reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
Mam go, biorę jedną dzienniie, żadnych skurczy, nic :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lipa dla mnie z tym zamkniętym, bo niby mi się otwiera ale wyskakuje jakiś błąd i nie dość, że mi długo ładuje, to nie mogę pisać :/
Przynajmniej w apce tak mam. Może jutro sprawdzę na lapku przez stronę normalnie, ale i tak widziałam już ponad 30 stron, więc będę mega w pleecy :/

Jeździłam Adamexami, i są super :)
Roan dla mnie za duży bo ja drobna i mnie przytłacza :)

Właśnie tak jak pisalam wczesniej wszystko zalezy na co zwracamy uwagę i wtedy dobieramy wielkosc gondoli do naszych wymagan, tudzież gabarytow naszych i przyszlej dzidzi. Wiadomo ze drobna kobietka bedzie dziwnie wygladwc z Roanem ☺

Xbumx- w takim razie cierpliwie czekam ☺☺ Ale bede miala tyly z czytaniem

Lipa dla mnie z tym zamkniętym, bo niby mi się otwiera ale wyskakuje jakiś błąd i nie dość, że mi długo ładuje, to nie mogę pisać :/
Przynajmniej w apce tak mam. Może jutro sprawdzę na lapku przez stronę normalnie, ale i tak widziałam już ponad 30 stron, więc będę mega w pleecy :/

Kochana same pierdolki , wiec nic cie nie ominęło - jedynie jak juz sie dostaniesz to ci napisze co warto napisać [emoji4][emoji4] musisz ogarnąć niee moze cie zabraknąć [emoji4]
https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/88605/

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

Ostatnia edycja:
Sprawdź jescze tak w forach zamkniętych lub nieozeczytane :
1496264449-aaaaaa.png

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]
Lenka 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 22t2d [emoji594]

Hej dziewczyny, ale dużo piszecie, ciężko nadążyć :-D suplementuje może któraś z Was magnez w tabletkach Magne B6? Mam niski poziom manezu, skurcze łydek, kołatanie serca, mój lekarz powiedział mi tylko ogólnie,żebym suplementowała, natomiast mam problem z dawkami. Wg ulotki dorośli biorą 6-8 tabletek na dobę ;-/ strasznie dużo mi sie wydaje, myślałam,że będę mogła raz dziennie tylko łyknąć.. Jakie dawki Wy bierzecie? A i jeszcze jedna rzecz, nie widzę tego zamkniętego wątku, na samym początku jak zostal utworzony to widziałam a teraz już nie mam dostępu (jestem w tabelce). Da radę coś z tym zrobic? ;-)
Ja w okolicy 9-15 tygodnia brałam magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki (magne b6 zwykły) z uwagi na plamienia. Lekarz mowil ze jak jest taka potrzeba to powinno sie brac większa dawkę bo jedna tabletka niewiele daje bo magnez sie słabo wchłania. Kiedy sytuacja sie ogarnela poprosiłam o zmniejszenie i do dzisiaj 21 tydzień+4 dni biorę profilaktycznie magne b6 po jednej tabletce 3x na dobę mimo ze od 13 tygodnia jest juz ok. ale przerzucam sie na 2x1 z uwagi na przymus brania dodatkowej dawki żelaza z rana ktore sie nie powinno łączyć z magnezem :) także polecam min. 2 tabl dziennie tego magnezu

Hej :) Witam Was serdecznie i już żałuję, że odkryłam forum dopiero teraz. Wcześniej nic nie czytałam, aby się niepotrzebnie nie denerwować, nie nakręcać, a w końcu trafiłam do Was :)

Dane do tabelki: Szczecin, lat 29, data porodu 02.10.2017, dziewczynka. To moja pierwsza ciąża.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I955 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Ja w okolicy 9-15 tygodnia brałam magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki (magne b6 zwykły) z uwagi na plamienia. Lekarz mowil ze jak jest taka potrzeba to powinno sie brac większa dawkę bo jedna tabletka niewiele daje bo magnez sie słabo wchłania. Kiedy sytuacja sie ogarnela poprosiłam o zmniejszenie i do dzisiaj 21 tydzień+4 dni biorę profilaktycznie magne b6 po jednej tabletce 3x na dobę mimo ze od 13 tygodnia jest juz ok. ale przerzucam sie na 2x1 z uwagi na przymus brania dodatkowej dawki żelaza z rana ktore sie nie powinno łączyć z magnezem :) także polecam min. 2 tabl dziennie tego magnezu

To mnie uspokoiłyście z ta ilością tabletek, doczytałam,że faktycznie dawka w Magne B6 jest mała dlatego trzeba tyle tego brać. Nie lubię łykać tabletek ale jakoś się zmuszę dla wyższego celu ;-)
U mnie wątek zamknięty nadal poza moim zasięgiem ale tak jak pisalaś Xbum, czekam cierpliwie na zielone światło ;-) Pięknego czwartku!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry