Miałam jechać na basen Ale sie boję ze coś sobie pogorsze
Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w ciąży z Piotrusiem też miałam identycznie umiejscowione łożysko i faktycznie koło 22tc się podniosło... Damy radę [emoji12] Co do widoczności- przez brzuch było dość słabo widać właśnie przez tłuszczyk więc zrobiliśmy dopochwowe i też lekarz stwierdził że ja chyba po prostu jestem nieprzepuszczalna dla fal usg [emoji23] Ale wszystko zmierzone i na swoim miejscu więc nie ma czym się martwić [emoji16]Dasia to takie przykre.
Kasia super ze z maluszkiem w pożądku. U mnie teraz w szpitalu dopiero sie dopatrzył moj nowy lekarz ze tez mam lozysko przodujace, kazal sie tym nie martwic. Mowil ze jeszcze ma czas sie podniesc, wiec nie martw sie na razie. Pisze z taka dziewczyna z lipca tez miala przodujace ostatnio nawet sprawdzala mi, okazalo sie ze w 22 tygodniu sie podnioslo wiec na razie sie nie martw. Tylko moze Ci bedzie ciezko funkcjonować oszczedzajac sie ale to do przezycia.
Mi tez mowia ze u mnie slabo widac przez sadelko
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jesteśmy po wizycie [emoji16] Maluszek jest przesłodki, Tak fajnie rąsie do buźki przytulał [emoji7] Mamy już 6,5cm [emoji16] Płeć będziemy wypatrywać na kolejnym usg za 4 tygodnie bo dziś nic nie było widać-jak to lekarz określił, moje ciało słabo przepuszcza fale usg [emoji52] Ale żeby nie było tak kolorowo, mam łożysko na przedniej ścianie zachodzące prawie na całe wejście szyjki macicy Więc mam całkowity zakaz dźwigania i współżycia... Mąż będzie niepocieszony [emoji23]
Damy radę Kochana, dużo odpoczynku i się poprawi [emoji6] A mężowie dadzą radę, poradzą sobie [emoji12]Kasia też miałam takie problemy z łożyskiem... wejscie szyjki było całkowicie na środku łożyska, teraz się nieco poprawiło, bo 1/3 zachdzi na wejście szyjki. Mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie już dobrze. My też mamy zakaz współzycia... My od samego początku :-/