Witam się w ten niestety pochmurny dzień. U mnie dziś jakiś gorszy dzień spałam do 12, wstałam, zjadłam i znowu zasnelam... Cały czas czuje dziwne kłucie po lewej stronie, to chyba jajnik, sama nie wiem bo wcześniej fakt zdarzały się sporadycznie, ale teraz są co parę minut cały dzień
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
AnScarlett
Fanka BB :)
To dopiero romantycznie w noc poślubnaMy szczerze powiedziawszy to wcale się nie staraliśmy. Nawet mieliśmy całkiem inne plany na ten rok. Ale u mnie owu się przesunela choć byłam pewna ze była Koło 3 stycznia. Więc w noc poślubna tj 15 stycznia troche sobie pofiglowalismy i efekty są Ale jesteśmy mega szczęśliwi, że los zdecydował za nas
Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app
Najszczęśliwsza9105
Początkująca w BB
Tylko to było w 2013 roku. Teraz macierzyński i tak dostaniesz, nawet gdy nie przedłużą Ci umowy.
No właśnie czekam teraz bo do 23.04.2017 mam umowe i ciekawe co dalej.
Eglentine
Jeśli nie będą chcieli przedłużyć umowy to idź na l4 i ciągnij do porodu. Oni zapłacą chorobowe przez miesiąc a potem wypłaca ZUS. A po rozwiązaniu możesz złożyć wniosek o kosiniakowe. Zawsze to jakiś pieniądz, a przy dziecku kasa idzie jak woda.No właśnie czekam teraz bo do 23.04.2017 mam umowe i ciekawe co dalej.
Powinni coś zmienić w tych umowach o pracę tymczasową, niektóre kobiety pracują po kilka lat na tych umowach (zmieniają tylko agencję), a jak zajdą w ciążę to nic im się nie należy.
tysia19969
Zaciekawiona BB
Witajcie jestem w 13tc. mam pytanie odnośnie boli brzucha, czy z każdym bólem chodzicie do lekarza? Boli mnie brzuch już trzeci dzień cały od podbrzusza do samych żeber. Wizytę u ginekologa mam dopiero 21.04 a mój narzeczony juz po prostu panikuje.
Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
KaSia86
Moim zdaniem jeśli się niepokoisz, po prostu pojedź na ip. Zbadają Cię i będziesz spokojniejsza [emoji4]Witajcie jestem w 13tc. mam pytanie odnośnie boli brzucha, czy z każdym bólem chodzicie do lekarza? Boli mnie brzuch już trzeci dzień cały od podbrzusza do samych żeber. Wizytę u ginekologa mam dopiero 21.04 a mój narzeczony juz po prostu panikuje.
tysia19969
Zaciekawiona BB
No właśnie o to chodzi że ja jestem bardzo spokojna a przyszły tatuś szaleje [emoji4]Moim zdaniem jeśli się niepokoisz, po prostu pojedź na ip. Zbadają Cię i będziesz spokojniejsza [emoji4]
Ja chyba z takim bólem poszlabym do lekarza. Tak mi się przynajmniej wydaje bo bym się bała ze z dzidzia coś nie tak.Witajcie jestem w 13tc. mam pytanie odnośnie boli brzucha, czy z każdym bólem chodzicie do lekarza? Boli mnie brzuch już trzeci dzień cały od podbrzusza do samych żeber. Wizytę u ginekologa mam dopiero 21.04 a mój narzeczony juz po prostu panikuje.
No właśnie o to chodzi że ja jestem bardzo spokojna a przyszły tatuś szaleje [emoji4]
Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Najszczęśliwsza9105
Początkująca w BB
Jeśli nie będą chcieli przedłużyć umowy to idź na l4 i ciągnij do porodu. Oni zapłacą chorobowe przez miesiąc a potem wypłaca ZUS. A po rozwiązaniu możesz złożyć wniosek o kosiniakowe. Zawsze to jakiś pieniądz, a przy dziecku kasa idzie jak woda.
Powinni coś zmienić w tych umowach o pracę tymczasową, niektóre kobiety pracują po kilka lat na tych umowach (zmieniają tylko agencję), a jak zajdą w ciążę to nic im się nie należy.
Jeśli nie będą chcieli przedłużyć umowy to idź na l4 i ciągnij do porodu. Oni zapłacą chorobowe przez miesiąc a potem wypłaca ZUS. A po rozwiązaniu możesz złożyć wniosek o kosiniakowe. Zawsze to jakiś pieniądz, a przy dziecku kasa idzie jak woda.
Ja już jestem na l4 bo za ciężko miałam w pracy żeby dłużej pracować. No te umowy są tragiczne. A ja za późno się dowiedziałam, że taka umowa tymczasowa to tak naprawdę nic dobrego.
reklama
ja89
Mnie kłuję brzuch przy kaszlu. Niby nic ale akurat po tej stronie gdzie jest dzidziuś. Też się martwię ale na razie staram się nie denerwować. Poczekam jeszcze może się unormuje.
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.