolosalna roznica !!! Wszyscy wiedzieli od kogo jestem.. calkiem inna opieka
Taaa... ja miałam kartę ciąży od ordynatora i nic mi to nie dało, włącznie z tym, że pan ordynator mnie nie poznał/nie przyznał się do mnie na ściąganiu szwów z nacięcia krocza. Ordynator cały czas stał w gabinecie i coś gadał lekarzom. Tylko położna coś szepnęła, że chyba brzydko się goi (miała rację), ale lekarz udał, że nie słyszy, wypisali mnie i potem sama się bujałam. Większą zasługą była chęć wynajęcia przeze mnie położnej, która to jednak nie zdążyła przyjechać, ale przynajmniej mogłam rodzić z mężem (i tak płaciłam za to szpitalowi 250 zł, ale gdybym nie była pacjentką umówioną z położną, to w ogóle by mnie do sali porodów rodzinnych nie wpuścili, tylko wysłali na wieloosobową, gdzie mąż nie ma wstępu).

Właśnie zrobiłam awanturę przez telefon, bo miałam wczoraj dostać termin USG I trymestru, a telefon milczał. A Pani mi powiedziała, że mają dużo zgłoszeń, więc przedłużyli rozpatrywanie skierowania do 7 dni roboczych - a przecież jeszcze czekanie na wizytę!!! Oświeciłam Panią, że mi się spieszy i obiecała, że poda info do działu.

Matko, ale się zdenerwowałam.

Ostatnia edycja:
Ale raczej jak godzisz w prywatnym szpitalu który ma podpisaną umowę z NFZ to jest co innego i proszę nie wmawiają ze nie. Sama masz przykład siebie i bratowej. Raczej większość dziewczyn będzie rodzić w normalnym państwowym szpitalu więc może lepiej pisać jak jest w takim a nie wprowadzać w błąd ze bedzie dziecko miała usg głowy itd i po porodzie będą zdenerwowanie dlaczego ich dziecko nie ma zrobionych wszystkich badań. Chcesz to rodz jak wolisz ale nie możesz wypowiadać się na temat państwowego szpitala bo w takim nie rodzilas.
A informacja ze roodzilas w prywatnym ale z podpisaną umowa powinnaś na początku nakreślić i nie jest to "szczegół" wg mnie.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Hahaha [emoji23][emoji23]spoko nie odzywam sie skoro nie moge

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry