reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Igusiad dlaczego? Bedzie dobrze nie martw sie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Poprzednim razem tak było, poszłam na normalną wizytę i się dowiedziałam, że serduszko nie bije od 2 tyg. Niby teraz mam mdłości, piersi są pełne, zdarzy mi się zwymiotować ale to nie jest żaden wyznacznik. Staram się myśleć, że będzie dobrze ale boje się kolejnego rozczarowania bo czemu tym razem miałoby się udać.? W sumie takie czarne myśli zaczęły mi się jak urodziła koleżanka, i to uświadomiło mi, że za miesiąc ja też już bym rodziła. Pewnie uznacie mnie za panikarę. Ale o to dziecko staram się 6 lat. W tym czasie dwa razy kiedy się udało zajść poroniłam. Więc ciężko myśleć pozytywnie.

reklama
Poprzednim razem tak było, poszłam na normalną wizytę i się dowiedziałam, że serduszko nie bije od 2 tyg. Niby teraz mam mdłości, piersi są pełne, zdarzy mi się zwymiotować ale to nie jest żaden wyznacznik. Staram się myśleć, że będzie dobrze ale boje się kolejnego rozczarowania bo czemu tym razem miałoby się udać.? W sumie takie czarne myśli zaczęły mi się jak urodziła koleżanka, i to uświadomiło mi, że za miesiąc ja też już bym rodziła. Pewnie uznacie mnie za panikarę. Ale o to dziecko staram się 6 lat. W tym czasie dwa razy kiedy się udało zajść poroniłam. Więc ciężko myśleć pozytywnie.

Nie martw się, to moja pierwsza ciąża, udało nam się w pierwszym miesiącu a tez mam takie myśli. Zastanawiam się czy dziecko jest zdrowe, czy żyje, czy będzie miało obie raczki, nóżki.... staram się o tym nie myśleć ale zawsze byłam panikara

Witam się i ja w tą jakże piękna, słoneczną niedzielę :D
Mój szanowny małżonek po jakże owocnym oblewaniu naszej fasolki wraz z moim tatą wziął swoją poduszkę i spał w dużym pokoju. No cóż. Ale mówił że przytulał się z kibelkiem w nocy więc może i lepiej [emoji14] przynajmniej raz on :D
Dzisiaj jest tak ładnie i mam ochotę na długi spacer, ale na 13 idziemy na obiad do teściów i pewnie tam posiedzimy do wieczora i znowu lipa :/ a następne wolne mąż ma w piątek... :(
Miłego dnia mamusie :)

f2w33e3k19w4fk8k.png

Poprzednim razem tak było, poszłam na normalną wizytę i się dowiedziałam, że serduszko nie bije od 2 tyg. Niby teraz mam mdłości, piersi są pełne, zdarzy mi się zwymiotować ale to nie jest żaden wyznacznik. Staram się myśleć, że będzie dobrze ale boje się kolejnego rozczarowania bo czemu tym razem miałoby się udać.? W sumie takie czarne myśli zaczęły mi się jak urodziła koleżanka, i to uświadomiło mi, że za miesiąc ja też już bym rodziła. Pewnie uznacie mnie za panikarę. Ale o to dziecko staram się 6 lat. W tym czasie dwa razy kiedy się udało zajść poroniłam. Więc ciężko myśleć pozytywnie.[/QU
Am kochana tak samo od 2011 roku staramy sie z mezem o kolejne dziecko i nie wychodzi...tez martwie sie przed kazda wizyta..czy z dzieckiem wszystko oki..
Takie obawy beda nam chyba towarzyszyc do konca ciazy...dopoki po porodzie nie zobaczymy zdrowej dzidzi...
Trzymam kciuki musi byc dobrze...

My tez mamy zakaz jeszcze przez 2 tyg ale rzadko się do tego stosujemy. Na blogu mamaginekolog wyczytałam ze nie ma pewności czy seks jest szkodliwy. Oczywiście nie zachęcam Cię do nie stosowania się do zaleceń lekarza :)
Jaki film oglądaliście?

U nas z rana tez delikatne pieszczoty byly..po 3 tyg postu az milo bylo...
Nie byl to jakis dziki seks...jak ja to mowie delikatnie i ostroznie jak dziadki...ale jak to ktoras wyzej powiedziala ciezko bez seksu wytrzymac

Hej dziewczyny!
Ja dziś wyspana i cała w skowronkach :-)
Nic mi nie dolega, czuję się tak, że mogłabym góry przenosić :-)

Strasznie dziwna sprawa z tym pecherzykiem w jajowodzie, nigdy o czymś takim nie słyszałam...

Będę dziś jadła tort urodzinowy szwagra :-)
I przyjaciólka ma przyjechać zrobić prawdziwą carbonarę, mmm... Już nie mogę się doczekać :-)
Mają przyjechać dopiero po południu, wiec jeszcze będę miała trochę spokoju, mam nadzieję że po południu nie złapią mnie żadne mdłości... ;-/
W planach standardowo leniuchowanie... Tylko dziś z mężem, bo w niedziele jest w domu :-)

A Wy? Jaki macie plan na niedzielę Babeczki?? :-)
Miłego dnia Wam życzę :-)
Wczoraj na kolację robiłam carbonarę [emoji5] u nas generalnie przy Młodej pół dnia schodzi na jedzeniu [emoji6] lodówka pełna na dwudaniowy obiad, kolację, a i czasem słodkości! Ale czasem nawet nie tknę obiadu, bo mnie odrzuca na różne potrawy...

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

U nas z rana tez delikatne pieszczoty byly..po 3 tyg postu az milo bylo...
Nie byl to jakis dziki seks...jak ja to mowie delikatnie i ostroznie jak dziadki...ale jak to ktoras wyzej powiedziala ciezko bez seksu wytrzymac

No rozumiem dziewczyny, każda ma wybór :) ja po stosunku nie plamie, nie boli mnie nic wiec my sobie nie odmawiamy

Dziewczyny a jak Wasze brzuchy? Ja jestem 11 tydzien 3 dzien i mam powoli problem ze spodniami. Dopinam się ale jak siedzę dłużej to strasznie mnie cisna w brzuch i muszę rozpinac. Od poczatku przytylam 2kg ale zanim dowiedzialam sie o ciazy bylam na diecie i te 2kg wrocily od razu jak zaczelam normalnie jesc.
Bylam nawet ogladac jakies ciazowe spodnie ale to chyba jeszcze troche za wczesnie. Jak z Waszymi spodniami?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie koniec 10 tygodnia i jeszcze wszystko pasuje. Jak na razie to jedynie schudłam 2kg. Zobaczymy kiedy wybije brzuszek, bo pewnie szybciej niż przy córce [emoji6]

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry