reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ze mnie od jakis 2 tygodni leci bialy śluz, ale to niby normalne na początku ciazy [emoji6]

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]

A ja caly czas z plamieniami mam uplawy w kolorze zoltym wodniste ... od lekarza dostalam lactovaginal ale nie widze zeby jakos specialnie pomagalo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja caly czas z plamieniami mam uplawy w kolorze zoltym wodniste ... od lekarza dostalam lactovaginal ale nie widze zeby jakos specialnie pomagalo

No żółte sygnalizuja o jakiejs infekcji. U mnie nie ma, ginekolog mowil ze wszystko ok i to normalne

p19u9jcg36lbmzsm.png

Hej dziewczyny, mam kilka pytanek:
Czy macie juz zalozona kartę ciąży, jeśli tak to od którego tygodnia?
Czy miałyście juz przepisane jakieś badania przez lekarza, czy jedynie na własna rękę?
Jakie suplementy bierzecie?
Czy któraś ma infekcje i jak ja leczy?

Ja dziś zaczęłam 8 tydzien. Karty ciąży nie mam, badań żadnych... suplement biorę DuphaVit pregna (maz taki kupił). Stwierdzono u mnie infekcje, jednak nic mi na to nie przepisano. Leżę i wyleguje mojego krwiaka. Czekam na czwartkowa wizytę, aby w końcu usłyszeć jakieś dobre wieści...

Mnie karte ciazy lekarz zalozyl w 7 tc na pierwszej wizycie.
Badania i wizyty prywatnie. Jak to dziewczyny robicie macie skierowanie na badania prywatne i idziecie do ginekologa na nfz i prosicie o skierowanie na te badania?
Ja biore femibion i folic dodatkowo pije essentiALA to sa kwasy tluszczowe 3,6,9 z oleju lnianego specialnie oczyszczone
Infekcja to pisalam wyzej biore lactovaginal co 2 dzien

Czy miałyście juz przepisane jakieś badania przez lekarza, czy jedynie na własna rękę?

Ja dziś zaczęłam 8 tydzien. Karty ciąży nie mam, badań żadnych... suplement biorę DuphaVit pregna (maz taki kupił). Stwierdzono u mnie infekcje, jednak nic mi na to nie przepisano. Leżę i wyleguje mojego krwiaka. Czekam na czwartkowa wizytę, aby w końcu usłyszeć jakieś dobre wieści...
Hej. Mi założyli kartę w 8 tygodniu. Jakieś badania już miałam, ale pamiętam też, że w 1. ciąży skierowanie na badania dostałam dopiero w 10 tygodniu. Biorę Pregnę plus.
Widzę, że też walczysz z krwiakiem. Ja już powoli dostaję nie powiem czego, zaczynam 5 tydzien oszczędzania się ( czyli głównie leżenia), mam coraz gorsze myśli w głowie, ciągle sie zastanawiam, czy ten krwiak nie rośnie i co z Maleństwem. Niby mam wizytę jutro albo w środę (w medicoverze, wiec żeby dostać sie do mojej ginekolog muszę polować na wizytę z dnia na dzień:/), ale raczej bez usg będzie. A usg dopiero 20 marca.
No ale mam nadzieję, że nasze krwiaki się wchłoną!

Hej. Mi założyli kartę w 8 tygodniu. Jakieś badania już miałam, ale pamiętam też, że w 1. ciąży skierowanie na badania dostałam dopiero w 10 tygodniu. Biorę Pregnę plus.
Widzę, że też walczysz z krwiakiem. Ja już powoli dostaję nie powiem czego, zaczynam 5 tydzien oszczędzania się ( czyli głównie leżenia), mam coraz gorsze myśli w głowie, ciągle sie zastanawiam, czy ten krwiak nie rośnie i co z Maleństwem. Niby mam wizytę jutro albo w środę (w medicoverze, wiec żeby dostać sie do mojej ginekolog muszę polować na wizytę z dnia na dzień:/), ale raczej bez usg będzie. A usg dopiero 20 marca.
No ale mam nadzieję, że nasze krwiaki się wchłoną!
O to daj jutro lub pojutrze znać jak po wizycie, czy krwiak sie zmniejszył. Ja tez chodzę do medicover. A z jakiego miasta jesteś? Jakie wymiary ma Twój krwiak i w którym tygodniu juz jesteś? Ja tez juz nie mogę sie do zejść wizyty. Ciagle sie zastanawiam, w która stronę to sie zmieniło w środku i co sie tam dzieje z tym krwiakiem...

U mnie karta ciąży będzie zakładana w najbliższy poniedziałek czyli 8tc3d. Badania już wszystkie wykonane (te co są obowiązkowe do bodajże 10 tygodnia), wszystko na NFZ. A łykam Pregna Plus i dodatkowo jeszcze magnez .

Kiedy idziesz na kolejną wizytę? Może wtedy skieruje Cie na badania i założy kartę ciąży .

O to daj jutro lub pojutrze znać jak po wizycie, czy krwiak sie zmniejszył. Ja tez chodzę do medicover. A z jakiego miasta jesteś? Jakie wymiary ma Twój krwiak i w którym tygodniu juz jesteś? Ja tez juz nie mogę sie do zejść wizyty. Ciagle sie zastanawiam, w która stronę to sie zmieniło w środku i co sie tam dzieje z tym krwiakiem...

Dziewczyny gdzie macie tego krwiaka pod kosmówka tak? Bierzecie jakies leki?

Ja kartę w czwartym tygodniu dostałam. Wtedy od razu skierowanie na mnóstwo badań i oprócz witamin dla ciężarnych i magnezu biorę duphaston. To ostatnie przez poprzednia pozamaciczną ciążę.

Ja tez dostalam odrazu karte ciazy w 7tc. Suplementow nie biore bo nie sa dobre. Biore żelazo, jod, wit D i folik [emoji4]

p19u9jcg36lbmzsm.png

reklama
Czyli rozumiem ze nikt z was nie ma problemu z uplawami koloru takiego beżu kremu ? Jesteś wyjątkowa ? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry