reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie cc zrobili bo miałam stan przedrzucawkowy i zero postępu w porodzie, nadciśnienie, białkomocz.. Teraz mogę sama zdecydować jak chcę rodzić, a że cesarkę wspominam super, Nie widzę innej opcji [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png
Ja cc super nie wspominam , ale chciałabym bo wiem czego sie po niej spodziewać a SN mnie przeraża moze dlatego , ze nie mialam [emoji38]

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Fasolek [emoji271] październik 2017
9t5d [emoji235]

reklama
Agatki forumowa , czasem są lepsze od tych zwykłych [emoji23]

A cc masz wskazane ze względu na ? U mnie tp zapewne będzie przez nadciśnienie, ale obejrzymy bo z córką mi kazali próbować rodzić sn .

natasza przecież bedzie ok , inaczej nie myśl [emoji6]

[emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171][emoji169][emoji172]
9t5d [emoji235]

Czasami trudno odgonić złe myśli.... Dobrze że mój mąż zaraża mnie swoim optymizmem bo pewnie bym ześwirowała :)

Ja cc super nie wspominam , ale chciałabym bo wiem czego sie po niej spodziewać a SN mnie przeraża moze dlatego , ze nie mialam [emoji38]

9t5d [emoji235]
Mi cc zrobili po 9 godzinach regularnych, megabolesnych skurczy... Nie chciałabym przechodzić tego raz jeszcze [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

Kasia ja bylam z taka dziewczyną na sali co tez miala skurcze , dziecko w kanale już przygotowane do wyjścia po paru godzinach jej się dzidzia wyskoczyła z kanału i musiała mieć cc kuzwa prawie 2 poeody przeżyła [emoji52]

natasza fajnie mieć tekiego małża [emoji4]

9t5d [emoji235]

Damy rade, byle dotrwac choc do wrzesnia. Ja pierwsze dziecko rodzilam cc tez mialam gestoze. Leżała w szpitalu od 36 tc w ciagu 5 dni przybylo mi wtedy 5 kg wody. Scieli mnie rowno w 37,0 tc. Drugie dziecko rodzilam sn, oj bolalo bardzo choc to byl dopiero 16 tc. Ciagle mam w pamieci te bole takie ostatecznie bezcelowe, bo tego po cc to nie pamietam - przychodzi taki czas ze sie zapomina. Nie wazne jak byle sie mlody zdrowy i o czasie urodzil.
Wytrzymamy, nie my pierwsze nie ostanie. Nie ma co pierwiastek straszyc :)

W 1 ciazy uzywalam perfekt mama i mam bardzo wielkie rozstepy. Teraz uzywam bio-oil ale czy to pomoze to nie wiem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda nie będziemy was pierworodki straszyć [emoji4] bo wiadomo każda z nas ma inny poród i to nie znaczy ze Wasz musi być ten trudny i skomplikowany a wręcz przeciwnie i tego każdej życzę.[emoji6]

Dużo dziewczyn chwali sobie ten krem palmers chyba w tej ciazy też wypróbuję [emoji1]

4c3trjjgqzgmtgte.png

3i49df9hqpdnmahp.png

zrz6ha00xexzdiaa.png

Tak czytałam sobie jakiś czas temu o cc i sn. I jakby coś to chyba wolałabym cc, mam bardzo niski próg bólu i boje się cięcia, ale jeśli mam walczyć paręnaście godzin to chyba nie jestem takim kozakiem. Z resztą nie ma co siać paniki jak będzie to będzie.

Co do apek to ja mam od jakiegoś czasu Happy Baby i jest bardzo fajna. Według niej to już 9 tydzień, no ale nie ma dziwne skoro jest 8 tydzień i 5 dzień - to zaokrągliło do 9 tygodnia, z resztą na chłopski rozum tydzień ma 7 dni, więc logiką idzie, że zaczął się 9 tydzień. Przynajmniej mój Ł. się tym upiera. :D

Weźcie nie straszcie tym balonem z brzucha w czerwcu :p 27 czerwca powiem swojemu ukochanemu sakramentalne tak i mam nadzieje, że będę wyglądać kwitnąco i nie będę jedną wielką kulką :D

Na rozstępy polecam krem Mama's :) Słyszałam o nim wiele opinii od koleżanek mam i chyba sama się skuszę, bo dostałam go w prezencie :D Z resztą nie mam jak na razie (odpukać) żadnych rozstępów, moja mama również ich nie miała, więc jest nadzieja ;)

Witajcie, czemu te weekendy tak szybko mijają??
Wczoraj pojechaliśmy do znajomego, i mimo że bałam się jechać bo od rana co zjadłam to wymiotowałam to i długą podróż i imprezkę przeżyłam naprawdę dobrze się bawiąc. Dzisiaj od rana mimo sporych mdłości nadrabiałam zaległości w domu.
Mój poród wspominam bardzo dobrze. Od pierwszego skurczu do finału 4 godz. Więc tym razem też dam radę. Wtedy cały czas mówiłam, że w najgorszym wypadku 12 godz i będę miała dziecko przy sobie (bo nie znałam płci :-) nie chciałam :-)) Z dobrym nastawieniem szłam. Nie wiem może to jest tajemnica, krótkiego porodu :-)
Kto jutro ma wizytę??

Ja uzyzywam olejku z awokado gdzieś wyczytalam Ze jest dobry i tak samo migdalowy, ale ten balam sie ze zapach bedzie mi prZeszkadzal. Tez slysZalam ze to niby kwestia genow, moja mama nie miala rozstepow, ja mam juz jako nastolatka mi wyszly na udach wysoko przy biodrach, sa delikatne i nie dużo więc mi nie przeszkadzaja ale na brzuchu bym nie chciala mieć.
Dziewczyny a macie karte z gr krwi czy cos takiego? Gdzie to sie wyrabia?

reklama
Ja uzyzywam olejku z awokado gdzieś wyczytalam Ze jest dobry i tak samo migdalowy, ale ten balam sie ze zapach bedzie mi prZeszkadzal. Tez slysZalam ze to niby kwestia genow, moja mama nie miala rozstepow, ja mam juz jako nastolatka mi wyszly na udach wysoko przy biodrach, sa delikatne i nie dużo więc mi nie przeszkadzaja ale na brzuchu bym nie chciala mieć.
Dziewczyny a macie karte z gr krwi czy cos takiego? Gdzie to sie wyrabia?

Ja dostałam skierowanie na badanie grup krwi i wynik tego badania mi położna wpisała do karty ciąży. Tylko mi chyba bardzo wcześnie, po koleżeńsku założyli tę kartę bo juz w 6tyg :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry