reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jeszcze nie mam wyznaczonych prenantalnych ale na pewno pójdziemy razem choćby miało być usg dopochwowe. I tak zakładają taką chustę na brxuch i nogi żeby było bardziej komfortowo :).
Mam nadzieję ze dotrwamy do prenantalnych

Dziewczyny czy na 1 prenatalne zabieracie męża?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to ja byłam szczepiona a wynik mam ujemny. To gdzie tu logika ?
Chociaż nie wiem teraz , Jak się nazywa te badanie ? Na skierowaniu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na logikę....szczepienie jest obowiązkowe....wiec po co lekarz dał mi skierowanie na badanie ? Może jest tak że pomimo szczepienia można nie mieć przeciwciał?? Może szczepionka no się nie przyjmie i dlatego dodatkowo się to bada?

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

No to ja byłam szczepiona a wynik mam ujemny. To gdzie tu logika ?
Chociaż nie wiem teraz , Jak się nazywa te badanie ? Na skierowaniu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Na skierowaniu to chyba było IGg

Dziewczyny czy na 1 prenatalne zabieracie męża?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja tylko jestem taka bezwstydnica?! [emoji23] ze mna zawsze maz byl w pierwszej ciazy a z tego co pamietam to dlugo moj ginekolog robil dopochwowo usg. Na prenatalne idziemy z synem bo nie ma z kim zostac wiec w ogole moze byc wesolo [emoji2]

Najwazniejsze zebysmy kazda co do jednej po prenatalnych miala dobre wiesc!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też od samego początku chodzę z mężem...co prawda za pierwszym razem zastanawiałam się czy lekarz nie będzie miał nic przeciwko ale zaprosił nas razem do gabinetu...i zobaczyliśmy oboje bijące serduszko [emoji4]

Na skierowaniu to chyba było IGg

Rubella virus/różyczka igg

Ja nie byłam szczepiona ale chorowałam jako dziecko. Mam wysokie p/ciała. Ale np.na żółtaczkę byłam szczepiona kiedyś I wyszły mi niedawno niskie p/ciała i mia łam zlecone doszczepienie się (przed ciążą to było)

usg wizyta 19.03

Ja nie byłam szczepiona ale chorowałam jako dziecko. Mam wysokie p/ciała. Ale np.na żółtaczkę byłam szczepiona kiedyś I wyszły mi niedawno niskie p/ciała i mia łam zlecone doszczepienie się (przed ciążą to było)

usg wizyta 19.03
To widocznie po szczepieniu mogą zanikać wciągu życia te przeciwciała

usg wizyta 19.03

A to przepraszam za zamieszanie - nie miałam
Tego na skierowaniu, nie robiłam tego badania ;)
Robiłam toksoplazmozę, weneryczne, zapalenie wątroby , hiv, tsh, morfologię , glukozę i mocz i tyle

reklama
Moja kuzynka jest w drugiej ciąży i też nie miała różyczki ani wcześniej ani teraz. W sumie nie wiem po co lekarzowi ta wiedza skoro w ciąży i tak nie można się zaszczepić ale tak kazał wiec zrobiłam [emoji6]

Do góry