reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja bym nie brala.. kurde jest tyle innych dostepnych na hemoroidy masci ktore mozna stosowac w pierwszym trymestrze...ze nie musial od razu przepisywac takich co sie nie zaleca.... jakies badania robili skoro nie zalecaja w 1 trymestrze...albo nie chcieli placic za dodatkowr badania.. zeby tanszy lek byl...
Tak czy inaczej ulotka jasno mowi.... a lekarz moze zapomnial tresc ulotmi... chyba ze walczysz z hemoroidami tyle czasu..i zadne masci nie po.agaly "te bezpieczne" do tej pory..... tyle tu masci dziewczyny wymienialy... i sa bez recepty tez.... a Pani w aptece wie ze dla Ciebie i ze w ciazy??
Nawet nie spytałam w aptece, wiesz, myślałam, że jak ginekolog zapisała i wie, że w ciąży, to po co mam mówić w aptece... Z hemoroidami mam pierwszy raz w życiu doczynienia. A lek wcale tani nie był - 35 zł za 30ml

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja uwazam ze oczywiscie sa silne srodki skuteczne na hemoroidy.. ktore natuchmiastowo zadzialaja... ale jak wplynie to na ciaze...po co ryzykowac...lepiej na poczatek probowac bepiecznymi dla ciazy srodkami... ja od tego bym zaczzela.. jak najmniej chemii i jak najmniej inwazyjnie.. moze i dluzej leczenie trwalo bo az 4 dni zanim zniknely ale bezpiecznie...

Nawet nie spytałam w aptece, wiesz, myślałam, że jak ginekolog zapisała i wie, że w ciąży, to po co mam mówić w aptece... Z hemoroidami mam pierwszy raz w życiu doczynienia. A lek wcale tani nie był - 35 zł za 30ml

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Jasne..zaufalas lekarzowi.... moja 3 ciaza i 3 hemoroidy :) ja nawet lekarzowi juz nie mowie.. przeszperalam caly internet w pierwszej ciazy.. co najwiecej lekarzy dziewczynon przepisywali.. i co dzialalo.... w aptece pani potwierdzila ze w ciazy mozna brac.. i lekarza w pierwszej ciazy tez spytalam... mowilam ze chcialabym ten...a na recepte zwiekszona dawka.... i tyle... zawsze sprawdzam lekarzy.... . Jednak co 1000 mam / lekarzy w internecie to nie jeden lekarz....juz na sobie sie nie raz przekonalam..... ze w szpitalu dziecku nie potrafili pomoc.. a rady z internetu tak

Hej dziewczyny już jestem spokojna i szczęśliwa :tak: mamy serduszko i 2,60cm z usg wychodzi 9t3d więc narazie tylko jeden dzień różnicy z om. Lekarz pokazał nóżki i rączki i że ma skrzyzowane nóżki i jedną stopką sobie ruszał choć ja tego nie widziałam :laugh2:
A teraz kolejne zmartwienie bo miesiąc temu robiłam cytologie i oczywiście tylko mój wynik nie przyszedł więc albo coś znaleźli albo zgubili :no:
Prenatalne mam 11.04 więc niedługo i wtedy już się powinno wyjaśnić co z cytologia.
Ale i tak jestem szczęśliwa :tak::biggrin2:

Załączniki

• 20180321_175416.jpg
    20180321_175416.jpg
    994,4 KB · Wyświetleń: 102
Hej dziewczyny już jestem spokojna i szczęśliwa :tak: mamy serduszko i 2,60cm z usg wychodzi 9t3d więc narazie tylko jeden dzień różnicy z om. Lekarz pokazał nóżki i rączki i że ma skrzyzowane nóżki i jedną stopką sobie ruszał choć ja tego nie widziałam :laugh2:
A teraz kolejne zmartwienie bo miesiąc temu robiłam cytologie i oczywiście tylko mój wynik nie przyszedł więc albo coś znaleźli albo zgubili :no:
Prenatalne mam 11.04 więc niedługo i wtedy już się powinno wyjaśnić co z cytologia.
Też mam 11.04 prenatalne,[emoji4] mój dzidek 2,83 cm, wg usg 9t4d

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo już padłam. U ginki opóźnienie, ale do rzeczy :
Krwiak się wchłonął (aż się powyłam na tej kozetce ze szczęścia) jest tam jakiś mikro ślad po nim ale nawet niezmierzalny, wiec wpisała już jako ciąża jednorodna :)
Człowiek już nie jest Tictac’em tylko zdecydowanie człowiekiem i to ruchliwym - ręce nogi tańczyły :D wg OM 9w2d wg jego długości 10w1d [emoji79] tydzień większy !
Dlatego prenatalne mam już 04.04 wg OM to będzie 11w3d ale długość człowieka mówi co innego :D
Duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek, mogę czasem wyjść z domu, ale bez szaleństw, żeby problem się znów nie pojawił, bo taka niestety mam tendencje.
Ufff kamień spadł mi z serca :)

b7735dbd5bb0e1b84cc97f6681c9453e.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@pat&mom
Czy przez ten czas do dzisiejszej wizyty mialas jakies plamienia np brazowe co swidczylo by o tym ze krwiak sie oczyszcza czy cos ?? Rozumiem ze lezalas ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pat&mom
Czy przez ten czas do dzisiejszej wizyty mialas jakies plamienia np brazowe co swidczylo by o tym ze krwiak sie oczyszcza czy cos ?? Rozumiem ze lezalas ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tez miałam krwiaka, nie wiem jaki rozmiar bo nie było rozmiaru w opisie. Nic nie plamilam, nie krwawiłam, leżałam ponad 2 tyg plackiem, brałam luteinę 3 razy dziennie. Na kolejnej wizycie okazało się że po krwiaku nie ma śladu:D
Twój też się wchłonie, zobaczysz!! :) Może jest troszkę większy i potrzebuje więcej czasu ale napewno się wchłonie. Straj się o nim nie myśleć i się nie stresować tym, bo stres Ci nie ułatwi sprawy ;)

reklama

Cudne wieści ^_^ Gratulacje i bardzo się cieszę:-)

Do góry