reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Po świętach oczywiście obzarta...:p ale było ok :)
Ja też w ogóle ruchów nie czuję, tylko właśnie czasem taki napięty brzuch jakby kamień taam był... :o :)
Właśnie, ja też nie czuję ruchów, co mnie trochę martwi. Za to brzuszek urósł i wygląda jak piłeczka. I ostatnio nieraz bolał, albo właśnie jest napięty jak kamień. Więc też tak macie?

reklama
Łożysko przodujące zawsze jest umiejscowione na przedniej ścianie [emoji6] U mnie dodatkowo jest o tyle nieciekawie bo prawie calkowicie przesłania wewnętrzne wejście szyjki macicy [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png
Ja tego co wiem to nie musi być na przedniej ścianie, ja mam na tylnej ale nisko i ginekolog mi powiedziała ze jest przodujace puki co i mam się oszczędzać żeby dać mu możliwość się jeszcze podnieść

Ja tego co wiem to nie musi być na przedniej ścianie, ja mam na tylnej ale nisko i ginekolog mi powiedziała ze jest przodujace puki co i mam się oszczędzać żeby dać mu możliwość się jeszcze podnieść
O widzisz to nie wiedziałam... Przeszukując internety znajdowałam informacje o przodującym właśnie na przedniej ścianie [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png

O widzisz to nie wiedziałam... Przeszukując internety znajdowałam informacje o przodującym właśnie na przedniej ścianie [emoji4]

w57v3e3kdnfl41ek.png
Wydaje mi się ze tutaj głównie chodzi o to ze wejście do macicy jest zasłonięte, częściowo lub całkowicie a samo łożysko może być i na przedniej i na tylnej ścianie :) tak podejrzewam przynajmniej :)

Nie uwierzycie , w końcu siadłam i zrobiłam aktualizacje ! :)
kto zna ten wie , dodanie się do tabelki lub zmiana w tabelce pisać do mnie na PRIV lub w wątku TABELKA :)
na prawdę mamy tylko 1 dziewczynkę :szok: ?

pp1.jpg
pp2.jpg
pp3.jpg
pp4.jpg

Załączniki

• pp1.jpg
    pp1.jpg
    69,8 KB · Wyświetleń: 282
  • pp2.jpg
    pp2.jpg
    81,8 KB · Wyświetleń: 286
  • pp3.jpg
    pp3.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 295
  • pp4.jpg
    pp4.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 289
Piszecie o twardym brzuchu... ja w srode na na napiety twardy brzuch dostalam no spe 3x dziennie aspargin luteine chociaz przed wizyta jak bralam duze dawki magnezu to bylo lepiej :)

reklama
Witam i ja poświątecznie.
My byliśmy na święta u moich rodziców w Polsce, też powiedziałam rodzinie o ciąży - znaczy wujkom i babci, rodzice wiedzieli juz wcześniej, ale entuzjazm był ograniczony. Może sie troche martwią jak my/ ja sie w tym wszystkim ogarnę.
Tez sie zastanawiam, za granicą, pomocy z nikąd za bardzo, dwoje dzieciaków. No, ale jakoś damy rady.
Jak wróciliśmy to się okazało, że w skrzynce były wyniki Nifty i juz wiadomo, ze dziecko jest zdrowe [emoji4] u lekarza jest tez pełny raport i info o płci, ale nie wiem czy w ogóle chce wiedzieć, wiec narazie nie dzwonię.
Chciałam tez odrazu powiedzieć szefowi, ale dziś jakoś nie było okazji. Może jutro... trochę się obawiam jego reakcji, tak szczerze mówiąc, pewnie dlatego się tak zbieram...

Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i ginka mówiła, ze mniej widzi na usg, tyle. Ruchy jakieś czułam, ale to moja druga ciąża, wiec wiem na co zwracać uwagę. W pierwszej czułam w 20 tyg.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry